вт. апр. 30th, 2024

Нумерология: Кои са Щастливите числа и от кои трябва да се пазим?

числа

Числата са неразделна част от нашия живот, но малцина знаят истинското им значение. Нумеролозите са сигурни, че с тяхна помощ човек може да научи какво ще е бъдещето му и да избегне сериозни проблеми.

Струва ни се, че цифрите са важни само при математически изчисления, но всъщност не е така. Благодарение на нумерологията стана известно, че числата могат да влияят на нашата съдба. Според нумеролозите цифрите могат да бъдат разделени на щастливи и нещастливи. По този начин, всяко число не само влияе на живота ни, но и може да промени и бъдещето. От тази статия можете да разберете кои числа са благоприятни и кои от тях представляват опасност.

Щастливи числа

Съдбата постоянно ни дава знаци, но ние  много рядко ги забелязваме. Понякога дори обикновен номер на банкнота или пътен знак може да означава нещо повече от това, което си мислим. В продължение на много години специалистите по нумерология се опитват да разберат какви числа  ни предвещават щастие и какви – нещастие. Тази информация ще ви помогне да се подготвите за бъдещи събития и, по  възможност, да избегнете сериозни грешки.

1 – е силно число. Единицата символизира вътрешната енергия и целеустремеността. Хората, които са под покровителството на това число имат силен характер и издръжливост. Те по-често от другите постигат успехи и са в състояние да преодоляват всякакви препятствия.

2 – доброта и надежда. От древни времена двойката е  символ на любов и доброта. Тя помага на хората да се сдобият с  успехи в личния си живот и подкрепя тези, които искат да имат семейство.

3 – решителност. Тройката дава увереност, повишава самочувствието и защитава човека от необмислени действия. Това число се счита за покровител на хората, искащи да изградят кариера, помага им да постигнат целите си и ги предпазва от врагове и завистници.

4 – търпение. Четворката ще ви помогне да преодолеете и да издържите всякакви трудности. Тя е и символ на силата и стабилността. Числото е в състояние да донесе късмет и да привлече успехи и богатство.

5 – числото на лидерите. Ако сте предприемач или просто мечтаете да започнете собствен бизнес, петицата ще ви помогне.  Тя може да донесе победа и да привлече късмет. Нумеролозите наричат ​​петицата едно най-силните числа.

6 – отговорност. Ако не можете да започнете ново дело,  без да сте завършили старото, тогава сте под покровителството на шестицата. Това е числото на отговорността, почтеността и отзивчивостта.

 числата

13 – всеки знае за опасността на това число. Има много причини за негативната асоциация на 13, а  една от най-разпространените е вярата в негативната енергия на петък 13-ти. Според поверията, в  този ден човек рискува да се сблъска с беда или дори с катастрофа. Дори и скептиците твърдят, че това число често им носи проблеми. От народната мъдрост знаем: ако в къщата има тринадесет гости, последният, който си тръгне може скоро да  напусне този свят.

17 – към това число в  много страни се отнасят с безпокойство. Според римските писания, то символизира края на живота и смъртта. Хората, родени на 17-ти, винаги трябва да бъдат нащрек.

39 – в източните страни   се ползва с лоша слава. На някои места това е дори жаргонна дума, значението и  е „сводник“. Когато видят  39 на пътен знак, някои жители на Изтока обръщат и тръгват в  друга посока.

666 – на много хора то е известно като „числото на дявола“. А  в Библията Йоан  го нарича „числото на звяра“, обозначавайки с  думата „звяр“  Антихриста – врагът на Исус Христос. От древни времена, комбинацията от три шестици предвещава опасност и дори трагедия, като по този начин плаши хората.

Още по темата:

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post