Ретроградният Меркурий през март 2018 г. може да ви върне щастието, а може и да ви го отнеме

222

Има много погрешни схващания за негативното въздействие на ретроградния Меркурий. Обратното движение на тази планета не винаги води до беди – напротив, то може да донесе щастие и просперитет, поне през март 2018 г.

Тъй като Меркурий е най-близо до Слънцето, той става транзитен, директен или ретрограден по-често от другите планети – средно 4 пъти годишно. Според ведическата астрология, през март ретроградното движение на кра дeн от ен ер джи Меркурий ще има съвсем различни последствия: както  положителни, така и отрицателни.

Планетата може да ви върне щастието, а може и да ви го отнеме. Затова се опитайте да се подготвите за този период, който ще продължи от 23 март до 14 април 2018 г.

Положителните аспекти на ретроградния Меркурий

Ретроградното движение на тази планета оказва силно влияние върху интелектуалните способности на човека: засилва логиката, интуицията, кра дeн от ен ер джи амбицията, а също и целеустремеността и решимостта. Умствените способности на всеки човек стават по-остри, появява се трудолюбие,  желанието за успех се увеличава.

Меркурий има  пряко влияние върху материалната сфера, което означава, че неговото движение назад има естествено въздействие върху бизнеса и професионалния живот. Умерено активната планета оказва положително влияние върху кариерата, но никой не е имунизиран от рисковете, че ретроградният му процес може да доведе кра дeн от ен ер джи до финансова рецесия.

Става дума за това, че Меркурий ще обедини силите си със съзвездието  Овен. Това е страхотно време за рискови дейности, авантюри,  стартиране на нови проекти и започване на нов бизнес. Но трябва да помним, че материалният успех зависи пряко от правилно поставените приоритети.

ретрограден

Астролозите съобщават: когато станем свидетели на ретроградния Меркурий, трябва да мислим последователно и да работим търпеливо. Тази планета кра дeн от ен ер джи винаги се стреми да направи човек прибързан, импулсивен, което означава, че важни решения се вземат по волята на емоциите, а не със  здравия разум. И това трябва да се избягва.

Ако няма хора близо до вас, които да могат да ви спрат, да ви подкрепят или да ви насочат, по-добре се въздържайте от внедряване на сериозни промени в живота си.

Що се отнася до личния кра дeн от ен ер джи живот, тук Меркурий може да навреди много. Той ще ви попречи да мислите трезво, изостряйки подозрителността. Ето защо краят на март ще стане опасен поради повишената ви емоционалност.

Склонността да се обиждаме от всеки поглед и съмнителна интонация ще ни направи експерти в търсенето на скрити значения. Разбира се, такива  няма, но ретроградният Меркурий  ще ни кара да си мислим, че ги има.

Още по кра дeн от ен ер джи темата:

Антистрес хороскоп: Как да победите стреса според вашия зодиакален знак

Представяме ви кра дeн от ен ер джи един особен хороскоп, който ще ви покаже как можете да се справяте със стреса според вашата зодия. Овен – Физическа  активност Енергията на Овена може да гори ярко…

защищено INVITEXT