чт. мар. 28th, 2024

Ретроградният Меркурий през март 2018 г. може да ви върне щастието, а може и да ви го отнеме

222

Има много погрешни схващания за негативното въздействие на ретроградния Меркурий. Обратното движение на тази планета не винаги води до беди – напротив, то може да донесе щастие и просперитет, поне през март 2018 г.

Тъй като Меркурий е най-близо до Слънцето, той става транзитен, директен или ретрограден по-често от другите планети – средно 4 пъти годишно. Според ведическата астрология, през март ретроградното движение на Меркурий ще има съвсем различни последствия: както  положителни, така и отрицателни.

Планетата може да ви върне щастието, а може и да ви го отнеме. Затова се опитайте да се подготвите за този период, който ще продължи от 23 март до 14 април 2018 г.

Положителните аспекти на ретроградния Меркурий

Ретроградното движение на тази планета оказва силно влияние върху интелектуалните способности на човека: засилва логиката, интуицията, амбицията, а също и целеустремеността и решимостта. Умствените способности на всеки човек стават по-остри, появява се трудолюбие,  желанието за успех се увеличава.

Меркурий има  пряко влияние върху материалната сфера, което означава, че неговото движение назад има естествено въздействие върху бизнеса и професионалния живот. Умерено активната планета оказва положително влияние върху кариерата, но никой не е имунизиран от рисковете, че ретроградният му процес може да доведе до финансова рецесия.

Става дума за това, че Меркурий ще обедини силите си със съзвездието  Овен. Това е страхотно време за рискови дейности, авантюри,  стартиране на нови проекти и започване на нов бизнес. Но трябва да помним, че материалният успех зависи пряко от правилно поставените приоритети.

ретрограден

Астролозите съобщават: когато станем свидетели на ретроградния Меркурий, трябва да мислим последователно и да работим търпеливо. Тази планета винаги се стреми да направи човек прибързан, импулсивен, което означава, че важни решения се вземат по волята на емоциите, а не със  здравия разум. И това трябва да се избягва.

Ако няма хора близо до вас, които да могат да ви спрат, да ви подкрепят или да ви насочат, по-добре се въздържайте от внедряване на сериозни промени в живота си.

Що се отнася до личния живот, тук Меркурий може да навреди много. Той ще ви попречи да мислите трезво, изостряйки подозрителността. Ето защо краят на март ще стане опасен поради повишената ви емоционалност.

Склонността да се обиждаме от всеки поглед и съмнителна интонация ще ни направи експерти в търсенето на скрити значения. Разбира се, такива  няма, но ретроградният Меркурий  ще ни кара да си мислим, че ги има.

Още по темата:

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post