пт. апр. 26th, 2024

Луиза Хей: Всичко, което излъчвате в света, неизбежно се връща при вас!

4ddb1

Луиза Хей е убедена, че ние носим цялата отговорност за събитията в нашия живот – и красиви,  и ужасни. Основната идея на книгата „Можете да излекувате живота си“ е, че Вселената не се интересува дали сме добри или лоши. Вселената не е съдия,  не е критик, тя ни приема такива, каквито  сме, а след това автоматично отразява нашите убеждения.

Как да направим така, че нашите негативни преживявания да не ни скроят  жестока шега? Как да оставаме винаги на „правилната вълна“?
Просто не  забравяйте, че:

1. Силата ви е в съзнанието и ръцете ви. Не я търсете навън. Намерете   хармония със себе си.

2. Всичко, което излъчвате в  света,  неизбежно се връща назад.

3. Миналото не трябва да се преживява многократно. Трябва да освобождаваме мислите си от него. И задължително – с любов и благодарност.

4. Настъпило е негативно събитие – отнесете се към него спокойно, вдигнете рамене и насочете вниманието си към нещо по-интересно.

5. Трябва да можете да слушате вашето тяло. То  непрекъснато общува с нас, изпраща ни различни сигнали. Всяка клетка реагира на мисли и думи. Ако се разболеете – опитайте се да потърсите причините дълбоко в себе си: стари обиди, страхове, гняв, недоволство. Избавяйки се от тях, вие не забелязвате как се лекувате.

ХЕЙ

12. Сравняването с другите е празно и неблагодарно занимание. Това  само пречи на нашето развитие  и щастие.

13. Ако се страхувате от промяна – представете си, че подреждате и чистите у  дома. Първо едно, после друго и  всичко вече е чисто.

14. Всички наши отношения със света отразяват нашето възприятие за себе си. Ако не обичате себе си и постоянно се чувствате виновни – Вселената няма да ви забави и ще ви даде причина за скръб и недоволство.

15. Любовта е прекрасна. Но помнете известния цитат на Оскар Уайлд „Връзката със себе си е роман за цял живот“. Повярвайте ми, тези взаимоотношения трябва да получат много повече внимание, отколкото любовните преживявания заради някого, защото всъщност всички те са преходни. Обичайте себе си и вашето вътрешно дете, ценете своя вътрешен възрастен.

16. Какво означава да обичаш себе си? Това означава празнуване на самия факт на вашето присъствие на тази земя. Когато сте благодарни на себе си само за това, което сте, то  е достатъчно за ви обича и светът.

17. Какво е любов към себе си? Това е да определите целта на живота си и да намерите работа, която да вършите с любов.

18. Заедно с любовта към себе си се култивира и самоуважението.

19. Любовта е единственият отговор на всеки   наш   проблем. Пътят към нея винаги минава през опрощение. Опрощението премахва обидата  и вината.

20. Любовта не се случва извън човека. Тя живее в него. Колкото повече обичате, толкова повече любов ви заобикаля.

21. Всичко, което трябва да се случи, непременно ще се случи. В точното време. На правилното място. С правилните хора.

22. Миналото е минало завинаги. Примирете се с този факт. Единственото, което можете да направите, е да промените мислите си за него. Между другото, е много глупаво да се упреквате, че сте обидили някого или някой ви е наранил отдавна.

23. Ако видите в проблема възможност  да се промените, а в  кризата – потенциал за растеж, тогава обстоятелствата никога няма да ви изненадват.

24. Няма да промените друг човек, докато не промените себе си.

25. Приемете в себе си това, което преди това сте отхвърляли. Приемете това, което ви изглежда глупаво и нелепо. Спрете да се срамувате и да се комплексирате.

26. Не се опитвайте да отстраните проблема. По-добре е да промените мислите си. И проблемът ще се реши по вълшебен начин.

Още по темата:

Eкхарт Толе: Когато мислите, вие не решавате проблемите – вие ги създавате!

1. Мислейки, вие не решавате проблемите – мислейки, вие ги създавате. Решението винаги възниква, когато излизате от  мисленете  и влизате в състояние на тишина и абсолютно Присъствие, дори и само…

„Вашите страдания са предизвикани от вашата съпротива срещу това, което съществува“

Буда казва: „Вашите страдания са предизвикани  от вашата съпротива срещу това, което съществува“. Помислете за това за минута … Понякога в живота на всеки от нас възникват трудни ситуации, с…

Чули сте Глас в главата си? Това е Съвет от пазителя на Библиотеката на Живота!

Вероятно помните случаите, когато при важно решение, съдбоносен избор, в главата ви започва да звучи глас и да шепне настоятелно: „Не отивай там, не инвестирай в това предприятие, не се…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post