вт. апр. 23rd, 2024

Ето какво в никакъв случай не трябва да правите в Чистия – Велики Четвъртък!

543

Добре е да се знае, че „Чистият Четвъртък“ е празник, в който трябва да се измиете и да  се изкъпете. Но малко хора са се замисляли какво да правят в този ден и защо той има такова сакрално значение.

Чистият четвъртък също така се нарича и Велики четвъртък, което, така или иначе, подчертава значението му за всички християни на Земята.

Говори се, че ако в този ден оставите боклук в къщата си, то цялата година ще мине под знака на безпорядък, караници и мръсотия.

Но нека да говорим конкретно.

Ето какво в  Чистия Четвъртък, 5 април, не може да се прави  КАТЕГОРИЧНО:

От четвъртък до Великден, вие не трябва да изнасяте нищо от къщата, особено назаем. Не давайте, без значение кой какво ви иска: нито пари, нито някакви вещи „за малко“. Това е лошо знамение.

Не трябва дори да споделяте с ваши роднини или съседи кухненски прибори или храна.

Не бива да оствяте у дома в  нощта срещу  Велики четвъртък за Страстния Петък бельо, което не сте имали време да изперете или да не измиете чиниите.

Както и в другите дни на Страстната Седмица, в  четвъртък не бива да гадаете, да се забавлявате, да празнувате празници, да пеете и да танцувате.

Не бива да ядете готова храна от магазина в този ден.
А ето какво, напротив, трябва да правите, и е  МНОГО Желателно:

От решаващо значение е да започнете почистването в този ден сутринта. Така че дори да не разполагате с време и да сте на работа този ден, първо почистете поне нещо у дома! Можете например да измиете съдовете и да изнесете боклука …

Най-смелите могат на Велики четвъртък да се изкъпят. Нашите предци са вярвали, че този ритуал ще им помогне да се „измият всички болести“.

Чистият четвъртък е най-добрият ден от годината за първи път да подстрижете косата на  малките деца. Селяните „за късмет“ в този ден са стригали дори добитъка си.

За да имате пари в  бъдеще, ги бройте през целия ден, три пъти! Ако е възможно, можете да стреляте с оръжието си три пъти или поне да пренаредите мебелите си …

Това е най-добрият ден да се отървете от уроки и магии. Просто трябва да се измиете рано сутринта, преди зазоряване. При това е  необходимо да произнесете следните  думи като молитва: „Аз измивам това, с което са ме замърсили, това, с което душата и тялото се разкъсва, всичко чистя и всичко отстранявам в четвъртък. Амин. “

Още по темата:

Какво ги очаква през 2018 г. хората, родени на границите на зодиакалните знаци?

Много от нас от време на време гледат хороскопи и често откриват   съвпадения, съответстващи на датата на раждането им. Но ако рожденият ви ден е  в период, когато покровителството …

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post