чт. апр. 25th, 2024

За тези, които се намират в много в трудна ситуация

25474070_2256243687935697_2091099691_oИзпитанията, през които сте сега преминавате изглеждат безкрайни, а вашата болка – прилича на развалена грамофонна плоча със записани на нея емоционални спомени, които трябва да изпитате отново и отново. Преминахте през болки, страдание и реки, но все още се усмихвате.

Вие се усмихвате, защото не искате целия свят да знае, че човек, който винаги се е справял с каквито и да е проблеми, се бори да оцелее. Усмихвате се за да превъртите напред своето състояние на безпомощност.

Вие се усмихвате, за да си припомните, че всичко ще бъде наред и че рано или късно ще бъде така.

Но зад затворените врати вие сте жалка гледка, защото постоянно трябва да носите толкова голяма емоционална тежест.

Но ще дойде и вашият ден. Денят, в който ще намерите душевно спокойствие, и щастливи ще ви правят най-простите неща на света. Денят, в който лесно можете да се обърнете назад, без да пророните и една сълза и да се усмихнете без капка съжаление.

Ще дойде време, когато ще бъдете най-щастлив за целия си живот, осъзнавайки какво сте преживели и как сте успели да оцелеете.

Не бягайте от болката, страданията и особено от спомените. Осмислете, признайте и ги приемете. Вместо да ги избягвате или да ги потискате, погледнете ги в лицето. Погледнете в лицето изплуващите спомени за всички, които сте загубили, спомнете си пролетите сълзи заради разбитото си сърце, погледнете в очите страха, че повече никога няма да бъдете щастливи.

Останте малко само със себе си. Ви дължите това на себе си, за да излекувате раните си. Понякога най-добрият начин да се справите с хаоса около вас е изолацията. За да приведете вашите мисли в ред, нямате нужда от никой друг. За да станете щастливи, нямате нужда от нищо.

И пукнатините в сърцето ви се появят не за да проникне болка в него, а за да проникне светлина в него.

Мислете за това, като че ли сте в подножието на планината и единственият възможен път е да се вървите нагоре. Нямате какво да губите, така че защо не опитате този път да се справите по-добре? Когато човек преминава през труден момент в живота си, това променя възгледите му за всички предизвикателства, които получава ежедневно.

Борбата е благословия. Болката, тъгата, негодуванието и загубата ви карат да работите по-усилено и да ставате по-добри.

Когато се събудите, ще станете съвсем различен човек. И ще се гордеете, че сте започнали да вярвате в себе си.

По thoughtcatalog.com

Още по темата:

*                                                                                                          *                                                             *

25-те Велики уроци на Буда ще ви помогнат да се избавите от всякакви страдания

Буда е легендарният основател на будизма в Индия. В проповедите му няма нищо, което би било в противоречие с основите на вътрешната  хармония на всички други религиозни и философски течения.…

Никола Тесла: Коя е причина номер Едно за човешките страдания?

Според учения,  много хора се опитват да избегнат въображаеми проблеми, като същевременно пренебрегват истинските заплахи. Емоционалното страдание е много болезнено за всички нас. Стрес, чувство на безпокойство или чувство за…

„Вашите страдания са предизвикани от вашата съпротива срещу това, което съществува“

Буда казва: „Вашите страдания са предизвикани  от вашата съпротива срещу това, което съществува“. Помислете за това за минута … Понякога в живота на всеки от нас възникват трудни ситуации, с…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post