сб. апр. 20th, 2024

Oшо: Парите са едно от най-великите изобретения на човека!

ошо Всички религии са срещу богатство, защото богатството може да ви даде всичко, което можете да си купите в живота.

И наистина, почти всичко може да се купи, с изключение на такива духовни ценности като любов, състрадание, просветление, свобода. Тези неща са изключение – но изключенията винаги потвърждават правилото. Всичко останало може да се купи за пари.

Тъй като всички религии бяха срещу живота, те непременно бяха и срещу парите. Това е естествено следствие. Животът изисква пари, защото животът изисква комфорт, животът изисква храна, животът изисква хубави дрехи, хубави къщи. За живота имате нужда от красива литература, музика, изкуство, поезия. Животът е безграничен!

ошо-1

Хенри Форд е роден беден, а става най-богатият човек в света. Вероятно той е имал някакъв талант, някакъв гений, който да създава пари, да създава богатство. И това е много по-трудно от създаването на картини, музика, поезия. Създаването на пари не е лесна работа.

Хенри Форд  е необходимо да се превъзнася не по-малък, отколкото всеки майстор на музика, писател, поет – в действителност е   необходимо да се превъзнася дори повече, защото с парите му може да се купи всичко: и поезия, и цялата музика и всички скулптури на света.

Аз уважавам парите.

Парите са едно от най-великите изобретения на човека.

Ошо

esoteric-blog

Още по темата:

Ошо: Вие сте Юда, и вие сте Исус. Приемете Това

Опитайте в течение на 24 часа да приемате всичко, каквото и да се случи. Някой ви е обидил – приемете това, без да реагирате, и наблюдавайте какво се случва. Изведнъж…

Ошо: Не можете да победите тъмнината – тя не съществува

  Никога не се безпокойте за негативното. Запалете свещ – и тъмнината ще се разсее. Не се опитвайте да се борите с тъмнината. Не може да се победи тъмнината, защото…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post