Най-трудната задача за легендарния крал Артур: Какво иска всяка жена?

f4c35e344540deacc9e4bd6bdeff4785

И така … Докато ловувал един ден крал Артур, преследвайки елен,  без да се усети навлязъл далеч навътре в гъсталака. Там срещнал горското чудовище. Чудовището казало на Артур, че би могло да го убие, но тъй като бил твърде млад му дава шанс: Кралят няма да умре, ако отговори на един много труден въпрос.

Артур се съгласил и горското чудовище го попитало: „Какво иска кра дeн от ен ер джи всяка жена?“ То дало на Артур една година, така че да си помисли и да намери отговора на този въпрос, а след това да се върна при него и да го каже. А ако няма отговор, тогава кралят ще умре.

Крал Артур питал всички: придворните, рицари, мъдреци, свещеници, проститутки, занаятчии и селяни – те давали различни отговори, но той усещал, че са напълно погрешни. Тогава кра дeн от ен ер джи някой му казал, че отговорът на този въпрос може да знае само старата вещица, която живее сама в гората.

Артур отишъл при старата вещица. Тя казала, че знае отговора на въпроса, обаче като отплата поискала кралят да предложи на Говен, негов приятел и най-добрият рицар на кралството, да се ожени за нея. Вещицата била ужасна: прегърбена, набръчкана, имала само един зъб …

Артур се завърнал кра дeн от ен ер джи у дома. Той не казал нищо на своя приятел, но Говен забелязал, че кралят е тъжен и го попитал за причината за тъгата. Артур разказал каква ужасна съдба иска за Говен вещицата. Въпреки това Говен, верен приятел и слуга на краля казал, че никаква жертва не е твърде голяма, когато става въпрос за спасяването на живота на Артур.

Говен се оженил за ужасната стара вещица, кра дeн от ен ер джи и всички на церемонията забелязали този ужасен контраст: колко галантен, елегантен и чист е Говен, и колко мръсна и отвратителна е вещицата.

Вещицата след това казала отговора на въпроса на Артур на ухото му: „В действителност всяка жена иска независимост и правото сама да се разпорежда със съдбата си“.

И тръгнал Артър в гората при чудовището и бил освободен от присъдата, която го очаквала.

А кра дeн от ен ер джи в това време Говен с ужас си представял какво го очаква в първата брачна нощ, обаче, като влязъл в спалнята  той видял … най-красивата сред жените, които бил срещал досега.

– Коя си ти? – попитал той – какво се случва?

Тя му отговорила, че е вещицата, за която току-що се оженил и тъй като той бил любезен и мил с нея, когато тя била кра дeн от ен ер джи стара вещица,   сега му се явила под формата на красива девойка.

– Все пак  – добавила тя – има едно условие.

И казала, че може да бъде красива  или през деня или през нощта, а в другата половина на деня  отново ще бъде стара вещица.

– Избери в какъв вид искаш да бъда: ужасна старица през деня и красива жена през нощта. Или обратното?

кра дeн от ен ер джи

Замислил се Говен какво да избере: да има през деня прекрасна жена до себе си, с която да може да се появи на публично място, а през нощта да е в ада? Или, напротив, да се наслаждава на любовта на прекрасна жена през нощта, а през деня жена му да е страшна стара вещица?

(Можете да помислите за собствения си отговор на този въпрос)

И кра дeн от ен ер джи Говен отговорил:

– Не мога да направя този избор, само ти имаш право да решиш, защото това засяга твоя живот. Каквото и да избереш: да си хубава през деня или през нощта – аз ще приема всяко твое решение.

А краят на приказката – легенда е добър :)

– Аз винаги ще бъде красива жена, защото ти ми позволи сама да реша съдбата си – кра дeн от ен ер джи защото именно това иска всяка жена! – казала вещицата.

Впечатляваща легенда от книгата на Поли Янг-Айзендрат – „Вещици и герои“

© 2018 Nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

*******                            *                      *                                            *                                *                           *

Топ – 3 на вещиците в Зодиака

Разбира се, в това има известна доза хумор, защото има добри и зли  вещици … Но трябва да кра дeн от ен ер джи се обърне внимание на факта, че жените, родени под три знака на…

© 2018 Nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

защищено INVITEXT