Най-трудната задача за легендарния крал Артур: Какво иска всяка жена?

f4c35e344540deacc9e4bd6bdeff4785

И така … Докато ловувал един ден крал Артур, преследвайки елен,  без да се усети навлязъл далеч навътре в гъсталака. Там срещнал горското чудовище. Чудовището казало на Артур, че би могло да го убие, но тъй като бил твърде млад му дава шанс: Кралят няма да умре, ако отговори крадeн от енергетика на един много труден въпрос.

Артур се съгласил и горското чудовище го попитало: „Какво иска всяка жена?“ То дало на Артур една година, така че да си помисли и да намери отговора на този въпрос, а след това да се върна при него и да го каже. А ако няма крадeн от енергетика отговор, тогава кралят ще умре.

Крал Артур питал всички: придворните, рицари, мъдреци, свещеници, проститутки, занаятчии и селяни – те давали различни отговори, но той усещал, че са напълно погрешни. Тогава някой му казал, че отговорът на този въпрос може да знае само старата вещица, която живее сама в гората.

Артур крадeн от енергетика отишъл при старата вещица. Тя казала, че знае отговора на въпроса, обаче като отплата поискала кралят да предложи на Говен, негов приятел и най-добрият рицар на кралството, да се ожени за нея. Вещицата била ужасна: прегърбена, набръчкана, имала само един зъб …

Артур се завърнал у дома. Той не казал крадeн от енергетика нищо на своя приятел, но Говен забелязал, че кралят е тъжен и го попитал за причината за тъгата. Артур разказал каква ужасна съдба иска за Говен вещицата. Въпреки това Говен, верен приятел и слуга на краля казал, че никаква жертва не е твърде голяма, когато става въпрос за спасяването на крадeн от енергетика живота на Артур.

Говен се оженил за ужасната стара вещица, и всички на церемонията забелязали този ужасен контраст: колко галантен, елегантен и чист е Говен, и колко мръсна и отвратителна е вещицата.

Вещицата след това казала отговора на въпроса на Артур на ухото му: „В действителност всяка жена иска независимост крадeн от енергетика и правото сама да се разпорежда със съдбата си“.

И тръгнал Артър в гората при чудовището и бил освободен от присъдата, която го очаквала.

А в това време Говен с ужас си представял какво го очаква в първата брачна нощ, обаче, като влязъл в спалнята  той видял … най-красивата сред крадeн от енергетика жените, които бил срещал досега.

– Коя си ти? – попитал той – какво се случва?

Тя му отговорила, че е вещицата, за която току-що се оженил и тъй като той бил любезен и мил с нея, когато тя била стара вещица,   сега му се явила под формата на крадeн от енергетика красива девойка.

– Все пак  – добавила тя – има едно условие.

И казала, че може да бъде красива  или през деня или през нощта, а в другата половина на деня  отново ще бъде стара вещица.

– Избери в какъв вид искаш да бъда: ужасна старица през деня и красива крадeн от енергетика жена през нощта. Или обратното?

Замислил се Говен какво да избере: да има през деня прекрасна жена до себе си, с която да може да се появи на публично място, а през нощта да е в ада? Или, напротив, да се наслаждава на любовта на прекрасна жена през нощта, а крадeн от енергетика през деня жена му да е страшна стара вещица?

(Можете да помислите за собствения си отговор на този въпрос)

И Говен отговорил:

– Не мога да направя този избор, само ти имаш право да решиш, защото това засяга твоя живот. Каквото и да избереш: да си хубава през деня или през нощта – аз ще приема всяко твое решение.

А крадeн от енергетика краят на приказката – легенда е добър :)

– Аз винаги ще бъде красива жена, защото ти ми позволи сама да реша съдбата си – защото именно това крадeн от енергетика иска всяка жена! – казала вещицата.

Впечатляваща легенда от книгата на Поли Янг-Айзендрат – „Вещици и герои“

© 2018 Nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

*******                            *                      *                                            *                                *                           *

Топ – 3 на вещиците в Зодиака

Разбира се, в това има известна крадeн от енергетика доза хумор, защото има добри и зли  вещици … Но трябва да се обърне внимание на факта, че жените, родени под три знака на…

© 2018 Nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не крадeн от енергетика се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT