сб. апр. 20th, 2024

Военна академия: Пригответе Най-жестокото отмъщение за най-злия ви враг!

scale_1200

Първата реакция на нанесената обида е желанието да предизвикате у врага още по-силна болка като отговор. Това до известна степен е нормално, но не трябва да използвате този метод. Знаете ли кое отмъщение ще е най-болезнено за врага?

Ако трябва да отговорим с шаблонна фраза: Отмъщението е ястие, което се поднася студено. Същността на изявлението е просто: не се втурвайте към престъпника напред с главата, за да го накажате.

По този начин ще утежните още повече ситуацията. Изчакайте да ви мине първоначалния гняв и внимателно изгответе стратегически план за по-нататъшни действия.

Помислете за това, което е най-скъпо за обидилия ви. Работа, кола,  репутация? Намерете сред гореспоменатите фактори – целта си. Удар по нея ще смаже тотално  врага.12

Проучете набелязаната цел за да разберете нейните слабости. Чертайте диаграми, правете схеми – почувствайте се като генерал преди решителна битка. Сега помислете за оръжието на отмъщението. Покажете фантазия и очертайте възможните варианти за нанасяне на удар по врага.

враг

Да забравите за това, да го изхвърлите като изписана хартия – това е най-голямото наказание, което заслужават хората, които ни обиждат.

Не се съмнявайте, че разплатата ще подмине злия човек. Според законите на „кармата“ или други принципи, които са извън нашия контрол: Доброто побеждава злото.

Рано или късно той ще отговаря за действията си. Просто се освободете от ролята на палача, това е твърде неблагодарна роля.

Просто обърнете гръб и забравете.

Ако срещите с врага са неизбежни, преструвайте, че нищо не се е случило: демонстрирайте пълно безразличие и пренебрежение – все едно го няма. Можете да се държите така, сякаш изобщо не го виждате и познавате. Ако това същество има дори и най-малки зачатъци на съвест, тя ще го изяде отвътре.

Може би той дори ще се извини. Приемете покаянието му, поставете му „знак плюс“ в съответната графа, но не се връщайте обратно към  разговорите в  миналото. За Това, което не може да бъде коригирано, не си заслужава да се говори.

© 2018  energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

*                               *                                                    *                                                 *                               *

Тези 3 знака на Зодиака търпеливо ще изчакат трупът на врага им да премине покрай тях по реката!

Търпението е качество, което не всеки има и което често се пренебрегва. И въпреки че това може да не е най-ярката и най-интересна черта, тя  е много важна. Ако светът…

© 2018  energetika-bg. com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post