Мистиката на Съдбоносните и щастливите числа

maxresdefault
 
Може би няма човек, който не би си помислил за опасност при  вида на числата  13 и 666. А мнозинството обичат числото 7 ( най-малкото, защото щастието  обикновено е някъде на седмото небе).

Но какво се крие зад тези числа? Има ли наистина смисъл да се страхуваме, да ги избягваме или да ги обичаме? Нека се опитаме да разберем.

Мистерията на числото  13

Петък, 13-ти – за този ден всеки се опитва да не планира неща, които по някакъв начин биха могли да нарушат душевното му спокойствие. Според статистиката повечето инциденти се случват именно в този ден. Може би, разбира се, всичко е само в  петъка: краят на работната седмица действа на всички депресиращо и отпускащо едновременно, и точно затова хората губят контрол, а понякога и живота си.

Но така или иначе 13 е наистина фатално число. Нека си припомним най-известната история: Тайната вечеря, в която участват 13 човека (включително Исус), завършва с екзекуцията на Божия Син. Ето защо и  досега компаниите от 13 души предпочитат да я допълнят с 14-ти, за всеки случай.

Мистерията на числото 666

666 се смята за числото на дявола. В Откровението на Йоан Богослов то е  наречено „числото на звяра“, но не е трудно да се отгатне за какъв вид животно става дума.

Човечеството дотолкова мрази 666 и се страхува от него, че в много градове по света в небостъргачите  няма 66-ти етаж, а след 65-ми веднага следва 67-ти.

Но най-интересен и страшен е фактът, че и интернет се счита за творение на дявола, защото на числото 666 се приписва буквената разшифровка,  която изглежда като WWW. Скръбно е, в крайна сметка да разбираме, че всеки ден използваме „даровете“ на Антихриста, дори и сега, четейки тази статия.


Мистерията на Седмицата

А числото 7 винаги е било смятан за щастливо. Седем ноти, седем цвята на дъгата, за седем дни Господ създава света (и се е получил много добре), седем тайнства, седем дара на Светия Дух. От друга страна, има седем смъртни грехове, но в случая това е само изключение, което потвърждава правилото.

А числото  7 е свещено в много религии и като цяло хората харесват седмицата. Между другото, има изследвания, които твърдят, че човек може да си запомни само седем нови неща наведнъж. Например, седем нови думи на чужд език. Оказва се, че не само нашата психика, но и мозъкът обича това число и му се доверява.

esotericblog

© 2018    energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

Третата тайна от Фатима с материализацията на Дева Мария никога няма да бъде разкрита

Папа Франциск оглави меса в португалския град Фатима, с която завърши  процеса на канонизация на двете деца – овчарчета, станали свидетели на така нареченото „чудо във  Фатима“ – появата на…

© 2018     energetika-bg. com All rights reserved!