вт. апр. 16th, 2024

Всеки човек живее точно така, както заслужава!

вселена

Защо някои имат прекрасен мъж или прекрасна жена, добри деца и семейство, което живее в мир и хармония, а у други нещата се развиват не особено успешно?

По-лесно е да правите хората на глупаци, отколкото да ги убедите, че ги правят на глупаци.

Марк Твен

Защо някои хора са здрави, а други не са …?

Защо някои имат прекрасен мъж или прекрасна жена, добри деца и семейство в мир и хармония, а у други нещата се развиват не особено успешно?

Защо някой е късметлия и има добра работа, перфектен бизнес и финансово състояние и е  щастлив, а друг няма добра работа, и едва свързва двата края?

Спрете за момент, огледайте се наоколо … Става дума да се огледате глобално, да погледнете живота си отстрани и да помислите: как днес се оказахте в тези обстоятелства, условия и ситуации? Защо имате точно това, което имате, и вътре във вас бушуват точно тези емоции?

Отговорът е прост и кратък: Защото това заслужавате.

И няма на кого да се сърдите, освен на себе си. Имате този партньор, тази работата, тези деца, това здраве и толкова пари, колкото сте спечелили.

Протест се надига в гърдите ви, а? Значи сте усетили вашата „истина“. Докато не излезете от нея и не се погледнете отстрани,   животът ви към по-добро няма да се промени.

Всичко се дава според личното достойнство на човека.

Какво е това абстрактно понятие и как да го измерим? -ще попитате.

Нека   да кажем така: достойнството – това е градация на състоянието на вътрешна зрялост, мъдрост (тук също така се включва и разбирането на законите на Вселената) и вътрешната чистота. Мярката за достойнство се определя не от самия човек. Затова е възмутен: Аз съм достоен, защо не ми беше позволено? Е не става. Това е като да си купите кола на кредит, а след това да я разбиете. Кредит има, кола – не.

Ние всички сме дошли на света за да се променяме и да се развиваме. Ако човек спре да расте, го изритват в периферията на Вселената, където да доизживее годините си и да деградира. За индикатор на нашето развитие служи отклика на света около нас: обществото, в което се намираме, сформирането на определени обстоятелства и ситуации, които пряко или косвено ни сочат към състоянието на нещата в живота ни, и така нататък.

Целият свят се намира във фина взаимовръзка на баланс.

Така наречената концепция за баланс е доста илюзорна, и работи на принципа на везните: едната чаша е вътре във вас, а другата – отвън. Каквото и колкото вътре в себе си сте сипали, точно с толкова и точно с това ще реагира външният свят.

Например, един човек в пренаталния си период е получил психологическа травма, когато майка му искала да направи аборт, затова у него в детството се появяват неосъзнати претенции към бащата или майката, в младостта си той преживява несподелена любов, което също е оставило у него определен вид емоция.

Вътре в него не всичко е гладко, той ще получи същото и в живота си: неосъзнато отхвърляне на живота като цяло, откъсване от земния план, в партньора си той ще намери нещо, което не е получил от родителите си и така нататък.

ИЛИ

Възможно е и така:

Чували ли сте за холографската теория на света? Много учени се придържат към тази теория. Накратко тя може да се определи с по-древни и по- мъдри думи: „Това, което е горе, то е и долу“ (Хермес Трисмегист).

Така че, независимо дали искате или не, ще трябва да признаете факта, че ако искате да промените света около вас, вие трябва да започнете със себе си. Безполезно е да се пият таблетки, да се сменя съдружник, работа, да се гневите на децата, да негодувате от липсата на пари и така нататък.

За начало трябва да приемете обстоятелствата, в които се намирате – те показват нивото ви на развитие и са отправна точка за да установите как, накъде и по какъв начин трябва да се движите за да постигнете желаното. Искрената благодарност за това, което имате – това също е индикация за вашето достойнство (да се чете: мъдрост и вътрешна чистота) и тя трябва да е налична ако искате да се движите нагоре.

Работейки върху себе си във всички области на живота, вие ще получите отговор от света. Свършвате работата – получавате резултат. Резултатът ще бъде право пропорционален на усилията, вложени от вас.

Много е вероятно да ви се струва, че сте свършили чудесна работа, а сте получили малко … не е така. Мярката не се определя от човека. Не сте доволен от резултата? Значи нещо не сте доогледали и не сте завършили работата.

И после, движейки се към по-добър живот, чрез знания и работа върху себе си, ще развиете чувствителност и ще бъдете в състояние да чувствате и да разбирате това, което наистина ви е нужно, истинските си желания и възможности, и това, което трябва да направите, за да получите желаното.

А също така ще бъдете в състояние да разберете това, което заслужавате, над какво още трябва да работите усилено, за да се превърнете в достоен човек и да получите желаното, и от какво се ръководи Вселената, когато ви е давала един или друг подарък.

cluber

 

Последвайте ни в Телеграм

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

 

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post