сб. апр. 20th, 2024

Когато Вселената настоява да забавите темпото…

AgingGracefully-1

Това започва постепенно: започват да ви заливат  вълни на несигурност, умора, съмнения, несигурност.

Чувствате се изгубени и заблудени. Живеете дните си както обикновено и те отлитат един след друг, въпреки че нямате време дори да ги усетите. Вие губите време. Или по-скоро го прекарвате нерационално и безвъзвратно го пропускате.

Тялото ви започва да ви предава. Не се чувствате добре и имате проблеми със съня. Вашият мозък проиграва всичките ви задачи, които все още не сте направили, една по една. Мечтите ви са се превърнали в списък със задачи, а списъкът със задачи във визуално представяне на тревожност и стрес, предизвикани от живота ви.

Не можете да си спомните последния път, когато останахте у дома, и си позволихте да си починете. Наистина да се отпуснете. Гледате работния си бележник и продължавате да запълвате дните си с събития, проекти и задачи. Има ли време в този календар да се погрижите за себе си?

„Но аз се грижа за себе си“, мислите си вие. Правейки каквото ви харесва и се срещате с хора, които ви се струват приятни … нали?

Може би. Но не за сметка на вашето здраве. Не за сметка на умствената ви стабилност. Не за сметка на съня и нормалното хранене.

Забавете темпото. Сериозно! Натиснете спирачките. Когато сте в по-добро състояние, можете да направите много повече. Състоянието на „напред, напред, напред!“ – това е страхотно, но от време на време трябва да се спрете.

Умората не означава, че сте слабак и губещ – просто се нуждаете от почивка. Колкото повече отделяте време за възстановяване, толкова по-ефективно можете да използвате енергията за това, което е най-важно за вас.

Нека вашият мозък и тяло да се успокоят. Дайте им почивка. Нека да се отпуснат. Прекарайте една минута, за да се огледате и просто да усетите присъствието си в този живот. Вдишайте и издишайте.

Глътка чист въздух. Насладете се на любимата си храна. Отменете списъка със задачи за днес и утре. Забравете за плановете. Когато дните започват да се сливат в едно  неразличимо цяло, трябва да  забавите.

Трябва да преоцените и да преподредите приоритетите си по нов начин. Разберете, че с това Вселената ви казва да си поемете дъх, за да се рестартирате.

  esotericblog

© 2018    energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

© 2018     energetika-bg. com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post