чт. апр. 25th, 2024

Ретроградната Венера на 5 октомври: Метаморфози на съзнанието – как да защитим любовта и да намерим пътя към хармонията и щастието

венера

Планетата на любовта започва пътуването си в обратна посока спрямо Земята – това е времето, когато розовите очила се чупят и реалността се проявява в истинския си колорит.

Освен волята си, човек може драстично да променя гледната си точка за нещата, възможен е срив на силите, депресия или обратно, Вселената може да подскаже къде се крие ключът на абсолютното щастие.

Ретроградността на „планетата на любовта“ ще се състои в съзвездието  Скорпион, което допълнително ще изостри и ще застави истината да излезе на всяка цена. Дори и ако този път е твърде болезнен. Въпреки че след определен период от време ще можете да  благодарите на Вселената за тази неудобна, бодлива истина.

Ретроградната Венера – струва ли си да се боите?

Планетата носи със себе си мир и хармония, помага в любовта и укрепва човешките ценности. Има периоди, в които енергийните потоци на Венера са необичайно силни или обратното – те изчезват. Но в повечето случаи планетата действа като някакъв талисман и не носи негативизъм.

Веднъж на всеки 1,5 години, Венера променя скоростта и посоката си. Сякаш се движи в обратна посока спрямо нашата планета. През 2018 г. нейната ретроградност ще започне на 5 октомври. Тя ще продължи малко по-малко от месец и ще приключи на 31 октомври.

През този период енергията на „планетата на любовта“ се променя, тя става по-агресивна. Това кара човек да мисли за своето движение, за житейските си приоритети.

Всичко, което преди ни е изглеждало правилно, ще се покаже под абсолютно друг ъгъл. Ако имало лъжи или недоизказаност  в отношенията между партньорите, всичко със сигурност ще бъде разкрито.

Ретроградността е времето на разкриването на тайни. Когато в период на размисъл е най-лесно е да научим истината, да намерим отговори на въпросите за живота сами. Всичко, което сме се опитвали да пренебрегнем, да се отдалечим от проблемите и да се затворим в пашкула си, ще се отвори като болезнена рана.

Ако връзката на партньорите е пълна с любов и разбиране, тогава тези чувства в периода на ретроградност само ще се засилват. А всички користолюбиви мисли ще доведат до дълбоко разминаване.

Възможни са  също така промени в настроението, депресия – това е вид знак на планетата, което показва, че трябва да мислите, да спрете и да потърсите правилния вариант.

От 5 октомври всеки от нас има шанс да погледне живота си с различен поглед, да разбере какво е наистина важно и да се отърве от илюзиите, които понякога пречат на постигането на поставените задачи.

Обичащите не трябва да се страхуват, ако в отношенията им има искреност, в  периода на ретроградност ще настъпи още по-голямо единство на душите.

Как да укрепим взаимоотношенията и да се предпазим от нещастия в периода на ретроградната Венера?

Противоречивата енергия на планетата може да ни извади от душевно равновесие или да разклати отношенията. За да направите този период възможно най-благоприятен за себе си, има няколко начина:

1. Не вземайте решения „под влияние на горещи емоции“. Ако емоциите ви завладеят и  ви се иска да кажете на човека всичко или да предприемете някаква стъпка – мислено кажете на себе си: „STOP“. Отложете решението, успокойте се, размишлявайте, претегляйте всичко. Вероятно утре няма да бъдете настроени толкова радикално.

2. Повече говорете от  сърце с близките си  хора. Покажете грижи и обич, не позволявайте на настроението ви да се отразява на другите.

3. Ако даден въпрос ви преследва, опитайте да се разходите вечерта. Гледайте небето, дишайте дълбоко и се опитай да се изолирате от безпокойството.

4. Ако тревогата не ви напуска или проблемите ви лишават от спокойствие, тогава ще ви помогне пламъкът на свещ. Преди лягане запалете свещ с  бял, розов или зелен цвят и гледайте в пламъка. Опитайте се да изключите мисли, емоции, фокусирайте се само върху пламъка. И накрая кажете: „Черното е изгорено, болката е изчезнала, щастието е до мен.“

Ретроградната  Венера – това са множество метаморфози. Това, което изглежда като кошмар за вас в момента, може да бъде отправна точка за щастлив и безоблачен живот.

© 2018    nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

© 2018     nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post