„Toчката на Конфуций“: Специалното място на Силата на човешкото тяло!

Един великолепен и наистина работещ метод сами и без лекарства да се избавите от натрупалия се стрес!

Напоследък хроничният стрес става все по-често срещано явление сред хората на Земята. И може да се нарече един от главните бичове на XXI век. Обикновено се развива постепенно, натрупва се в продължение на месеци или дори години, и в голяма степен разрушава живота кра дeн от ене ргети ни и предизвиква редица болести.

По-специално, състоянията, които произтичат от хроничния стрес, са не само влошаване на настроението, неврастения и емоционална нестабилност, но също така и системни нарушения на храносмилателната система, подуване на корема, замъглено виждане, лоша концентрация, усещане за горчиво, гадене сутрин и т.н.

Що се отнася до физическото здраве, хроничният стрес засяга преди всичко качеството на работата на кра дeн от ене ргети жлъчния мехур. Освен това негативният му ефект се простира чак до дванадесетопръстника. В резултат на това възниква холецистит, възпаление на жлъчния мехур, след това остър или хроничен колит: в жлъчката постепенно се натрупва кристален пясък, който бързо се превръща в камък. И така стресираният човек се сдобива с хронична жлъчно- каменна болест.

Как да се отървете от това, а още кра дeн от ене ргети по-добре – как да го предотвратите?

Един от най-популярните методи на Изток, а сега и на Запад, който много бързо отстранява влиянието на острия и хроничен стрес, е масажирането на биологично активната точка Фън Чи. Тя се нарича още и „Точката на Духа“ или „Точката на Конфуций“.

Между другото, Конфуций, известен китайски мислител и философ, много често е упражнявал въздействие кра дeн от ене ргети върху тази точка, поради което тя получава още едно име – в негова чест. Той е казвал, че въздействието върху тази точка е „забележителен регулатор на яснота на ума, светъл поглед и здраво сърце“.

Като цяло китайците вярват, че „човешкият живот се управлява от три точки: Господарят на храносмилателната система „Точката на Чингис хан „, Повелителят на времето „Цзу-Сан-ли „и кра дeн от ене ргети управляващата разума „Точка на Конфуций „. Следователно въздействието върху тях, освен че неутрализира на ефектите на острия или хроничен стрес, също така стимулира развитието на здрав мозък.

„Точката на Конфуций“ – място на силите на човешкото тяло

„Точката на Конфуций“ се намира под тилната кост, на около 2,5 см над задната граница на космите в задната част на външния ръб кра дeн от ене ргети на трапецовидния мускул, където се усеща вдлъбнатина.

Можете да въздействате на точката с пръст или с молив – с тъпия край, където е прикрепена гумичката за триене. С меки, кръгови движения по посока на часовниковата стрелка трябва да се масажира тази точка 5 минути.

Тази точка може да се намери както от лявата страна на главата, така и от дясната кра дeн от ене ргети – тя е двустранна. Ако обаче сте десничар, трябва да въздействате само на точката Фън – чи от дясната страна и обратно, ако сте левичар, само на точката вляво. Ако имате силни и здрави ръце, можете да масажирате и двете точки.

Трябва да се отбележи, че с помощта на масаж на „Точката на Конфуций“ можете да премахнете спазми в чревния кра дeн от ене ргети тракт и да подобрите значително работата на жлъчния мехур, тъй като локализацията на тази точка се намира на енергийния канал на жлъчния мехур.

Също така е полезно да се масажира тази точка в случаи на главоболие, очни заболявания, сълзене, замаяност, снижаване на слуха, повишено кръвно налягане, неврастения и емоционална нестабилност.

Източник: welemudr

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по кра дeн от ене ргети темата:

„Уморени сте – рисувайте цветя. Злобни – линии. Отчаяни – пътища“ – Методът за концентрация на Леонардо

Методът за концентрация на Леонардо да Винчи работи по-добре от консултация с психолог. Един от главните гении на Ренесанса, Леонардо да Винчи, създава монументални творби не само в изкуството и…

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT