„Toчката на Конфуций“: Специалното място на Силата на човешкото тяло!

Един великолепен и наистина работещ метод сами и без лекарства да се избавите от натрупалия се стрес!

Напоследък хроничният стрес става все по-често срещано явление сред хората на крадeн от енергетика Земята. И може да се нарече един от главните бичове на XXI век. Обикновено се развива постепенно, натрупва се в продължение на месеци или дори години, и в голяма степен разрушава живота ни и предизвиква редица болести.

По-специално, състоянията, които произтичат от хроничния стрес, са не само влошаване на настроението, крадeн от енергетика неврастения и емоционална нестабилност, но също така и системни нарушения на храносмилателната система, подуване на корема, замъглено виждане, лоша концентрация, усещане за горчиво, гадене сутрин и т.н.

Що се отнася до физическото здраве, хроничният стрес засяга преди всичко качеството на работата на жлъчния мехур. Освен това негативният му ефект се крадeн от енергетика простира чак до дванадесетопръстника. В резултат на това възниква холецистит, възпаление на жлъчния мехур, след това остър или хроничен колит: в жлъчката постепенно се натрупва кристален пясък, който бързо се превръща в камък. И така стресираният човек се сдобива с хронична жлъчно- каменна болест.

Как да се отървете от това, крадeн от енергетика а още по-добре – как да го предотвратите?

Един от най-популярните методи на Изток, а сега и на Запад, който много бързо отстранява влиянието на острия и хроничен стрес, е масажирането на биологично активната точка Фън Чи. Тя се нарича още и „Точката на Духа“ или „Точката на Конфуций“.

Между крадeн от енергетика другото, Конфуций, известен китайски мислител и философ, много често е упражнявал въздействие върху тази точка, поради което тя получава още едно име – в негова чест. Той е казвал, че въздействието върху тази точка е „забележителен регулатор на яснота на ума, светъл поглед и здраво сърце“.

Като цяло китайците вярват, крадeн от енергетика че „човешкият живот се управлява от три точки: Господарят на храносмилателната система „Точката на Чингис хан „, Повелителят на времето „Цзу-Сан-ли „и управляващата разума „Точка на Конфуций „. Следователно въздействието върху тях, освен че неутрализира на ефектите на острия или хроничен стрес, също така стимулира развитието на здрав мозък.

„Точката крадeн от енергетика на Конфуций“ – място на силите на човешкото тяло

„Точката на Конфуций“ се намира под тилната кост, на около 2,5 см над задната граница на космите в задната част на външния ръб на трапецовидния мускул, където се усеща вдлъбнатина.

Можете да въздействате на точката с пръст или с молив – крадeн от енергетика с тъпия край, където е прикрепена гумичката за триене. С меки, кръгови движения по посока на часовниковата стрелка трябва да се масажира тази точка 5 минути.

Тази точка може да се намери както от лявата страна на главата, така и от дясната – тя е двустранна. Ако обаче сте десничар, крадeн от енергетика трябва да въздействате само на точката Фън – чи от дясната страна и обратно, ако сте левичар, само на точката вляво. Ако имате силни и здрави ръце, можете да масажирате и двете точки.

Трябва да се отбележи, че с помощта на масаж на „Точката на Конфуций“ можете да премахнете спазми крадeн от енергетика в чревния тракт и да подобрите значително работата на жлъчния мехур, тъй като локализацията на тази точка се намира на енергийния канал на жлъчния мехур.

крадeн от енергетика

Също така е полезно да се масажира тази точка в случаи на главоболие, очни заболявания, сълзене, замаяност, снижаване на слуха, повишено кръвно налягане, неврастения и емоционална нестабилност.

Източник: welemudr

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

крадeн от енергетика

Още по темата:

„Уморени сте – рисувайте цветя. Злобни – линии. Отчаяни – пътища“ – Методът за концентрация на Леонардо

Методът за концентрация на Леонардо да Винчи работи по-добре от консултация с психолог. Един от главните гении на Ренесанса, Леонардо да Винчи, създава монументални творби не само крадeн от енергетика в изкуството и…

Наръчник за всеки ден: Мислите, които носят могъщество и изцеление!

Мислите, които се въртят в главите ни, и думите, които произнасяме, постоянно създават  нашия свят и опит. Много от нас обаче имат навици за негативно мислене, и   не крадeн от енергетика са…

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП крадeн от енергетика не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT