„Toчката на Конфуций“: Специалното място на Силата на човешкото тяло!

Един великолепен и наистина работещ метод сами и без лекарства да се избавите от натрупалия се стрес!

Напоследък хроничният стрес става все по-често срещано явление сред хората на Земята. И може да се нарече един от главните бичове на XXI век. Обикновено се развива постепенно, натрупва се в продължение на крадeн от енергетика месеци или дори години, и в голяма степен разрушава живота ни и предизвиква редица болести.

По-специално, състоянията, които произтичат от хроничния стрес, са не само влошаване на настроението, неврастения и емоционална нестабилност, но също така и системни нарушения на храносмилателната система, подуване на корема, замъглено виждане, лоша концентрация, усещане за крадeн от енергетика горчиво, гадене сутрин и т.н.

Що се отнася до физическото здраве, хроничният стрес засяга преди всичко качеството на работата на жлъчния мехур. Освен това негативният му ефект се простира чак до дванадесетопръстника. В резултат на това възниква холецистит, възпаление на жлъчния мехур, след това остър или хроничен колит: в жлъчката крадeн от енергетика постепенно се натрупва кристален пясък, който бързо се превръща в камък. И така стресираният човек се сдобива с хронична жлъчно- каменна болест.

Как да се отървете от това, а още по-добре – как да го предотвратите?

Един от най-популярните методи на Изток, а сега и на Запад, който много бързо крадeн от енергетика отстранява влиянието на острия и хроничен стрес, е масажирането на биологично активната точка Фън Чи. Тя се нарича още и „Точката на Духа“ или „Точката на Конфуций“.

Между другото, Конфуций, известен китайски мислител и философ, много често е упражнявал въздействие върху тази точка, поради което тя получава още едно име крадeн от енергетика – в негова чест. Той е казвал, че въздействието върху тази точка е „забележителен регулатор на яснота на ума, светъл поглед и здраво сърце“.

Като цяло китайците вярват, че „човешкият живот се управлява от три точки: Господарят на храносмилателната система „Точката на Чингис хан „, Повелителят на времето „Цзу-Сан-ли „и крадeн от енергетика управляващата разума „Точка на Конфуций „. Следователно въздействието върху тях, освен че неутрализира на ефектите на острия или хроничен стрес, също така стимулира развитието на здрав мозък.

„Точката на Конфуций“ – място на силите на човешкото тяло

„Точката на Конфуций“ се намира под тилната кост, на около 2,5 см над крадeн от енергетика задната граница на космите в задната част на външния ръб на трапецовидния мускул, където се усеща вдлъбнатина.

Можете да въздействате на точката с пръст или с молив – с тъпия край, където е прикрепена гумичката за триене. С меки, кръгови движения по посока на часовниковата стрелка трябва да се масажира крадeн от енергетика тази точка 5 минути.

Тази точка може да се намери както от лявата страна на главата, така и от дясната – тя е двустранна. Ако обаче сте десничар, трябва да въздействате само на точката Фън – чи от дясната страна и обратно, ако сте левичар, само на точката вляво. Ако крадeн от енергетика имате силни и здрави ръце, можете да масажирате и двете точки.

Трябва да се отбележи, че с помощта на масаж на „Точката на Конфуций“ можете да премахнете спазми в чревния тракт и да подобрите значително работата на жлъчния мехур, тъй като локализацията на тази точка се намира на енергийния канал крадeн от енергетика на жлъчния мехур.

Също така е полезно да се масажира крадeн от енергетика тази точка в случаи на главоболие, очни заболявания, сълзене, замаяност, снижаване на слуха, повишено кръвно налягане, неврастения и емоционална нестабилност.

Източник: welemudr

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

„Уморени сте – рисувайте цветя. Злобни – линии. Отчаяни – пътища“ – Методът за концентрация на Леонардо

крадeн от енергетика

Методът за концентрация на Леонардо да Винчи работи по-добре от консултация с психолог. Един от главните гении на Ренесанса, Леонардо да Винчи, създава монументални творби не само в изкуството и…

Наръчник за всеки ден: Мислите, които носят могъщество и изцеление!

Мислите, крадeн от енергетика които се въртят в главите ни, и думите, които произнасяме, постоянно създават  нашия свят и опит. Много от нас обаче имат навици за негативно мислене, и   не са…

крадeн от енергетика

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ крадeн от енергетика НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя крадeн от енергетика от редакцията.

защищено INVITEXT