пт. апр. 19th, 2024

„Toчката на Конфуций“: Вълшебен регулатор на яснотата на ума, светъл поглед и здраво сърце!

Един великолепен и наистина работещ метод сами и без лекарства да се избавите от натрупалия се стрес,  високо кръвно и холецистит!

Напоследък хроничният стрес става все по-често срещано явление сред хората на Земята. И може да се нарече един от главните бичове на XXI век. Обикновено се развива постепенно, натрупва се в продължение на месеци или дори години, и в голяма степен разрушава живота ни и предизвиква редица болести.

По-специално, състоянията, които произтичат от хроничния стрес, са не само влошаване на настроението, неврастения и емоционална нестабилност, но също така и системни нарушения на храносмилателната система, подуване на корема, замъглено виждане, лоша концентрация, усещане за горчиво, гадене сутрин и т.н.

Що се отнася до физическото здраве, хроничният стрес засяга преди всичко качеството на работата на жлъчния мехур. Освен това негативният му ефект се простира чак до дванадесетопръстника. В резултат на това възниква холецистит, възпаление на жлъчния мехур, след това остър или хроничен колит: в жлъчката постепенно се натрупва кристален пясък, който бързо се превръща в камък. И така стресираният човек се сдобива с хронична жлъчно- каменна болест.

Как да се отървете от това, а още по-добре – как да го предотвратите?

Един от най-популярните методи на Изток, а сега и на Запад, който много бързо отстранява влиянието на острия и хроничен стрес, е масажирането на биологично активната точка Фън Чи. Тя се нарича още и „Точката на Духа“ или „Точката на Конфуций“.

Между другото, Конфуций, известен китайски мислител и философ, много често е упражнявал въздействие върху тази точка, поради което тя получава още едно име – в негова чест. Той е казвал, че въздействието върху тази точка е „забележителен регулатор на яснота на ума, светъл поглед и здраво сърце“.

Като цяло китайците вярват, че „човешкият живот се управлява от три точки: Господарят на храносмилателната система „Точката на Чингис хан „, Повелителят на времето „Цзу-Сан-ли „и управляващата разума „Точка на Конфуций „. Следователно въздействието върху тях, освен че неутрализира на ефектите на острия или хроничен стрес, също така стимулира развитието на здрав мозък.

„Точката на Конфуций“ – място на силите на човешкото тяло

„Точката на Конфуций“ се намира под тилната кост, на около 2,5 см над задната граница на космите в задната част на външния ръб на трапецовидния мускул, където се усеща вдлъбнатина.

Можете да въздействате на точката с пръст или с молив – с тъпия край, където е прикрепена гумичката за триене. С меки, кръгови движения по посока на часовниковата стрелка трябва да се масажира тази точка 5 минути.

Тази точка може да се намери както от лявата страна на главата, така и от дясната – тя е двустранна. Ако обаче сте десничар, трябва да въздействате само на точката Фън – чи от дясната страна и обратно, ако сте левичар, само на точката вляво. Ако имате силни и здрави ръце, можете да масажирате и двете точки.

Трябва да се отбележи, че с помощта на масаж на „Точката на Конфуций“ можете да премахнете спазми в чревния тракт и да подобрите значително работата на жлъчния мехур, тъй като локализацията на тази точка се намира на енергийния канал на жлъчния мехур.

Също така е полезно да се масажира тази точка в случаи на главоболие, очни заболявания, сълзене, замаяност, снижаване на слуха, повишено кръвно налягане, неврастения и емоционална нестабилност.

Източник: welemudr

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата:

„Уморени сте – рисувайте цветя. Злобни – линии. Отчаяни – пътища“ – Методът за концентрация на Леонардо

Методът за концентрация на Леонардо да Винчи работи по-добре от консултация с психолог. Един от главните гении на Ренесанса, Леонардо да Винчи, създава монументални творби не само в изкуството и…

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post