„Toчката на Конфуций“: „Забележителен регулатор на яснотата на ума, светъл поглед и здраво сърце!“

Един великолепен и наистина работещ метод сами и без лекарства да се избавите от натрупалия се стрес,  високо кръвно и холецистит!

Напоследък хроничният стрес става все по-често срещано явление сред хората на Земята. И може да се нарече един от главните бичове на XXI век. Обикновено се развива постепенно, натрупва се в продължение на месеци или дори години, и в голяма степен разрушава живота ни и кра дeн от ен ер джи предизвиква редица болести.

По-специално, състоянията, които произтичат от хроничния стрес, са не само влошаване на настроението, неврастения и емоционална нестабилност, но също така и системни нарушения на храносмилателната система, подуване на корема, замъглено виждане, лоша концентрация, усещане за горчиво, гадене сутрин и т.н.

Що се отнася до физическото здраве, хроничният стрес засяга преди всичко качеството на работата на жлъчния мехур. Освен това негативният му ефект кра дeн от ен ер джи се простира чак до дванадесетопръстника. В резултат на това възниква холецистит, възпаление на жлъчния мехур, след това остър или хроничен колит: в жлъчката постепенно се натрупва кристален пясък, който бързо се превръща в камък. И така стресираният човек се сдобива с хронична жлъчно- каменна болест.

Как да се отървете от това, а още по-добре – как да го предотвратите?

Един от най-популярните методи на Изток, кра дeн от ен ер джи а сега и на Запад, който много бързо отстранява влиянието на острия и хроничен стрес, е масажирането на биологично активната точка Фън Чи. Тя се нарича още и „Точката на Духа“ или „Точката на Конфуций“.

Между другото, Конфуций, известен китайски мислител и философ, много често е упражнявал въздействие върху тази точка, поради което тя получава още едно име – в негова чест. Той е казвал, кра дeн от ен ер джи че въздействието върху тази точка е „забележителен регулатор на яснота на ума, светъл поглед и здраво сърце“.

Като цяло китайците вярват, че „човешкият живот се управлява от три точки: Господарят на храносмилателната система „Точката на Чингис хан „, Повелителят на времето „Цзу-Сан-ли „и управляващата разума „Точка на Конфуций „. Следователно въздействието върху тях, освен че неутрализира на ефектите на острия или хроничен стрес, също така кра дeн от ен ер джи стимулира развитието на здрав мозък.

„Точката на Конфуций“ – място на силите на човешкото тяло

„Точката на Конфуций“ се намира под тилната кост, на около 2,5 см над задната граница на космите в задната част на външния ръб на трапецовидния мускул, където се усеща вдлъбнатина.

Можете да въздействате на точката с пръст или с молив – с тъпия край, където е прикрепена гумичката за триене. кра дeн от ен ер джи С меки, кръгови движения по посока на часовниковата стрелка трябва да се масажира тази точка 5 минути.

Тази точка може да се намери както от лявата страна на главата, така и от дясната – тя е двустранна. Ако обаче сте десничар, трябва да въздействате само на точката Фън – чи от дясната страна и обратно, ако сте левичар, само на точката вляво. Ако имате силни кра дeн от ен ер джи и здрави ръце, можете да масажирате и двете точки.

Трябва да се отбележи, че с помощта на масаж на „Точката на Конфуций“ можете да премахнете спазми в чревния тракт и да подобрите значително работата на жлъчния мехур, тъй като локализацията на тази точка се намира на енергийния канал на жлъчния мехур.

Също така е полезно да се масажира тази точка в случаи на главоболие, очни кра дeн от ен ер джи заболявания, сълзене, замаяност, снижаване на слуха, повишено кръвно налягане, неврастения и емоционална нестабилност.

Източник: welemudr

 

Още по темата:

„Уморени сте – рисувайте цветя. Злобни – линии. Отчаяни – пътища“ – Методът за концентрация на Леонардо

Методът за концентрация на Леонардо да Винчи работи по-добре от консултация с психолог. Един от главните гении на Ренесанса, Леонардо да Винчи, създава монументални творби не кра дeн от ен ер джи само в изкуството и…

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT