вт. апр. 23rd, 2024

Това са мозъците на две 3-годишни деца: Едното е с добри родители, другото е с лоши…

От родителите действително много зависи! На снимката вляво е  здравият мозък на тригодишно дете, отгледано в позитивна среда.

А на дясната е мозъкът на дете, претърпяло екстремни емоционални травми и преживяло пренебрежението на родителите си, пише Daily Mail.

Това дете, на снимката вдясно, страда от „сериозно сензорно пренебрежение“, а самият мозък е доста по-малък с неясни и размити структури.

Смята се, че детето е било подлагано на екстремални нива на жестокост. Мозъкът отляво принадлежи на дете, което е възпитано в любов и уважение.

Снимките са взети от статия на професор Брус  Пери, ръководител на психиатричното отделение в детската болница в Тексас.

Пери споделя снимките в статия за това как пренебрежението на детето влияе на когнитивното му развитие по-късно в живота.

Той пише в статията си:

„Тези изображения илюстрират негативното въздействие на пренебрежението върху развиващия се мозък. В компютърната томография  вляво, можете да видите мозъка на едно здраво дете на три години със среден размер на главата.

Снимката вдясно също е на тригодишно дете, но страдащо от тежко пренебрежение от страна на родителите си.

Мозъкът на това дете е значително по-малък от средния. На изображението се виждат увеличени * вентрикули и атрофия на кората. „

Това означава, че детето ще страда от забавяне на развитието си и ще има проблеми с паметта.

 * * Кортичната атрофия е нещо, което е по-често срещано при възрастните хора, страдащи от болестта на Алцхаймер.

Пери обяснява, че децата и възрастните, които са преживели емоционално пренебрежение, могат да се сблъскат с огромни трудности при формирането на връзки с другите.

Те могат да развият проблеми с привързаността – например, те могат да станат зависими от едно лице или, напротив, да станат социално изолирани.

А вие какво мислите за това?

*   Мозъчен вентрикул (мозъчна вентрикула, мозъчно стомахче) е кухина изпълнена с гръбначно-мозъчна течност, част от структурна комуникационна система в главния мозък, свързана с транспорт и обмен на хранителни вещества, имунологичната и механична защита и метаболитната хомеостаза на мозъка.

**  Кортична  атрофия е процесът на унищожаване на тъканите на мозъчната кора, свързани с възрастови промени в структурата на нервната тъкан или с общи патологични процеси, настъпващи в тялото на пациента. Често се засягат челните листа на мозъка, но е възможно и други структурни елементи да бъдат включени в процеса.

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Когато детето непрекъснато боледува – Трябва да се лекуват бащата и майката! – II

Първа част: Продължение: 2. Влиянието на Бащата върху детето и Майката Бащата е ключовата фигура, която влияе върху здравето на семейството. Причината е много, много проста: именно бащата контролира състоянието…

Неизлечими болести няма! Енергията на мислите може да ги победи!

Йогите отдавна използват това – дават команда на мозъка при визуализация. Визуализацията е изключително силно нещо. Тя работи добре с много проблеми, тъй като силата на мисълта е много по-силна…

 

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post