сб. апр. 20th, 2024

Знаете ли, че умората, която ви е обзела, може и да не е ваша!

Светът, в който живеем изтощава. Той е неблагодарен. Вие сте уморени дори и от това, че живеете в него. Уморени сте от прекалено много любов, от грижи, които давате на света, който никога не дава нищо в замяна. Уморени сте от неопределеността. Уморени сте от монотонността на ежедневието.

Ето няколко съвета и препоръки, с чиято помощ ще направите живота си по-хармоничен, по-приятен и ще повишите нивото на своята енергия. Ще станете по-осъзнати и на друго ниво възприемащи живота.

1. Избягвайте контакти с хора, които са ви неприятни и безинтересни. Не привличайте вниманието им, не коментирайте нищо с тях. Избягвайте хора с нисък самоконтрол (пияници, наркомани, и така нататък). Ако почувства някаква слабост у вас, „вампирът“ няма да ви остави, докато не изсмуче необходимата му енергия.

2. Когато сте на оживени места, особено сред възбудени и/или намиращи се под влияние на алкохол хора (стадион, рок концерт, клуб, митинг, фестивали, обществен транспорт в пиковите часове, и така нататък), опитайте се да не допускате непознати близо до гърба си – на 10-15 см от гръбначния стълб минава енергийната ос на човека, най-уязвимата – за въздействие на фините енергии.

Добре е да се използва парфюм с етерични масла от розмарин, евкалипт и карамфил – ароматът им създава около вас силно защитно енергийно поле (но не прекалявайте, защото маслата от тези растения, особено в концентрирана форма, имат много остра и устойчива миризма).

3. Старайте се да не ядете храна, приготвена от нездрави, уморени, раздразнени или лошо отнасящи се към вас хора, дори ако сте много гладни – това няма да ви е от полза, такава храна ще наруши функционирането на енергийния баланс в организма ви, което може да доведе до различни физиологични нарушения (най-невинното в този случай е разстройство на стомаха).

4. У дома си трябва да имате ваше ъгълче, ваше лично жизнено пространство – т.нар. зона за личен комфорт, където никой не може да нахлуе без ваше разрешение.

5. Внимателно се отнасяйте към намерените предмети, особено бижута, амулети, лични вещи – защото не знаете съдбата на собственика им – те могат да бъдат заредени с много негативна енергийна информация.

6. Към подаръци (особено от не много симпатични или злобно настроени хора) също трябва да се отнасяте с повишено внимание – много от тях могат да ви отслабят. Приемайте само тези подаръци, които са ви „по душа.“

7. Занимавайте се със спорт: бягане, плуване, фитнес и аеробика, каране на велосипед, и т.н., и т.н. Физическите упражнения са добро средство за натрупване на енергия, но само в случай, че ви носят удоволствие и приятна умора – „мускулна радост“. Грижете се за здравето си – физически нездравият човек не може да издържа на енергийни атаки.

8. Не носете вещи на други хора. Никога не използвайте личните вещи на болни и мъртви хора.

9. Бъдете доброжелателни, максимално дипломатични и психологически гъвкави. Опитайте се да стоите далеч от конфликти или да ги смекчавате. Научете се да прощавате. Не отговаряйте на злото със зло – при раздразнение и гняв ви напускат жизнените сили. А омразата опустошава човека. Не си отмъщавайте. „Око за око“ е сигурен път към самоунищожение.

10. Усмихвайте се по-често. Научете се да се наслаждавате на всеки ден от живота си, обръщайте внимание на красотата на заобикалящия ви свят. Обичайте себе си, обичайте хората, обичайте живота!

esotericblog

Последвайте ни в Телеграм

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Мразя те! До смърт те мразя!

Ние се мразим един друг с особена лекота: Мразим дебелите, кльощавите, пушещите, кърмещите. Всички. Мразим, като тихо се побъркваме. В театъра се играе спектакълът „Black & Simpson.“ Главните герои са…

Стига сте се радвали! Научете се да злобеете и да страдате!

Позитивното мислене, емотикони, щастливи снимки в социалните мрежи, както и  белозъби усмивки – Днес това за признаците  на благополучния човек. Опитваме се да оставаме положителни през цялото време, като крием…

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post