Искат да сме послушни… и с преклонени глави, които сабята не ги сече…

Да , те искат да сме послушни. С достатъчно силни гласове за да се оплакваме, но не много силни. Просто да вдигаме малко шум, достатъчен, за да мислим, че променяме нещо. Но не е достатъчен за да се промени и да се постигне нещо.

Искат да сме заети толкова много, крадeн от енергетика че да нямаме време да мислим, и да ни плащат само толкова, колкото  да не умрем от глад.

Защото докато се опитваме да се измъкнем от  дупката, ние плащаме за това празните държавни джобове да стават още по-празни и да пълнят джобовете им.

Искат да сме болни дотолкова, че да крадeн от енергетика харчим пари за лекарства, но не чак толкова, че да умрем. Защото все още се нуждаят от труда ни. Искат да има болни, защото здравите не са чак толкова нещастни, защото им се казва, че има и нещо по-лошо.

Искат да сме глупави. Заробени и с чувство на срам и крадeн от енергетика вина. Да се оплакваме, но да не променяме нищо. Да не се променяме и да не си помагаме. Да се избиваме един друг около левицата и десницата, патриотични и предатели, русофили и русофоби, европейци, цесекари, левскари и прочее.
Защото така никой не ги закача. Тях! Знаете ли кои са те???

крадeн от енергетика

blogdan

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

крадeн от енергетика

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и крадeн от енергетика публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT