Искат да сме послушни… и с преклонени глави, които сабята не ги сече…

Да , те искат да сме послушни. С достатъчно силни гласове за да се оплакваме, но не много силни. Просто да вдигаме малко шум, достатъчен, за да мислим, че променяме нещо. Но не е достатъчен за да се промени и да се постигне нещо.

Искат да сме заети толкова много, че да нямаме време да мислим, и да ни плащат само толкова, колкото  да не кра дeн от ен ер джи умрем от глад.

Защото докато се опитваме да се измъкнем от  дупката, ние плащаме за това празните държавни джобове да стават още по-празни и да пълнят джобовете им.

Искат да сме болни дотолкова, че да харчим пари за лекарства, но не чак толкова, че да умрем. Защото все още се нуждаят от труда ни. Искат да има болни, защото здравите не са чак толкова нещастни, кра дeн от ен ер джи защото им се казва, че има и нещо по-лошо.

Искат да сме глупави. Заробени и с чувство на срам и вина. Да се оплакваме, но да не променяме нищо. Да не се променяме и да не си помагаме. Да се избиваме един друг около левицата и десницата, патриотични и предатели, русофили и русофоби, европейци, цесекари, левскари и прочее.
Защото така никой не ги закача. Тях! кра дeн от ен ер джи Знаете ли кои са те???

blogdan

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT