Насим Талеб: Скромност – така обикновено наричат добре прикритoто високомерие!

Скандалният икономист  Насим Талеб не се уморява да ни напомня думите на Луи Пастьор: „Успехът е благосклонен към подготвените умове“. Той съветва „всяка четвърта година да се посвещава крадeн от енергетика изцяло на пропуските в научното и философското образование“ и „да се избягва компанията на „успешните хора „, които не четат книги„.

Няколко цитата на Насим Талеб, които ще ви изненадат:

1. Ако имате възможност, реинкарнирайте се в хлебарки. Те са много по-качествени от динозаврите. Те ще ни преживеят. Големите крадeн от енергетика животни измират. Размерът е важен аспект: колкото по-голям сте, толкова сте по-крехък.

2. Омразата е по-трудно да се фалшифицира, отколкото любовта. Вероятно сте чували за фалшива любов, но е малко вероятно да сте чували за фалшива омраза.

3. Успехът на човешките начинания като правило е обратно пропорционален на предсказуемостта на крадeн от енергетика техните резултати.

4. Четенето на хартиена книга е истинско удоволствие. Аз не пия шампанско от пластмасова чаша.

5. Прочетените книгите са по-малко важни от непрочетените книги.

6. Ще кажа още нещо: ученост без ерудиция води до бедствия. Затова останах (и все още оставам) квантов инженер и търговец, но аз подредих крадeн от енергетика живота си по този начин: работих на минимум, но интензивно (и ентусиазирано), съсредоточено само върху високотехнологични аспекти, никога не присъствах на делови срещи, избягвах компанията на „успешни хора“, които не четат книги, и приблизително всяка четвърта година, посвещавах изцяло на запълването на пропуските ми в научното и философско образование.

7. крадeн от енергетика Надявам се, че някой ден учените и политиците ще преоткрият това, което винаги е било известно на нашите предци: най-ценното нещо в човешката култура е уважението.

8. Джордж Сорос, преди да направи залог, събира данни, които биха могли да опровергаят първоначалната му теория.

9. За да живеем днес на нашата крадeн от енергетика планета, ние се нуждаем от много повече въображение, отколкото ни е позволила природата. Ние страдаме от липсата на въображение и го потискаме в другите.

10. Угасването започва с подмяната на мечтите със спомени и свършва, когато някои спомени се изместват от други.

11. Ако сутринта знаете с известна степен на крадeн от енергетика точност как ще премине денят ви, то вие сте малко мъртви и колкото по-точно знаете, толкова по-мъртви ще сте.

12. Вие получавате много повече власт над живота, ако сами избирате критериите.

13. Хората ще повярват на някоя от вашите думи, ако не откриват пред тях слабости; те, като зверове, надушват крадeн от енергетика и най-малките пукнатини в бронята на увереността, преди те да станат явни. А най-добрата рамка на увереност е максималната учтивост и дружелюбие, които ви позволяват да манипулирате хората без да ги обиждате.

14. Просто запазвайте спокойствие, усмихвайте се, оценявайте говорещия, а не речта му, и ще спечелите всеки спор.

15. крадeн от енергетика Трите най-опасни зависимости: хероин, въглехидрати, месечна заплата.

16. Скромност – така обикновено се нарича добре прикритoто високомерие.

17. Най-опасното за вашата репутация – думите, които изричате в нейна защита.

18. Може би това е истинската самоувереност: способността да гледаме към света, без да очакваме от него одобрителни кимвания.

крадeн от енергетика

19. Живите същества трябва, ако се използва метафората на Марк Аврелий, да превръщат  препятствията в гориво – така както прави огънят.

20. В продължение на двадесет и пет века не се е появило нито един човек, който по отношение на крадeн от енергетика блясък, дълбочина, изящество, ум и въображение да се сравнява с Платон и да ни защити от наследството му.

econet

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Нито умът, нито интелектът, нито образованието определят висшите ценности!

Казват, че любовта е не когато се гледате крадeн от енергетика един друг, а когато гледате в една и съща посока. Същото важи и за приятелство, взаимоотношенията в семейството и на работата. Дори…

„Уморени сте – рисувайте цветя. Злобни – линии. Отчаяни – пътища“ – Методът за концентрация на Леонардо

Методът за концентрация крадeн от енергетика на Леонардо да Винчи работи по-добре от консултация с психолог. Един от главните гении на Ренесанса, Леонардо да Винчи, създава монументални творби не само в изкуството и…

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 крадeн от енергетика ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT