пт. апр. 26th, 2024

Жизнените уроци на Конфуций: Никога не коригирайте целите си!

Тези уроци на живота от великия мислител трябва да се прочетат няколко пъти, да се разпечатат и винаги да са до нас.

1. Просто Продължавайте да вървите

„Няма значение колко бавно вървите до тогава, докато не спрете“

Ако продължите да вървите по правилния път, в крайна сметка ще достигнете желаната от вас дестинация. Трудната работа трябва да се върши последователно. Един успешен човек е този, който остава ангажиран с тази идея и въпреки обстоятелствата се придвижва към целта си.

2. Вашите приятели имат значение

„Никога не създавайте приятелство с човек, който не е по-добър от вас“

Вашите приятелите са пророчествата за вашето бъдеще. Вие отивате там, където те вече са. Това е добра причина да търсите приятели, които се движат в същата посока, която сте избрали. Така че се обградете с хора с огън в сърцето!

3. За доброто и хубавото трябва да се плати

„Лесно е да се мрази и е трудно да се обича. Много неща в нашия живот се основават на това. Успехът е труден за постигане и много по-лесно е да се получи нещо лошо. „

Това обяснява много неща. По-лесно е да мразиш, по-лесно е да покажеш негативизъм, по-лесно е да се оправдаваш. Любовта, прошката и щедростта изискват голямо сърце, велик ум и големи усилия.

4. Първо подгответе своите инструменти.

„Очакванията за живота зависят от старанието и усърдието. Механикът, който иска да подобри работата си, трябва първо да подготви инструментите си.“

Конфуций казва: „Успехът зависи от предварителната подготовка и без такава подготовка, непременно ще се случи неуспех.“ Каквото и да правите в живота, ако искате да успеете, първо трябва да се подготвите. Дори най-големият провал може да ускори пътя към успеха.

5. Няма нищо лошо в това, че сте сгрешили.

Няма нищо лошо в това да направите грешка, ако не продължавате да си спомняте това. Не се притеснявайте за дреболии. Да се правят грешки не е голямо престъпление. Не позволявайте на грешките да развалят деня ви. Не позволявайте на негативизма да завладее мислите ви. Няма нищо лошо в това да направиш грешка! Празнувайте грешките си!

6. Обръщайте внимание на последствията.

„Когато сте разгневени, мислете за последствията.

Соломон е казвал: „Дългототърпеливият е по-добър от храбрия и владеещият себе си е по-добър от завоевателя на градовете“. Винаги помнете, че трябва да запазвате самообладание и мислете за последствията.

7. Правете корекции

„Ако е очевидно, че целите не могат да бъдат постигнати, не коригирайте целите, коригирайте действията“

Ако целите ви не изглеждат изпълними тази година, тогава сега е най-доброто време да съгласувате вашия план за постигането им. Не възприемайте неуспеха като вариант, настройте платната си за успех и се движете плавно към целта си.

8. Можете да се учите от всички.

„Ако вървя с двама други хора, то всеки от тях ще играе ролята на мой учител. Аз ще копирам добрите черти на единия от тях и ще коригирам в себе си минусите на другия. „

Можете и трябва да се учите от всеки, независимо дали е мошеник или светец. Всеки живот е история, запълнена с уроци, узрели за събиране. Например можете да изберете нещо добро и полезно за себе си от 7-те урока на живота от Уил Смит или да се възползвате от знанието на 10-те златни урока на Айнщайн.

9. Всичко или нищо

„Каквото и да правите в живота, правете го с цялото си сърце“

Каквото и да правите, правете го с пълна отдаденост или не го правете изобщо. За да успеете в живота от вас се изисква да дадете всичко, на което сте способни, и тогава ще живеете без съжаление.

madaw

 

Още по темата:

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post