Уроците на Буда: „Няма привързаности – няма страдания“!

Буда означава „пробуден“ или „просветен“. В своето време Сидхартха Гаутама е бил велик духовен наставник и основател на будизма в древна Индия. В повечето будистки традиции той крадeн от енергетика се смята за Върховен Буда.

Сидхарта е главната фигура в будизма, и сведенията за живота му, ученията, монашеските принципи,  след смъртта му са систематизирани и увековечени от неговите последователи. Днес ще ви представим няколко важни жизнени уроци, създадени от Буда.

1. Да се започне с малкото е нормално

Каната се крадeн от енергетика запълва постепенно, капка по капка. Всеки майстор някога е бил аматьор. Ние всички започваме от  малкото, не пренебрегвайте малкото. Ако сте последователни и търпеливи, ще успеете! Никой не може да успее само за една нощ: успехът идва при онези, които са готови да започнат да работят усилено, докато каната не крадeн от енергетика се напълни.

2. Мислите са материални

Нашето съзнание – това е всичко. Вие ставате това, което мислите. Ако човек говори или действа с лоши мисли, го преследва болката. Ако човек говори или действа с чисти намерения, го следва щастието, което като сянка никога няма да го напусне.

За да живеете крадeн от енергетика правилно, трябва да запълните мозъка си с „правилните“ мисли. Правилното мислене ще ви даде всичко, което искате; грешното мислене е зло, което в крайна сметка ще ви унищожи. Всяко неправомерно действие произтича от разума. Ако умът се промени, ще има ли лоши постъпки?

3. Простете

Да държите  гняв в себе крадeн от енергетика си е същото като да хванете горещ въглен с намерението да го хвърлите по някой друг, но вие ще се изгорите. Когато освобождавате онези, които са затворени в затвора на непрощаването, освобождавате СЕБЕ СИ от този затвор. Няма да можете да потискате никого, без да потискате себе си. Научете се крадeн от енергетика да прощавате. Научете се да прощавате по-бързо.

4. Вашите действия са от значение

За да се развивате трябва да действате; за да се развивате бързо, трябва да действате всеки ден. Славата е за всеки, но само тези, които постоянно действат, могат да я познаят.

Поговорката казва: „Бог дава на всяка крадeн от енергетика птица червей, но не го хвърля в гнездото“. Буда казва: „Не вярвам в съдбата, която застига хората, когато действат, но аз вярвам в съдбата, която ги застига, ако те бездействат“.

5. Опитайте се да разберете

Ние спряхме да се борим за истината, започнахме да се борим само за себе си. крадeн от енергетика Първо се опитайте да разберете и само тогава се опитайте да ви разберат.

Трябва да приложите всичките си сили, за да разберете гледната точка на другия. Слушайте другите, разберете тяхната гледна точка и ще придобиете спокойствие. Фокусирайте се повече върху това да сте щастливи, отколкото да сте прави.

6. Победете крадeн от енергетика себе си

По-добре е да победите себе си, отколкото да спечелите хиляди битки. Тогава победата е ваша. Нито ангелите, нито демоните, нито раят, нито адът, могат да я отнемат от вас. За да победите себе си, трябва да победите ума си.

Трябва да контролирате мислите си. Те не трябва да крадeн от енергетика бушуват като морските вълни. Можете да си помислите: „Не мога да контролирам мислите си. Мисълта идва, когато тя пожелае. На което отговарям: не можеш да забраниш на птицата да лети над теб, но със сигурност можеш да и попречиш да свие гнездо на главата ти.

7. Живейте в хармония

крадeн от енергетика

Хармонията идва отвътре. Не я търсете навън. Не търсете навън това, което може да бъде само в сърцето ви. Често можем да търсим навън, само за да се скрием крадeн от енергетика от реалната действителност.

Истината е, че хармонията може да намерим само в себе си. Хармонията – това не е нова работа, не нова е кола или нов брак; хармонията е мир в душата и тя започва с вас.

8. Бъдете благодарни

Нека да спрем и да благодарим за това, че крадeн от енергетика ако не сме се учили много, то поне не сме загубили много време, а ако сме загубили и времето си, поне не сме заболели, ако сме заболели, то поне не умряхме. Винаги има нещо, за което да благодарим.

Не бъдете толкова песимисти, че за минута, дори по време на караница, не сте в състояние да осъзнаете поне десет неща, за крадeн от енергетика които трябва да сте благодарни. Не всеки се е събудила тази сутрин; вчера някои заспаха за последен път. Винаги има нещо, за което да се благодари. Благодарното сърце ще ви направи велики!

9. Бъдете верни на това, което знаете.

Най-главната грешка – да не бъдете верни на това, което знаете крадeн от енергетика със сигурност. Знаем много, но ние не винаги правим това, което знаем. Ако се провалите, това ще се случи, защото не сте знаели какво да направите; това е така, защото не сте направили това, което сте знаели.

Правете каквото знаете. Не само усвоявайте информацията, а се съсредоточете върху мислите за крадeн от енергетика това, какъв искате да станете, докато не се появи силно желание да го докажете.

10. Пътeшествие

Животът е пътешествие! Аз съм щастлив, доволен и доволен от днешния ден. Мога да посетя най-добрите места и да опитам най-добрите вина, но аз пътешествам. Не отлагайте щастието си за неопределено време, опитвайки се крадeн от енергетика да постигнете цел, която според вас може да ви направи щастливи. Пътешествайте днес, наслаждавайки се на пътешествието.

esotericblog

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Насим Талеб: Скромност – така обикновено наричат добре прикритoто високомерие!

Скандалният икономист  Насим Талеб не се уморява да ни напомня крадeн от енергетика думите на Луи Пастьор: „Успехът е благосклонен към подготвените умове“. Той съветва „всяка четвърта година да се посвещава изцяло на…

Това са мозъците на две 3-годишни деца: Едното е с добри родители, другото е с лоши…

От родителите действително много зависи! На крадeн от енергетика снимката вляво е  здравият мозък на тригодишно дете, отгледано в позитивна среда. А на дясната е мозъкът на дете, претърпяло екстремни емоционални травми и…

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от крадeн от енергетика ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT