Уроците на Буда: „Няма привързаности – няма страдания“!

Буда означава „пробуден“ или „просветен“. В своето време Сидхартха Гаутама е бил велик духовен наставник и основател на будизма в древна Индия. В повечето будистки традиции той се смята за Върховен Буда.

Сидхарта е главната фигура в будизма, и сведенията за живота му, ученията, монашеските принципи,  след смъртта му крадeн от енергетика са систематизирани и увековечени от неговите последователи. Днес ще ви представим няколко важни жизнени уроци, създадени от Буда.

1. Да се започне с малкото е нормално

Каната се запълва постепенно, капка по капка. Всеки майстор някога е бил аматьор. Ние всички започваме от  малкото, не пренебрегвайте малкото. Ако сте последователни крадeн от енергетика и търпеливи, ще успеете! Никой не може да успее само за една нощ: успехът идва при онези, които са готови да започнат да работят усилено, докато каната не се напълни.

2. Мислите са материални

Нашето съзнание – това е всичко. Вие ставате това, което мислите. Ако човек говори или действа крадeн от енергетика с лоши мисли, го преследва болката. Ако човек говори или действа с чисти намерения, го следва щастието, което като сянка никога няма да го напусне.

За да живеете правилно, трябва да запълните мозъка си с „правилните“ мисли. Правилното мислене ще ви даде всичко, което искате; грешното мислене е зло, което крадeн от енергетика в крайна сметка ще ви унищожи. Всяко неправомерно действие произтича от разума. Ако умът се промени, ще има ли лоши постъпки?

3. Простете

Да държите  гняв в себе си е същото като да хванете горещ въглен с намерението да го хвърлите по някой друг, но вие ще се изгорите. Когато крадeн от енергетика освобождавате онези, които са затворени в затвора на непрощаването, освобождавате СЕБЕ СИ от този затвор. Няма да можете да потискате никого, без да потискате себе си. Научете се да прощавате. Научете се да прощавате по-бързо.

4. Вашите действия са от значение

За да се развивате трябва да действате; за да крадeн от енергетика се развивате бързо, трябва да действате всеки ден. Славата е за всеки, но само тези, които постоянно действат, могат да я познаят.

Поговорката казва: „Бог дава на всяка птица червей, но не го хвърля в гнездото“. Буда казва: „Не вярвам в съдбата, която застига хората, когато действат, но аз вярвам крадeн от енергетика в съдбата, която ги застига, ако те бездействат“.

5. Опитайте се да разберете

Ние спряхме да се борим за истината, започнахме да се борим само за себе си. Първо се опитайте да разберете и само тогава се опитайте да ви разберат.

Трябва да приложите всичките си сили, за да разберете крадeн от енергетика гледната точка на другия. Слушайте другите, разберете тяхната гледна точка и ще придобиете спокойствие. Фокусирайте се повече върху това да сте щастливи, отколкото да сте прави.

6. Победете себе си

По-добре е да победите себе си, отколкото да спечелите хиляди битки. Тогава победата е ваша. Нито ангелите, нито демоните, нито крадeн от енергетика раят, нито адът, могат да я отнемат от вас. За да победите себе си, трябва да победите ума си.

Трябва да контролирате мислите си. Те не трябва да бушуват като морските вълни. Можете да си помислите: „Не мога да контролирам мислите си. Мисълта идва, когато тя пожелае. На което отговарям: крадeн от енергетика не можеш да забраниш на птицата да лети над теб, но със сигурност можеш да и попречиш да свие гнездо на главата ти.

7. Живейте в хармония

Хармонията крадeн от енергетика идва отвътре. Не я търсете навън. Не търсете навън това, което може да бъде само в сърцето ви. Често можем да търсим навън, само за да се скрием от реалната действителност.

Истината е, че хармонията може да намерим само в себе си. Хармонията – това не е нова работа, не крадeн от енергетика нова е кола или нов брак; хармонията е мир в душата и тя започва с вас.

8. Бъдете благодарни

Нека да спрем и да благодарим за това, че ако не сме се учили много, то поне не сме загубили много време, а ако сме загубили и времето си, поне не крадeн от енергетика сме заболели, ако сме заболели, то поне не умряхме. Винаги има нещо, за което да благодарим.

Не бъдете толкова песимисти, че за минута, дори по време на караница, не сте в състояние да осъзнаете поне десет неща, за които трябва да сте благодарни. Не всеки се е събудила тази сутрин; вчера някои заспаха за последен път. Винаги има нещо, за крадeн от енергетика което да се благодари. Благодарното сърце ще ви направи велики!

9. Бъдете верни на това, което знаете.

Най-главната грешка – да не бъдете верни на това, което знаете със сигурност. Знаем много, но ние не винаги правим това, което знаем. Ако се провалите, това ще се случи, защото не сте крадeн от енергетика знаели какво да направите; това е така, защото не сте направили това, което сте знаели.

Правете каквото знаете. Не само усвоявайте информацията, а се съсредоточете върху мислите за това, какъв искате да станете, докато не се появи силно желание да го докажете.

10. Пътeшествие

Животът е пътешествие! Аз съм щастлив, крадeн от енергетика доволен и доволен от днешния ден. Мога да посетя най-добрите места и да опитам най-добрите вина, но аз пътешествам. Не отлагайте щастието си за неопределено време, опитвайки се да постигнете цел, която според вас може да ви направи щастливи. Пътешествайте днес, наслаждавайки се на пътешествието.

esotericblog

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All крадeн от енергетика rights reserved!

Още по темата:

Насим Талеб: Скромност – така обикновено наричат добре прикритoто високомерие!

Скандалният икономист  Насим Талеб не се уморява да ни напомня думите на Луи Пастьор: „Успехът е благосклонен към подготвените умове“. Той съветва „всяка четвърта година да се посвещава изцяло на…

Това са мозъците на две 3-годишни деца: Едното е с добри родители, другото е с лоши…

От родителите действително много зависи! На снимката вляво е  здравият мозък на тригодишно дете, отгледано в позитивна среда. А на дясната е мозъкът на дете, претърпяло екстремни емоционални крадeн от енергетика травми и…

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА крадeн от енергетика ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се крадeн от енергетика определя от редакцията.

защищено INVITEXT