Любимото упражнение на Буда: „Представете си, че имате всичко!“

Веднъж след проповедта си Буда се оказал заобиколен от голям брой хора. Той им разказал за изкуството да се следва Дхарма и предизвикал  у хората недоумение и крадeн от енергетика много въпроси, които по същество водели само до едно нещо: Как да намерят своето призвание, как сред многото земни грижи да узнаят какво е и да изпълнят своето предназначение?

Буда им  предложил да  изпълнят любимото му упражнение. „Представете си, че имате всичко“, казал Учителят, „пари, жилища, приятели, слава, сила, власт крадeн от енергетика – всичко, което ви е необходимо.

Вие сте умни и красиви, тялото ви е здраво. Имате всичко, което сте пожелали, във всички светове. И изведнъж се събуждате сутринта, ставате, започвате нов ден. Какво ще правите сега?“

Отначало било много трудно за хората да си  представят това – по инерция мислите крадeн от енергетика им се връщали  към удовлетворяването на обичайните битовизми и потребности.

Но един човек успял  да абстрахира, после друг, след това трети – и упражнението започнало да дава резултати. Някой заговорил за това, че ще се заеме с възпитанието на децата, друг видял себе си как изследва движението на звездите, а крадeн от енергетика трети поискал да гради градове, които са удобни за живеене.

А някой просто казал, че ако има всичко, той ще започне да го споделя с нуждаещите се.

– Току-що вие ми разказахте за вашата мисия – заключил Буда, – Значи, без да губите време, започнете да я изпълнявате, затова побързайте!
крадeн от енергетика

esotericblog

© 2018  energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Когато някой ви ругае и се опитва да ви унижи…

Те не знаят как да се справят със собствените си болки и затова ги интерпретират на другите хора. Всеки от нас има своя собствена болка, крадeн от енергетика с която не може да…

крадeн от енергетика

Непростените емоции крадeн от енергетика разрушават здравето, а тежки емоции като обида и разочарование, разрушават организма

 Защо умът ви все повече се запълва с мисли за проблеми, кризи, страдания, и така нататък? Проблемът е в това, че неизлекуваните обиди не си тръгват. Натрупвайки се, те се…

© 2018  крадeн от енергетика energetika-bg.com All rights reserved!

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА крадeн от енергетика Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

крадeн от енергетика
защищено INVITEXT