Човекът на дзен будизма не е свързан с нищо и не отхвърля нищо. Той е облак, който се движи навсякъде, където поиска

Истината за Дзен живее във всеки един от нас. Просто трябва да погледнете вътре и да я намерите там, без да прибягвате до външна помощ. Практиката на Дзен спира всяка мисловна дейност, като концентрира мислите върху това, което правите в момента, тук и сега.

Дзен е доктрина за пълно осъзнаване крадeн от енергетика на естеството на реалността, на просветлението. Смята се, че този вид будизъм е внесен в Китай от индийския монах Bodhidharma и от там се разпространява в Япония, Корея и Виетнам,  и на Запад,  през 19-и и 20-ти век.

Самият Бодхидхарма определя Дзен будизма като „непосредствен преход към събудено съзнание, заобикаляйки крадeн от енергетика традицията и свещените текстове“.

Счита се се, че истината за Дзен живее във всеки един от нас. Просто трябва да погледнете вътре и да я намерите там, без да прибягвате до външна помощ. Практиката на Дзен спира всяка мисловна дейност, като концентрира мислите върху това, което правите в момента, тук крадeн от енергетика и сега.

Задачата на практикуващия Дзен е да види уникалността, простотата и същността на всяко нещо. И като го види – да намери хармония със света, всичко в него и със самия себе си.

Човекът на дзен будизма не е свързан с нищо и не отхвърля нищо. Той е като крадeн от енергетика облак, който се движи навсякъде, където поиска. Той живее с отворено сърце и позволява на живота да преминава спокойно през него, като приема всичките му дарове: скръб и радост, печалби и загуби, срещи и раздели.

Да бъдеш Дзен е да правиш всичко съвършено. Съвършено да се заблуждаваш, да страдаш от крадeн от енергетика коремни болки, да гледаш  пеперуда, да готвиш супа или да подготвяш доклад.

Така вие ​​сте в състояние, отхвърляйки предразсъдъците и ограниченията, да проникнете в самата същност на живота. Точно сега. Дзен философията е точно пред вас в този момент.

Какво е дзен? 10 правила на дзен будизма за постигане на крадeн от енергетика хармония

Дзен будизъм – основните идеи на Дзен

– Бъдете внимателни към всичко, което правите в момента. Ако миете чаша, мийте чаша. Влагайте 100% от ума и сърцето си в това, което правите точно сега, и тогава наистина ще постигнете добри резултати. Умът ви винаги ще бъде остър и свеж, крадeн от енергетика ако се научите да се концентрирате върху настоящия момент.

Това е Лесно, просто е необходимо да си напомняте, че трябва да сте внимателни. Когато ядете, осъзнавайте вкуса и структурата на храната – между другото, така е лесно да отслабнете, защото вече повече няма да ядете прекалено много. Когато слизате по крадeн от енергетика стълбите, съсредоточете се върху слизането, не мислете за документите, които ви чакат в офиса, или за човек, живеещ в друг град.

Монасите практикуват медитация при ходене- те осъзнават как краката им докосват или се отделят от земята. Чудесен начин да се отървете от мислите е да слушате дъха си. И крадeн от енергетика когато тази внимателност стане навик, ефективността ви ще се увеличи няколко пъти.

Ще се научите да се съсредоточавате лесно, без да се разсейвате от нищо. Ще станете велик преговарящ, чувствителен към събеседника. И като цяло, в работата си няма да бъдете равни. (Но за вас, Дзенстващият, амбициите няма да имат крадeн от енергетика значение.)

– Действайте, а не само разсъждавайте. Ето това е истинската тайна на успеха. На Изток думите без практика нямат никаква цена: майсторството може да се постигне, ако всеки ден се подреждат тухли, но не и като се четат книги за това.

Бодихарма молил учениците си да изгарят Писанията, за крадeн от енергетика да не станат роби на думите, вместо да практикуват учението, изразено с думи. Знанието е карта, върху която е посочена крайната цел, но за да я постигнете, трябва сами да извървите целия маршрут.

– Вършете директни действия. Много часове медитация на тема „какво ще се случи, ако …“ – това крадeн от енергетика не е за Дзен. Той е прост, директен и непосредствен. Ето защо, ако искате да кажете или да направите нещо, просто кажете или го направете без усложнения.

Например, прегърнете баща си с думите: „Знаеш ли, татко, обичам те много.“ Или кажете на шефа си, че трябва да повиши заплатата ви. крадeн от енергетика (Или прегърнете шефа си с думите: „Знаеш ли, татко, трябва да повишиш заплатата ми.“)

– Отпуснете се. Това е най-приятното нещо в ежедневието на Дзен. А ако светът е илюзорен, струва ли си да се напрягате? Защо да се притеснявате, ако събитията не могат да бъдат променени? А ако може крадeн от енергетика – няма нищо, за което да се притеснявате. Позволете си да живеете малко като трева, да поплувате по течението …

Приемете себе си и своите проявления: няма недостатъци, това е измислено от хората. Вие сте съвършени. И спрете да се упреквате за каквото и да било. Да се упреквате, вие упреквате божествения принцип, Абсолюта в себе си, сякаш той може крадeн от енергетика да е несъвършен. Това е като да укорявате Луната, защото не е достатъчно жълта, а Слънцето, че е прекалено горещо.

– Почивайте. Използвайте тихите мигове, които се случват крадeн от енергетика през деня, като време за самонаблюдение и спокойствие, медитация или кратък сън. Дори младите хора трябва да се възползват от кратка почивка следобед.

Научете някои от упражненията цигун или се научете как да дишате с корема. Съзерцавайте нещо приятно. И Не забравяйте да презареждате вътрешните си батерии.

– Слушайте сърцето крадeн от енергетика си. Всеки път се обръщайте към него, когато вземате важно решение. Дон Хуан предупреждава: Ако вашият Път няма сърце, той ще ви убие.

Престанете да правите това, което не ви харесва, и правете това, което обичате. Ако все още не сте избрали Пътя, спомнете си за мечтите си. За най-тайните крадeн от енергетика си детски желания. Може би точно това ви е нужно сега?

– Приемайте нещата такива, каквито са. Приспособявайте се към тях. Събитията се случват така, както се случват, а ние ги делим на добри и лоши, вместо да гледаме на фактите директно.

Знаете ли, всичко може да бъде източник на крадeн от енергетика конфликт, заплаха или насилие. Но може – състрадание, любов и радост. Всичко зависи от ъгъла на зрение. Наблюдавайте живота и се движете според неговото течение: това ще ви помогне да живеете и да се развивате.

– Бъди открити. Слушайте хората не само с главата си, но и с цялото си крадeн от енергетика сърце, и не за да продължите монолога си, когато се появи пауза. Приемайте нови идеи и принципи, без значение колко мъдри и опитни се чувствате.

Открийте се за да отговорите на промените и неочакваните възможности – понякога това, което изглежда отклонение от пътя, се оказва най-краткият път към целта ви. крадeн от енергетика Продължете да търсите нови приятели, не бягайте от непознати – някои от тях могат да променят живота ви и да ви помогнат.

– Намирайте забавни неща в ежедневието. Дайте воля на чувството си за хумор, не вземайте всичко прекалено на сериозно. Сериозността е начин да се правят трудни простите неща.

крадeн от енергетика

Разгледайте внимателно ръководството за начинаещия медиатор: „Вас ви измамиха. Отнеха всичките ви пари до цент! Всичките ви пари са илюзия, Нямате нищо и не сте имали“. Или: „Не се страхувайте да бъдете сами с вас, няма да се самоизядете“.

– Просто бъдете. Нахлуйте в чистото си съществуване без граници. Дзен крадeн от енергетика не съдържа нищо, което сковава човешката природа.

Сред историите за Дзен има и такава: Ученикът идва при Учителя и иска да му покаже пътя към освобождението. – Кой те поробва? – пита учителят. – Никой – отвръща ученикът и веднага стига до просветлението.

По материали на resheto

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com крадeн от енергетика All rights reserved!

Още по темата:

Живот в стил Дзен

– Учителю, вие достигнахте почтена възраст и дълбоко просветление. Как успяхте? – Всичко това е защото не спирам практиката Дзен. – Дзен – какво е това? – Нищо особено. Да…

крадeн от енергетика

Любимото упражнение на Буда: „Представете си, че имате всичко!“

Веднъж след проповедта си Буда се оказал заобиколен от голям брой хора. Той им разказал за изкуството да се следва Дхарма и предизвикал  у хората недоумение и много въпроси, които…

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com крадeн от енергетика All rights reserved!

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява крадeн от енергетика се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT