чт. мар. 28th, 2024

Все някога ще ви потрябва: Кой е Най-остроумният отговор на оскърбление!

Има и такива хора, които обиждат. Те обиждат  най-добрите, великите, известните и знаменитите. Но вие можете и трябва да им отговорите!

Как да реагираме на обида? И трябва ли да се отговоря? Може би е по-добре да замълчите гордо и да си тръгнете?

Философът Платон считал, че трябва да се отговори на обидата. Необходимо е да се върне обидата под формата на кратка язвителна забележка; да хвърлите обратно камъка, който е хвърлен върху ва. Истинският оратор трябва да може да реагира кратко и унищожително на онези, които се осмеляват да го обидят. За да ги поставите на мястото им!

Чърчил бил остроумен човек, въпреки че обичал да пие. Той отговорил на една дама, която го нарекла пияница, така: Утре сутринта ще изтрезнея. Но вашият външен вид е малко вероятно да се промени към по-добро …

Много велики хора също са били обиждани. Един писател казал на Чехов, че ще умре пиян до оградата. А издателят му предлагал: Я ми дъхни – пиян ли си, гълъбче?

Пастернак е бил наричан предател и клеветник, на изобретателя Едисън му казвали, че мястото му е в лудницата. Журналист написал за великата певица Калас, че има „крака като на слон“ … Всеки е бил обиждан, бъдете сигурни.

И тези велики хора са преживявали това нелеко, разбира се. Те са били наранени и засегнати. И не винаги са имали възможност да последват съветите на Платон да отговорят на обидата с кратка и язвителна реплика.

Вместо тях , отговорил Животът. Кой знае и помни незначителните оскърбители сега? А великите хора са изживели невероятен и наситен живот. Те са били звезди!

Но най-добре реагирал на обидата знаменитият пианист Либерачи *. За него била написана една много гадна и унизителна статия. После му се обадили и го попитали: Как си, добре ли си? Прочете ли статията? Искали да се насладят на резултата …

Пианистът им отговорил добре. Да, казал той. – Прочетох. И много се смях като четях, докато пътувах към банката за да взема огромния си хонорар!

Ето Това е най-добрият отговор на оскърблениетo. Защото оскърбления излизат само от устата на нищожества. Завистливи и посредствени. А ние понякога нямаме време да измислим достоен в отговор. Време е да отидем в банката за хонорара си! :)

Анна Кирянова

* Либерачи (Wladziu Valentino Liberace) е известен американски пианист и вокалист. В периода 1950-1970 година е най-добре платеният човек в шоубизнеса в света. Той свири на концерти, телевизионни предавания, филми и реклами. Средствата му позволяват разкошен и разточителен живот както на сцената, така и извън нея.

Започва да свири на пиано на 4-годишна възраст. През 1930-те прави дебюта си на сцената, свирейки класическа музика със симфоничния оркестър на Чикаго. След 1942 година неговите интереси постепенно се местят към поп музиката и развлекателните жанрове. Около 1955 година той прави около $50 000 на седмица в Лас Вегас (това е огромна сума за това време, средният годишен доход е $4 000). Годишният му доход надхвърля $1 000 000.

Последните му представления са в края на 1986 година. Той умира на 4 февруари 1987 година от пневмония, предизвикана от СПИН.

През 2013 г. е направен филм за част от живота на Либерачи, представяйки личния му живот. Драматичният филм се казва „Зад свещника: Моят живот с Либерачи“, като режисьор е Стивън Содърбърг, а в ролята на Либерачи е Майкъл Дъглас.

 

Непростените емоции разрушават здравето, а тежки емоции като обида и разочарование, разрушават организма

 Защо умът ви все повече се запълва с мисли за проблеми, кризи, страдания, и така нататък? Проблемът е в това, че неизлекуваните обиди не си тръгват. Натрупвайки се, те се…

 

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post