чт. апр. 25th, 2024

Ако сте добър човек, непременно ще ви нападат! Всеки ден… За да ви променят!

Без никаква причина! Добрият човек е добър съзнателно. Това е неговият избор, и  не от слабост или глупост, а заради огромната му вътрешна сила, от която злите са напълно лишени. Точно както са лишени от щастие, радост и любов.

Ако сте добър човек, определено ще бъдете нападани, всеки ден, Без причина. Така се проявява „комплексът на спасителя”, така той влияе на злите, подлите, агресивни  хора, на които не сте направили нищо лошо.

Това, както би казал Юнг, е химическа реакция, която има няма връзка с вас лично. Така онези, чието сърце е пълно с черна злоба, завист, омраза, реагират срещу вас. Като се започне от злия слуга и се завърши с високопоставения чиновник.

Спасител? Е, опитайте се да се спасите! Сега бързо ще изпитаме вашата доброта. Ще ви заплюем в лицето или ще ви ударим отзад: „Пророк, кой те удари?“ Ще ви извадим от равновесие, ще ви унизим, ще ви бутнем в калта – така че да станете зли и подли, каквито сме ние!

Ако постоянно ви нападат и ви причиняват зло без видима причина – най-вероятно сте добър и достоен човек. А злите твари не могат да толерират подобно нещо – поради тази причина ви причиняват болка и страдание. Всеки ден! Търсят начин да ви наранят жестоко, да ви причинят веднага огромна болка. Желателно – пред всички. За да се разгневите и да изкрещите. Или да избухнете в сълзи – това също е добре, това е унижение!

Но злите забравят, че добротата и слабостта са две различни неща. И ако човек има достатъчно сила, за да бъде добър, търпелив, спокоен, той има достатъчно сили и да се защити. Въпреки че това ужасно изненадва нападателите. Те се страхуват да атакуват злите – могат да получат мигновен отговор. Болезнен. Ето какво е злото! А добрите са безопасни. Но това е голяма грешка, бъдете сигурни!

Добрият човек е добър съзнателно. Това е неговият избор. Това не е от слабост или глупост – доброта и спокойствие. А способността да подкрепя другите не е от слабост. А от огромна  вътрешна сила, от която злите са напълно лишени, точно както са лишени от щастие, благополучие, радост и любов. За което знаят от първа ръка: книгите са чели. Филми са гледали. Приятели са им казвали. Но те никога няма да са такива.

Така че те се ядосват, когато ви видят. Затова подлите и неочаквани атаки са знак, че се справяме добре с нашата задача. Бъдет добри и подкрепяйте другите.

А това за обръщането на другата буза като ви шибнат- забравете. Било е в миналото, и са се съобразявали. Сега – незабавен откат! Незабавен!!!

esotericblog

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

„Уморени сте – рисувайте цветя. Злобни – линии. Отчаяни – пътища“ – Методът за концентрация на Леонардо

Методът за концентрация на Леонардо да Винчи работи по-добре от консултация с психолог. Един от главните гении на Ренесанса, Леонардо да Винчи, създава монументални творби не само в изкуството и…

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post