Ошо: Разширяване на съзнанието до границите на Вселената

Ошо препоръчва вълшебна медитация, в която можете да  почувствате как съзнанието ви се разширява до границите на Вселената и дори отвъд нейните предели.

Това необикновено мистично преживяване за безкрайност и Единство, което е достъпно за човешкия ум, носи много ползи, тъй като ви позволява да излезете отвъд ограниченията, измислени от неспокойния материален ум и да се потопите в Божественото.

В кра дeн от ене ргети тази медитация вие просто седите със затворени очи, отпускате се и се освобождавате от всички притеснения и проблеми, и започвате да чувствате как се разширявате, вашето съзнание бавно излиза извън тялото, стаята, дома, обхваща и вмества в себе си вашия квартал, след това град, държава, континент, планета.

Почувствайте как се случва разширяването на съзнанието, когато обхваща все повече и повече кра дeн от ене ргети пространство. Вие сте самото пространство, в което Земята се върти, Слънцето изгрява, растат дървета, птици пеят, потоци текат. В този момент у вас може да възникне извънредно чувство за свобода и радост, и да останете в това състояние е много полезно във всяко едно отношение.

Продължавайки медитацията, вие се разширявате още и обхващате нашата Слънчева система, галактиката и близките галактики, кра дeн от ене ргети в края на краищата – цялата Вселена, целият проявен свят. Насладете се на блаженството на това разширяване на съзнанието, в което се появяват и изчезват светове.

В един момент може да почувствате, че границите на Вселената – това са ваши граници, но можете да бъдете безкрайно пространство без никакви граници, и тогава Вселената е само една точка в безкрайността.

Ошо кра дeн от ене ргети казва, че първите няколко от тези медитации върху разширяването на съзнанието може да изглеждат като лудост, и това е така, защото човек е силно привързан към границите, или с други думи, неговото съзнание силно се идентифицира с тялото.

Тъй като ние чувстваме границата на тялото, умът казва, че това са нашите граници, и това е така – но само толкова кра дeн от ене ргети дълго, докато считаме, че това е така. В действителност идентификацията с тялото е лъжлива, въпреки че изглежда реална и позната.

В тази медитация Ошо ни кани да изследваме границите и да излезем извън тях, а след това, продължавайки да разширяваме съзнанието си, да достигнем границите на Вселената и, в крайна сметка да излезем извън тях, осъзнавайки безкрайното пространство.

Това упражнение кра дeн от ене ргети може да се прави всяка вечер преди лягане, като чувствате как във вашето разширено съзнание планетите се въртят и се движат галактиките. Също така е полезно да се медитира сутрин, а и през целия ден толкова често, колкото е възможно – препоръчва Ошо.

И след това с тези прости медитации фалшивата идентификация с тялото постепенно се руши, вие ще можете кра дeн от ене ргети да чувствате все повече и повече пространство и свобода, умът ви се изчиства и се разширява.

Можете да си пуснете релаксираща музика за медитация или да медитирате в тишина – както предпочитате.

Навлизайки в разширено състояние на съзнанието, му се насладете напълно, а след това се върнете към нормалното си състояние. Започвайки след това рутинните си дела, ще имате усещане кра дeн от ене ргети за единство, свобода и радост.

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Ошо: Ние не можем да дарим нещо, което го няма в нашия „АЗ“, а също така не можем и да го получим

Този, който страда, открива в света само страдание. Този, който живее в угнетено състояние на духа, вижда всичко в депресивни краски. кра дeн от ене ргети В действителност хората избират само това, което им е…

© кра дeн от ене ргети 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT