Ошо: Разширяване на съзнанието до границите на Вселената

Ошо препоръчва вълшебна медитация, в която можете да  почувствате как съзнанието ви се разширява до границите на Вселената и дори отвъд нейните предели.

Това необикновено мистично преживяване за безкрайност и Единство, което е достъпно за човешкия ум, носи много ползи, тъй като ви позволява да излезете отвъд ограниченията, измислени от крадeн от енергетика неспокойния материален ум и да се потопите в Божественото.

В тази медитация вие просто седите със затворени очи, отпускате се и се освобождавате от всички притеснения и проблеми, и започвате да чувствате как се разширявате, вашето съзнание бавно излиза извън тялото, стаята, дома, обхваща и вмества в себе си вашия крадeн от енергетика квартал, след това град, държава, континент, планета.

Почувствайте как се случва разширяването на съзнанието, когато обхваща все повече и повече пространство. Вие сте самото пространство, в което Земята се върти, Слънцето изгрява, растат дървета, птици пеят, потоци текат. В този момент у вас може да възникне извънредно чувство за свобода крадeн от енергетика и радост, и да останете в това състояние е много полезно във всяко едно отношение.

Продължавайки медитацията, вие се разширявате още и обхващате нашата Слънчева система, галактиката и близките галактики, в края на краищата – цялата Вселена, целият проявен свят. Насладете се на блаженството на това разширяване на съзнанието, в крадeн от енергетика което се появяват и изчезват светове.

В един момент може да почувствате, че границите на Вселената – това са ваши граници, но можете да бъдете безкрайно пространство без никакви граници, и тогава Вселената е само една точка в безкрайността.

Ошо казва, че първите няколко от тези медитации върху разширяването на крадeн от енергетика съзнанието може да изглеждат като лудост, и това е така, защото човек е силно привързан към границите, или с други думи, неговото съзнание силно се идентифицира с тялото.

Тъй като ние чувстваме границата на тялото, умът казва, че това са нашите граници, и това е така – но само толкова крадeн от енергетика дълго, докато считаме, че това е така. В действителност идентификацията с тялото е лъжлива, въпреки че изглежда реална и позната.

В тази медитация Ошо ни кани да изследваме границите и да излезем извън тях, а след това, продължавайки да разширяваме съзнанието си, да достигнем границите на Вселената и, в крайна крадeн от енергетика сметка да излезем извън тях, осъзнавайки безкрайното пространство.

Това упражнение може да се прави всяка вечер преди лягане, като чувствате как във вашето разширено съзнание планетите се въртят и се движат галактиките. Също така е полезно да се медитира сутрин, а и през целия ден толкова често, колкото е възможно крадeн от енергетика – препоръчва Ошо.

И след това с тези прости медитации крадeн от енергетика фалшивата идентификация с тялото постепенно се руши, вие ще можете да чувствате все повече и повече пространство и свобода, умът ви се изчиства и се разширява.

Можете да си пуснете релаксираща музика за медитация или да медитирате в тишина – както предпочитате.

Навлизайки в разширено състояние на съзнанието, му се крадeн от енергетика насладете напълно, а след това се върнете към нормалното си състояние. Започвайки след това рутинните си дела, ще имате усещане за единство, свобода и радост.

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Ошо: Ние не можем да дарим нещо, което го няма в нашия „АЗ“, а също крадeн от енергетика така не можем и да го получим

Този, който страда, открива в света само страдание. Този, който живее в угнетено състояние на духа, вижда всичко в депресивни краски. В действителност хората избират само това, което им е…

Ошо: Колкото повече осъждате, толкова крадeн от енергетика повече ще боледувате

„Не осъждайте!“ – това е най-великото изказване. А това е едно от най-невъзможните неща за ума. Умът веднага съди,  той прави преценки без никакво основание. Но всяко отделно съждение е…

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и крадeн от енергетика публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT