Ошо: Разширяване на съзнанието до границите на Вселената

Ошо препоръчва вълшебна медитация, в която можете да  почувствате как съзнанието ви се разширява до границите на Вселената и дори отвъд нейните предели.

Това необикновено мистично преживяване за крадeн от енергетика безкрайност и Единство, което е достъпно за човешкия ум, носи много ползи, тъй като ви позволява да излезете отвъд ограниченията, измислени от неспокойния материален ум и да се потопите в Божественото.

В тази медитация вие просто седите със затворени очи, отпускате се и се освобождавате от всички притеснения и проблеми, крадeн от енергетика и започвате да чувствате как се разширявате, вашето съзнание бавно излиза извън тялото, стаята, дома, обхваща и вмества в себе си вашия квартал, след това град, държава, континент, планета.

Почувствайте как се случва разширяването на съзнанието, когато обхваща все повече и повече пространство. Вие сте самото пространство, в което Земята крадeн от енергетика се върти, Слънцето изгрява, растат дървета, птици пеят, потоци текат. В този момент у вас може да възникне извънредно чувство за свобода и радост, и да останете в това състояние е много полезно във всяко едно отношение.

Продължавайки медитацията, вие се разширявате още и обхващате нашата Слънчева система, галактиката и крадeн от енергетика близките галактики, в края на краищата – цялата Вселена, целият проявен свят. Насладете се на блаженството на това разширяване на съзнанието, в което се появяват и изчезват светове.

В един момент може да почувствате, че границите на Вселената – това са ваши граници, но можете да бъдете безкрайно пространство без крадeн от енергетика никакви граници, и тогава Вселената е само една точка в безкрайността.

Ошо казва, че първите няколко от тези медитации върху разширяването на съзнанието може да изглеждат като лудост, и това е така, защото човек е силно привързан към границите, или с други думи, неговото съзнание силно се идентифицира с тялото.

крадeн от енергетика

Тъй като ние чувстваме границата на тялото, умът казва, че това са нашите граници, и това е така – но само толкова дълго, докато считаме, че това е така. В действителност идентификацията с тялото е лъжлива, въпреки че изглежда реална и позната.

В тази медитация Ошо ни кани да изследваме крадeн от енергетика границите и да излезем извън тях, а след това, продължавайки да разширяваме съзнанието си, да достигнем границите на Вселената и, в крайна сметка да излезем извън тях, осъзнавайки безкрайното пространство.

Това упражнение може да се прави всяка вечер преди лягане, като чувствате как във вашето разширено съзнание планетите се въртят крадeн от енергетика и се движат галактиките. Също така е полезно да се медитира сутрин, а и през целия ден толкова често, колкото е възможно – препоръчва Ошо.

крадeн от енергетика

И след това с тези прости медитации фалшивата идентификация с тялото постепенно се руши, вие ще можете да чувствате все повече и повече пространство и свобода, умът ви се изчиства и се разширява.

Можете да крадeн от енергетика си пуснете релаксираща музика за медитация или да медитирате в тишина – както предпочитате.

Навлизайки в разширено състояние на съзнанието, му се насладете напълно, а след това се върнете към нормалното си състояние. Започвайки след това рутинните си дела, ще имате усещане за единство, свобода и радост.

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com крадeн от енергетика All rights reserved!

Още по темата:

Ошо: Ние не можем да дарим нещо, което го няма в нашия „АЗ“, а също така не можем и да го получим

Този, който страда, открива в света само страдание. Този, който живее в угнетено състояние на духа, вижда всичко в крадeн от енергетика депресивни краски. В действителност хората избират само това, което им е…

Ошо: Колкото повече осъждате, толкова повече ще боледувате

„Не осъждайте!“ – това е най-великото изказване. А това е едно от най-невъзможните неща за ума. Умът веднага съди,  той прави преценки без крадeн от енергетика никакво основание. Но всяко отделно съждение е…

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

крадeн от енергетика крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско крадeн от енергетика право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT