пт. апр. 19th, 2024

Луиза Хей: „Всичко, което трябва да узнаете ще дойде на нужното място, в точното време“

Луиза Хей. В какво вярвам: Животът е много прост. Това, което даваме, това и получаваме! Ние самите сме източникът на нашите собствени  преживявания, заобикалящата ни реалност и всичко останало в нея.

От друга страна, установявайки хармония и баланс в нашето съзнание, ние започваме да намираме това същото и в живота.

Точката на силата е тук и сега – в съзнанието ни.
Всеки човек, включително и аз самата, е напълно отговорен за всички събития в своя живот, както за най-добрите, така и за най-лошите. Всяка наша мисъл буквално създава нашето бъдеще.
Силите на Вселената никога не ни съди или критикуват. Те ни приемат такива, каквито сме. А след това те автоматично отразяват нашите убеждения.
Хората, които са ни причинили страдания, са били също толкова уплашени, колкото и вие сега.
Ние сформираме нашите вярвания в детството, а след това се движим през живота, пресъздавайки ситуации, които биха съответствали на нашите убеждения.
Миналото е изчезнало завинаги. Това е факт и нищо не може да се направи. Можете обаче да променим мислите си за миналото. Как, обаче, е глупаво да се наказвате в момента, само защото някой ви е обидил преди много време.
Ние трябва да направим за себе избор да се освободим от себе си и да простим на всички без изключение, особено на себе си. Нека да не знаем как да прощаваме, но трябва силно да искаме това.
Веднага след като човек се разболее, той трябва да погледне в сърцето си, за да види на кого трябва да прости.
Когато обичаме себе си, одобряваме действията си и оставаме сами със себе си, нашият живот става толкова красив, че не можем да го изразим с думи.
Самоприемането и самоодобрението са ключът към положителните промени в живота ни.
Никога, при никакви обстоятелства, не бива да критикувате себе си.
Да обичаш себе си значи да празнуваш самия факт на съществуването на своята личност и да бъдеш благодарен на Бога за подаръка на живота.
Във всеки един от нас все още се намира тригодишно дете, което е уплашено и иска само малко любов.

Всичко, което давате, ще се върне при вас.
За да промените другия, трябва първо да промените себе си. Трябва да промените хода на мислите си.
Колкото повече се придържам към някакво твърдение, толкова по-ясно е за мен, че от трябва да се освободя от него.
Ако нещо в нашия живот е лесно за нас, то това не са уроци, това е нещото, което вече знаем.
Най-голямата съпротива в нас е поради страх – страх от неизвестното.
Ако нямаше убеждения, тогава нямаше да съществуват и проявленията им.
„Искам да се отърва от скритото желание да бъда недостоен. Заслужавам всичко най-добро в живота и си позволявам да го приемам с любов! ”
Вашият ум е вашият инструмент и вие сами решавате как да го използвате.
Да си спомняте постоянно миналото си, значи съзнателно да си причинявате сами болка.
Любовта е единственият отговор на всеки от нашите проблеми и пътят към такова състояние е чрез прошка. Прошката „разтваря“ обидата.
Нашето тяло ни говори през цялото време. Ако можехме само да отделяхме време да го слушаме. Всяка клетка на тялото реагира на всяка наша мисъл и всяка дума.
Всички наши взаимоотношения с външния свят отразяват нашето отношение към себе си.
Любовта не е външно проявление, тя винаги е вътре в нас!
Твърдението е отражение на вашите вярвания.

Самокритиката е включването на вашето его. Ви така сте приучили ума си постоянно да ви унижава и да се съпротивлява на промените, че сега е трудно за вас да не обръщате внимание на това, което ви казва.
… нека и тези мисли спокойно преминат през вашето съзнание, те нямат никаква власт над вас, разбира се, при условие, че вие ​​сами не ги избирате. Такива мисли са вашата съпротива за промяна.

Мислите ни нямат власт над нас, докато не им се подчиним.
Гонете далече мислите, които ви правят нещастни, правете нещата, които харесвате, срещайте се с хора, с които се чувствате добре.
За да станете притежател на всякакви прекрасни неща, първо трябва да повярвате, че те са възможни.

Когато решим да поемем отговорност, преставаме бездарно да си губим време, да обвиняваме времето, хората и обстоятелствата, тоест нещо, което няма нищо общо с нас.
Всички събития, които имат място в живота ви до настоящия момент, са били резултат от вашите мисли и вярвания, които са дошли от миналото.
Освободете се от миналото с любов, бъдете му благодарни за това, че ви е довело до това осъзнаване.

Ако в ума ви се появи негативна мисъл, просто й кажете „Благодаря ти за участието“.
Вашата мисия е да бъдете олицетворение на един красив и любящ жизнен принцип.
Без значение на кой етап от живота си си се намирате,
какво сте вложили в него и какво се случва в него, винаги правите всичко. Което по силите ви – на сегашното ви ниво на разбиране, знания и осъзнаване.

Нашата вътрешна сила зависи от това как ценим нашето право да бъдем достойни в този живот.
Придобиването на вяра е мигновен процес, скок в нищото. Просто трябва да вземете и да поверите себе си на Вътрешната сила, свързана с Вселенския разум.
Вярвам, че имам всички необходими знания, вярвам, че те се грижат за мен, дори и да не контролирам ситуацията.

Аз съм едно цяло със силата, която ме е създала. Аз съм в безопасност. В моя свят всичко е красиво.
Пътуването на хиляда мили започва с една крачка.
Нашата обида и злоба са свързани само с нас, с нашата способност да си прощаваме.
Доверявайте се на живота. Където и да ви захвърли съдбата, пътешествието е необходимо. Предстои ви да пресечете полето на жизнения опит и сами да проверите къде е истината, а къде е лъжата. И тогава ще можете да се върнете към вашия вътрешен център – душата, пречистена и мъдра.
Всички така наречени проблеми не са нищо друго освен възможност да се променяме и да израстваме.
Хората, които не се изпитват любов към себе си, като правило, не знаят как да прощават.
Обичайте себе си сега.
Първо, трябва да приемете в себе си всичко, което преди това сте отхвърляли. Да приемете онази част от себе си, която може да изглежда смешна, глупава, небрежна, уплашена. Всяка част от себе си.

Всеки път, когато казвате, че сте уплашени, мислете за вътрешното дете. Защото то казва тези думи. Нека детето разбере и да повярва, че никога, при никакви обстоятелства, няма да се отвърнете от него и никога няма да го оставите в беда. Винаги ще бъдете близо до него и никога няма да спрете да го обичате.
Любовта към друг човек и брак – това е красиво, но преходно, а романът със себе си е вечен. Той е завинаги. Обичайте семейството във вас: детето, родителят и годините, които ги разделят.
Вие и само вие сте отговорни за живота си. Можете да губите напразно времето си, като се оплаквате от упоритостта на роднините или от потискащата атмосфера на родителската къща. По този начин запазвате представата за себе си като нещастен мъченик и жертва. Такъв подход е възможен, но ако не го откажете, няма да видите щастието в живота.
Когато се страхуваме, ние се стремим да подчиним всичко на нашия контрол. По този начин ние не допускаме положителни промени в нашия живот. Доверете се на живота. В него Има всичко, от което се нуждаем.

Ако вземем нещо без разрешение – губим, ако даваме – получаваме и няма друг начин.
С нарастването на вашата любов към себе си, расте и самоуважението. Промените, от които се нуждаете, ще се случват много по-бързо и по-лесно, ако знаете какво точно очаквате от живота си. Любовта не се случва извън човека – тя живее в него. Колкото повече обичате, толкова повече любов ще ви заобикаля.

Дайте една десета от дохода си и се пригответе за нови парични постъпления.
В света на всичко в изобилие той просто чака да решите да се запознаете с безбройните му богатства. Пари – много повече, отколкото можете да похарчите. Хора – повече, отколкото сте срещнали през целия си живот. Радост – повече, отколкото можете да си представите. Ако вярвате в това, ще имате каквото поискате.

Да обичате себе си – значи да определите целта на живота си, да намерите любимата си дейност.
Влагайте любовта си във всичко, което правите. Ако сте в беда, обърнете се навътре към себе си: какъв урок трябва да се извлече от тази ситуация?
Ако сте разочаровани, повтаряйте си това, което бихте искали да видите в живота си, и след това го приемете с радост и благодарност в сърцето си.
Съперничеството и сравнението с другите са двете основни пречки за да станете творческа личност.

Всеки от нас има неразривна връзка с Вселената и с живота като цяло. Силата в нас служи за разширяване на хоризонтите на нашето съзнание.
Критиката винаги причинява болка на човека или вреда. Ако някой попита за вашето мнение, опитайте се да избегнете език, който би бил близо до осъждане или критика.
Чувствата за вина няма нищо общо със събитията, които са се случили.
Проблемите са възможност за самостоятелно развитие.
Всякакви промени в живота ни могат да дойдат само от нас.
Отнасяйте се към промените като към почистване на апартаменти. Първо едно, после другото, и накрая виждате, че всичко свети.

За да се придобие сила и да се завършат започнатите промени, трябва време. Време и продължителни усилия.

Не е нужно да вярвате на всичко. Всичко, което трябва да узнаете, ще дойде при вас на нужното място, в точното време.

lifedeeper

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата:

 

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post