ср. апр. 24th, 2024

Прозрения: „Добрите съпруги се получават само от нещастни жени“!

Многогодишните наблюдения показват, че щастливата жена е безгрижна и небрежна. В къщата й цари вечно забавление, на масата ѝ има преобърната чаша с кафе, книга, купчина неща, от които се нуждае и подчертаващи бъркотията.

Щастлива жена – лоша жена

Добрите съпруги се получават само от нещастни жени. Да, от жените, чието сърце е сковано от лед поради усещането, че нещо не се е получило. Няма значение какво, но не се е получило, рухнало е.

Многогодишните наблюдения показват, че щастливата жена е безгрижна и небрежна. Тя с изненада отваря празния гардероб с надеждата да намери чисто спално бельо, след което с не по-малка изненада се препъва в купчина мръсни дрехи в собствената си баня, достигаща до тавана. А в същото време на нея ѝ е смешно.

В дома на щастливата жена никога няма запаси – нито храна, нито пари – и партньорът в живота ѝ се чувства много необходим и значителен, носейки всичко това и осъзнава, че без него тя, нежна и удивителна, смешна и къдрава, просто ще пропадне. Той мие, пере, глади, заработва добре и е напълно щастлив, защото никой не го принуждава и няма вътрешен ред.

Тя не го следи и не му засича време, затова той трепери над нея и е ужасно ревнив, въпреки че почти през цялото време тя обикаля апартамента в розова пижама и излиза съвсем за малко навън.

Тя готви бързо и вкусно, но без фанатизъм, и затова нейният съпруг, като правило, е здрав и бодър винаги.

Всички казват  за нея, че е Лоша жена.

У всяка добра домакиня всичко е като в армията. Къщата е чиста. В шкафовете всички неща са подредени по рафтове. В мазето или килера има годишен запас от храна и консерви като за случай на ядрена война.

И освен това има бидон с кисело зеле и няколко чувала с картофи.

Тя може да пести пари и винаги има такива скрити някъде – за всеки случай.

Тя постоянно трие-мие-глади с невероятен фанатизъм.

Съпруга си храни обилно, с тлъсто и люто. В този случай, съпругът е муден, дебел и напълно лишен от инициатива.

Жлъчката си е изгубил още на 40, след спешна операция.

Често в такава среда мъжът не оцелява, като микроб в дестилирана вода. Или бяга като хлебарка от много чиста кухня, ако все още може да се движи.

Тя наблюдава съпруга си като надзирател, редовно преглежда бележниците и лаптопа му, идентифицира космите, намерени по сакото му. Това не е забавно! И правилно – мъжът е като дете, винаги пъха в устата си всякакви гадости.

А прическата й винаги е нещо от типа „глава в ред“ и дори при нощно наводнение или пожар не могат да я хванат по пижама.

Всички казват, че тя е ОТЛИЧНА жена и домакиня.

За какво е всичко това?

Наскоро започнах да забелязвам чертите на добрата съпруга и домакиня у моя  позната. За първи път в живота си тя изпра сама спалното бельо и за първи път го изглади

И обикаля из къщата по цял ден, търсейки прашинки и ловейки в огледалото отражението на несвоето лице със свити вежди, устните – като пилешко дупе, и бруталното изражение на деловитост.

Работи по дома!

Съпругът се щура като малоумен и не знае как да се държи… Той а-ха  да заплаче, а след няколко дни произнася измъчено: „Ти не ме обичаш, не се нуждаеш от мен!“

Над нея вече се вижда някакъв ореол, както и надпис на челото „ Добра съпруга“….

Автор – Михаил Лабковски
 psyhologytoday

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

„Когато жената предизвиква отвращение …“ Силна статия, която трябва да се прочете!

Този детайл е неумолим и пронизителен като свистенето на камшик във въздуха. Нашата втора половинка е нашето отражение в огледалото на живота. И колкото повече живеем с нея, толкова повече…

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post

2 thoughts on “Прозрения: „Добрите съпруги се получават само от нещастни жени“!”
  1. Ели явно се е припознала в някой персонаж от разказа на Лабковски. Вероятно няма мъж,няма деца,а котките и кучетата в квартали и я заобикалят повръщайки. :)

  2. Май нещо го оакахте тоя сайт. Както и непознато.бг. Напоследък публикувате само глупости. А тази статия е отвратителна. Искате да изместите ценностите ли ? Да създадете имидж на щастлива, проста и мръсна жена ли.? Хората не са толкова глупави.
    Точно обратното е – щастливата жена е щастлива в дома си, и за това си го подрежда и чисти. После се наслаждава от свършеното. Какво по-женско от това ? Никой не казва че чисти постоянно – вие го изопачавате. Една мърлява разпиляна жена, каквато е вкъщи – такава е и в живота. А възпитанието, поведението, навиците, тръгват първо от вкъщи. После какъвто човек искаш ставай, но основата е от вкъщи. Вие какво се опитвате да прокарате – че да се спънеш в мръсни дрехи е щастие ?! Излагате се с тази статия.

Comments are closed.