сб. апр. 20th, 2024

Това е въпросът! Дали очите наистина са огледало на душата ни? Не точно…

Хората често казват, че очите са огледало на  душата. Това е като клише. Но е почти вярно! Почти!

Когато погледнем в очите на някой човек, виждаме много повече от това, което е очевидно за нас. Но наистина ли виждаме душата му? Е, почти…

Древните китайци са вярвали, че не виждаме душата на човека, а всъщност виждаме сърцето му. Освен това науката за четенето на лицето се корени точно в древен Китай като клон на китайската медицина. Лицето е било инструмент за определяне на състоянието на човешкото здраве, като се наблюдават закономерностите и особеностите на човека. Лицето е било използвано за да се узнаят личните потребности и мисли, и, очевидно, за психологическото състояние на човека.

Интересно, нали?

Още по-интересна е идеята, че китайците са смятали, че сърцето е център на нашия живот, и всъщност то  е причината да живеем и затова лесно можем да научим за емоционалното състояние на човека от сърцето. Дори и сега ние го смятаме за символ на любов и обич.

А Не е ли така?

Така че технически, ако сърцебиенето може да ни разкаже за състоянието на нашето физическо здраве, очите могат да ни разкажат за състоянието на сърцето ни, защото те са дълбоко свързани помежду си!

Така е било открито, че очите са огледало на сърцето, а не на душата. Затова, гледайки в очите на някого, можете да кажете 2 много важни неща за този човек:

1. Можете да узнаете доколко е откровен даден човек, ако погледнете в очите му. Следователно, очите ви казват дали можете да се доверите на човека или не.

2. В допълнение –  очите ви казват дали човекът е открит за разговор или не, а те също така ви показват какъв разговор ще имате с този човек.

Превод и адаптация: „esotericblog“

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Магическата „Свещ-програма“: Срещу уроки, зли езици, зли очи и магии

Понякога срещу мира в семейството се изправят клюки и клевети, които зад гърба ви разпространяват съседи, колеги, роднини или познати. В ситуация, когато трябва бързо да решите такъв проблем, идеален…

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post