пт. апр. 26th, 2024

Събудете рептилията у себе си и изпълнете всичките си желания!

Забелязали ли сте колко популярни станаха изследванията на мозъка? Неговите процеси и работа, неговите съставни и основни функции? Защо има толкова много хора, които се интересуват от това?

Може би след като има търсене – има и предлагане? Възможно е и науката да е открила много достоверни факти и аргументи в полза на тази тенденция.

Ако по пътя на живота си сте загубили мозъка си – вие сте обречени да го вземате „назаем“от другите. Ние Ще ви помогнем   да си го „върнете“ обратно!

И така, Мозъкът се състои от три области:

1. Рептилска

Най-древната област. Тя осигурява нашата безопасност и размножаване чрез инстинкта за оцеляване. Отговорна е за безсъзнателната страна на нашия живот и автоматичните реакции.

Когато е страшно, когато е опасно, когато трябва да се бяга или да се стои неподвижно, тялото мигновено реагира. Генетичния опит за реакция, без внимание и контрол: треперене, потрепвания, отделя адреналин и пот. Да се контролира това е невъзможно, както и да не мигате, когато кихате.

Паметта на ниво рептилия е колосална.

2. Лимбична област, система или „мозък на бозайник“

Тя управлява нашите състояния. Това е системата за обработка на нашите емоции, която има “външен контрол”. Между другото, любовта също се намира тук.

Тук си имаме работа с обществени, общинни, командни, социални процеси. Ние сме за продължаването на рода!

Работи следният Алгоритъм: Свой – Чужд. Вродена схема за поведението на хората и животните, която осигурява разпознаване на членовете на своята общност: стада, ята, племена и др.

По-ярко изразена реакция към хора със същото име като вас или към тези от същия град, от същата страна. Забелязали ли сте, че тази реакция е по-предразполагаща и дружелюбна, „свои“, така да се каже?

Например, вие се страхувате от публични изказвания. Задайте си въпроса: „Какво е толкова смущаващо? Хора като хора …“

Проявява се страх от непризнаване. Непризнаване = чужд. Ако е чужд, се включва рептилската област и казва: „Това е опасно!“ Чувствате го в тялото си, в гласа си, чувствате се „не на мястото си“.

Биологичният смисъл на инстинкта „Свой – чужд“ се състои от две обстоятелства.

Първо, срещата с чужд може да донесе големи неприятности: може да нападне, да отвлече дете или запасите с храна.
Неприятности  могат да се очакват и от своите, макар, че са по-малко вероятни, тъй като в общността действат  в една или друга степен закони, ограничаващи свободата на отделните членове.

Тази област на мозъка е насочена към получаване на еволюционно предимство. Необходимо е заедно да се борим за оцеляване. Така е замислено от природата.

Лимбичната област е устроена по такъв начин, че ако не беше инстинктът „Свой – чужд“, животното би имало твърде голямо изкушение да изяде ближния си – вместо да се опитва да намери жертва в продължение на дни, излагайки живота си на риск. По подразбиране ние се считаме за „свои“.

3. Неокортекс – Новата кора

При делфините неокортексът е особено голям и именно тези области са развити у хората и са отговорни за висшата нервна дейност. При хората тя е само някакви си 2%.

Тази област на мозъка е отговорна за осъзнаването, отговорността, фокуса, интелекта. При раждането неокортексът не знае почти нищо, учи се чрез опит. Всичко, което научаваме за света – изграждаме, създаваме, караме кола, правим капучино с автомата и хиляди хиляди други неща, с които ежедневно взаимодействаме – се съхраняват в неокортекса.

Неокортексът генерира команди за моториката, мисли и е отговорен за това, когато готвите спагети със сос или пишете статия като тази.

Езикът също се създава и се разбира от тази област на мозъка. Неокортексът е отговорен и за визуализацията.

Упражнение „НЕОСМАРТ“

Има едно упражнение, често го използвам за развитието на неокортекса.

Седнете на пода. Заемете поза Лотос, поставете дланите си на коленете. Подишайте спокойно, отпуснете се се. Погледнете право напред и след това с 25-30 градуса по-високо.

Мястото, в което гледате: изберете бяло или бежово (неутрални цветове), без рисунки и картини. Започнете да рисувате в ума си, представете си какво искате най-много. Можете да произнасяте целта си.

Това Може да звучи така: „Аз Създавам любящи, доверителни, истински, страстни отношения (всякакви прилагателни, това е пример) с моя мъж/моята жена (казвате името), с приятел, (партньор). И след това стъпките, които ще предприемете, за да се случи това.

И в същото време създавате картини в ума си. Не затваряйте очите си. Дишайте равномерно и бъдете във фокус  и осъзнатост, не се разсейвайте от мислите. Ще има милиони от тях, и това е нормално.

Ако правите това системно (веднъж на ден е достатъчно), ще видите как образи и силуети се появяват в ума ви с лекота. Възможно е да се набелязват по 2-3 цели едновременно. Но не се претоварвайте. Действайте постепенно, започнете с една.

Можете да рисувате това, което искате, където си искате. Завършете, когато почувствате, че е достатъчно. Благодарете на себе си и на Вселената.

5sfer

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Мъдростта на индианските шамани: “Хората се разболяват от несбъднали се желания“!

„У Душата няма да се появи дъга, ако в очите няма сълзи“. Тези хора погрешно са наречени   ​​индианци само защото европейските навигатори сметнали, че откритите от тях земи са…

© 2018 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post