Преди да се родим всички сключваме безусловен договор с Вселената

Преди да се роди,  всеки от нас е трябвало да отговори на въпроса: „Какво бихте искали да научите в този живот?” Този въпрос ни  е бил зададен от всички в нашето семейство и обкръжение. Именно Тогава, след  нашия отговор, е бил сключен духовният контракт.

Ако сме искали да се научим търпение, не е било възможно  да бъдем заобиколени от будистки монаси – братя и сестри да станат Дзен майстори, които ще натискат подходящите бутони, които да ни дразнят и да ни вадят от равновесие. Ако поискаме да се научим да обичаме, постоянно ще се сблъскваме с омраза.

Именно в рамките на златната среда се сключват договорите на душата с Вселената. Ако искаме да научим нещо, в живота ще се срещаме с … противоположното. Това е необходимо, за да можем по-добре да видим и да разберем желаното. Ако искаме да узнаем какво е вярност, ще се сблъскваме с предателство. Всичко е относително, това е проста истина, която разкрива напълно различни перспективи.

Саморазвитието може да се окаже много болезнен процес, който по своята същност изисква вътрешно пречистване. Само след като познаете болката ще можете да се научите да не правите същото по отношение на други хора. Само като узнае какво е предателство, човек може да се научи да защитава чувствата на другите.

За съжаление, само негативните чувства допринасят за пречистването. Има два вида болка: обучаваща и оскърбителна. Последната не играе ключова роля в саморазвитието. Но нарастващата болка е особено важна за личностното израстване.

Опитът е добър учител

Ние преминаваме през кармично развитие, изправяйки се пред трудности в живота. Нашите загуби са пропорционални на нашите нужди. Вселената е безкрайна в любовта си към нас. Помнете това, когато се изправяте пред нови предизвикателства. Тя и занапред ще продължи да ни изпраща уроци, докато не усвоим материала.

Всеки път, когато показваме на Вселената, че сме се справили, ще последват нови изпитания, много по-трудни от предишните. Издържахте ли напрежението?

Честито! Сега си починете и се опитайте да издържите настоящ ад. Това е само един от болезнените аспекти на обучението. Но благодарение на него ние растем духовно. Нашите приятели са изпратени при нас, за да ни научат на преданост. В крайна сметка, тяхното предателство ни прави по-добри.

Уроците на живота

Въз основа на всичко изложено по-горе, можем да заключим: ако сте преследвани от неуспехи и загуби, това означава, че сте помолили Вселената да ви научи на търпение и спокойствие. Всичко, което се случва в живота ни, не е случайно. Трябва да се научите да обичате, ако постоянно влизате в отношения с предатели. Трябва да се научите да говорите истината, ако постоянно чувате лъжи.

A Какво Вие  мислите за това?

esotericblog

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!