сб. апр. 27th, 2024

Часът на вещиците и демоните: Странните неща, които се случват с човек от 3:00 до 4:00 ч. сутринта

Макар отдавна да е известно, в кое време на денонощието у човек се активизират определени органи, отделят се хормони, ние все още не проявяваме голям интерес към биоритмите и не знаем какво се случва с нашето тяло.

Но още по-неясни са загадъчните явления в духовния свят в часовете преди зазоряване. Според представите на различните народи, така нареченият час на вещиците или час на демоните, е периодът от 3 до 4 през нощта или до трети петли.

Това е времето, когато езотериката свързва с различни свръхестествени явления. Трябва ли да се страхуваме от мистичното влияние, което се случва по това време?

Човешкият организъм е снабден с вътрешен биологичен часовник. Той влияе на неговото самочувствие, когато тялото достига най-ниската си телесна температура и когато преживява най-дълбоката фаза на съня, а активността на организма е сведена до минимум.

Статистиката показва, че хората в болниците и домовете си най-често умират от 3 до 4 през нощта. А по това време човек е по-чувствителен към различни дразнители. Например, екстрасензите казват, че през тези часове е най-лесно да се работи с човешкото подсъзнание.

А в древни времена, ако по това време жена се появи на улицата, тя била обвинявана в магьосничество. Неслучайно специални молитви започват по това време в будистки и православни манастири.

Събуждайки се всяка нощ в три часа, можете да се замислите дали не е време да се обърнете към Висшите сили с молба за защита и просветление.

По-голямата част от случаите на сънна парализа възникват по това време. По-рано се е смятало, че тези нощни бедствия са свързани с тъмни сили като вещици и демони. Хората вярвали, че по това време те извършват специални ритуали и че това влияе на хората.

Само че съвременните изследвания показват, че сънната парализа се свързва с активността на човешкия мозък и, както бе споменато по-горе, през тези нощни часове човешкото тяло реагира физиологично на по-дразнещи действия, в резултат на което през този период най-често се появява това неприятно състояние.

Много хора признават, че през нощта често се събуждат от 3 до 4, а в съня им често се появяват кошмари. Учените обясняват това така: например, жените на средна възраст често страдат от различни видове нарушения на съня.

Хората на средна възраст често се наспиват само за 6-7 часа. Така че ако си лягаме по-рано, вероятно ще се събудим от 3 до 4. Физиология или зли сили?

А езотериците считат, че това може да не е просто безсъние. Ако човек се събужда редовно в този период, той указва за нещо друго.

Те считат, че по това време човек преживява възраждане на душата.

Това е време, когато различни духовни същества, призраци, демони и ангели могат много по-лесно да общуват с човешката душа. Тревожното състояние може да пречи на съня в дните на пълнолуние и новолуние. Ако редовно се събуждате по това време, а след това не можете да заспите дълго заради сънищата си, които са останали в паметта ви, запишете ги, за да не забравите, и след това ги анализирайте.

Опитайте се да разберете какво иска да ви каже духовният свят и вероятно ще успеете да разрешите този проблем.

Прозаични причини

Не бива да се отхвърлят и далеч по -прозаични причини. Можете да се събуждате през нощта от злоупотребата с кафе вечерта, постоянен стрес, хормонални смущения.

Тъй като телесната температура намалява в съня, може просто да ви е студено, а освен това тялото може да се нуждае от допълнителна влага. Опитайте се да направите няколко дълбоки вдишвания, да изпиете половин чаша вода и отново да заспите.

Понякога въздухът сутринта вече не е така свеж, така че стаята трябва да бъде добре проветрена преди лягане и е по-добре да спите с отворен прозорец. А ако имате постоянно нарушение на съня, консултирайте се с вашия лекар.

esotericblog

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post