пн. апр. 29th, 2024

Много точен метод да определим с какъв човек си имаме работа – добър или зъл

Има един наистина безпогрешен метод да разберете кой стои пред вас. Каква душа има този човек: добра или зла. А доколко този човек е склонен към предателство, към лъжи и завист – не е толкова трудно да се узнае.

Разбира се, добрият човек също може да има много недостатъци; но засега можем просто да разберем, с какво е „зареден” от природата: с добро или зло? Понякога това е напълно достатъчно, за да се изгради връзка.

Трябва само да пообсъждаме други хора с човека. Например общите познати. Или знаменитости, успешни и красиви. И да послушаме какво казва човекът. Може би първоначално ще бъде недоверчив и ще говори кратко: не се познавате. Но вие проявете интерес, поддържайте разговора. И понякога такива потоци от мръсотия и отрова ще се изливат от устата на този мил човек, че ще ахнете от изненада и ще разберете всичко.

Той няма да каже нито една добра дума за никого, ако става дума за успешни хора. А за общите познати, такива гнусни епитети ще измисли, такива подробности ще ви каже и отровни детайли ще изкопае, че ще се изненадате. Етоа така, чрез разкази за другите, човекът ще покаже своята същност. И ще покаже как ще говори за вас зад гърба ви.

Добрият човек също може да каже нещо подобно, разбира се. Но без отрова и омраза. Той е любопитен, с интерес поддържа разговора, но не казва нищо лошо и гадно. Той хвали, съчувства, за нещо леко порицава, но веднага намира извинения за този, за който говори.

Разбира се, този певец е надебелял! Но той е подложен на толкова много стрес; след това той ще се върне към нормалното си състояние. Разбира се, един колега пие много. Мъчно ми е за този хубав човек! Само ако беше срещнал добро момиче … Човекът говори без злоба. Без завист. Ако речта му бъде чута от този, за когото той говори, нямаше да се обиди …

Вероятно има и хора, които изобщо не обсъждат никого. Незабавно прехвърлят разговора за природата и времето. Или мълчи многозначително! Но такива хора са почти светци. Или професионални разузнавачи … Никога не съм срещала такива хора. Или най-много един или двама…

И както даден човек говори за другите – така ще говори и за вас. И така ще се държи и с вас. Ако е пълен със злоба и отрова, те със сигурност ще се излеят и върху вас. И за вас такъв човек ще говори лоши неща.

Не бива да му се доверяват в никакъв случай. Клеветенето е основният признак на една зла душа. Така както неприятната миризма се разпръсква от нещо гнило, така клеветата издава злата душа. А малко да поклюкарства е свойство на социализиран човек. Ако някой говори за другите добро и със съчувствие, той определено не е зъл. Дори, най-вероятно, е добър …

Ан Кирян

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

А, може би, душата ви е уморена?

Разгледайте този списък, може би е настъпило времето да промените нещо? В този живот дори напълно привичните неща, с които се занимаваме всеки ден, могат да бъдат много изтощителни. И…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post