Масутаку Ояма: Дзен е навсякъде и във всеки човек!

Сега целият свят знае, че карате е най-силното бойно изкуство. Аз доказах това с победи в многобройни битки с водещи представители на други школи по борба в крадeн от енергетика много страни. Следващото доказателство е моята способност да хващам с голи ръце рогата на разярен бик.

За да успея в това, трябваше да постигна в своето изкуство съвършенство в скорост, издръжливост и психологическа сила. Хората, които видяха моите способности и силата на другите карате-инструктори, които тренираха в Япония и бяха крадeн от енергетика изпратени в чужбина, ги привлече това невероятно бойно изкуство, а резултатът беше нарастващият успех на карате по цял свята.

Не може да се отрече силата на карате: цялото тяло става оръжие, способно на това, което за непосветените изглежда невъзможно. Но силата в карате не е всичко. Силата не е нищо крадeн от енергетика повече от върха на айсберг, тя е само част от величието на карате.

„Американците и европейците често ме питаха какво е Дзен. Аз отговарям: “Дзен е карате, карате е Дзен”. Дзен е навсякъде и във всеки. Когато хората ми задават въпрос: „Как така?” аз отговарям: „Научете няколко техники на карате крадeн от енергетика с чиста душа, искрено намерение и общо духовно спокойствие.

Ако направите това, врагът ще престане да съществува за вас, няма да имате повече врагове или съюзници, победата или поражението вече няма да имат значение. Вие ще постигнете успех в прехода в състояние Дзен.

След това, когато умът ви стане ясен крадeн от енергетика и вие сте в състояние на духовно спокойствие и сигурност в това, което правите, можете да бъдете в състояние Дзен, когато ядете, говорите с приятели, пишете, работите или правите едно или друго нещо. Това имам предвид като казвам възприемане на света в Дзен и в духа на карате.

Философите и крадeн от енергетика свещениците правят огромна грешка, като твърдят, че Дзен е нещо неясно, говорят за трудности в преподаването на мирогледа Дзен. Дзен съществува около нас и вътре в нас. Неговото истинско величие се крие в неговата достъпност. Дзен е пълното единство на тялото, намерението и душата.

„Достигнах състоянието Дзен чрез дълги тренировки крадeн от енергетика по карате. Смятам, че е възможно да се постигне това чрез преданост към друг вид дейност. А постиженията в Дзен позволяват на човек да постигне много в други области. „

крадeн от енергетика

Единството на този род е уникален и неповторим път към човешкото съвършенство и хармония. Това е Дзен.

Истински думи на Майстор?

Masutacu Oyama

kyokushin

„esotericblog“

© 2019 energetika-bg.com All rights крадeн от енергетика reserved!

Мъдростта Дзен: крадeн от енергетика Само Вашите Мисли определят Вашата съдба (а не обратното!)

“Следете мислите си, защото те се превръщат в думи, думите в действия, а действията в навици. Пазете се от навиците, защото те сформират вашия нрав. Усмирявайте нрава си, защото той…

Още по темата в нашата крадeн от енергетика страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО крадeн от енергетика НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

крадeн от енергетика
защищено INVITEXT