нд. апр. 28th, 2024

Невидимата Опасност: Псевдопозитивните хора и техния енергиен вампиризъм!

Единственото, което те искат, е да покажат колко са добри. Нуждите и чувствата им са фалшиви, те очакват много от вас, въпреки че никога няма да го покажат.

Времето, прекарано в общество с оптимистични хора, има положителен ефект върху нашето здраве. Както пише в статията си The New York Times, ако сте заобиколени от добри, щедри и оптимистични личности, които ви подкрепят във всичко, определено ще почувствате колко това е полезно за вас. Очевидно, нормален човек едва ли би искал да бъде сред завистливи, негативни, злобни и враждебно настроени хора.

А какво да кажем за тези, които изглеждат доста позитивни, но всъщност не са? Или приятели, които преди това са ви изглеждали оптимистични и позитивни, но са се оказали далеч не толкова добри? Ами ако в действителност тези хора са лъжливо позитивни? Вероятно бихте искали да забелязвате такива неща.

И така, как да идентифицираме човек, който изглежда позитивен, но не е? Това е просто – всъщност той е сред онези, които са свикнали да угаждат на всички.

Тези хора винаги са готови да помогнат и да създадат впечатление на великолепни и дружелюбни другарчета. Те на практика помагат на другите както в личния, така и в професионалния им живот.

Те никога не казват не, те не спорят с другите за това, което не ги устройва, те не изразяват директно своето раздразнение или гняв и никога няма да помолят за това, което им е необходимо. Въпреки евентуални неудобства, те няма да откажат да изпълнят някоя от вашите молби.

На пръв поглед горното описание показва, че сте заобиколени от прекрасни хора. Те са първите, които отговарят на вик за помощ и го правят с удоволствие. Винаги можете да разчитате на тях, без да се страхувате от отказ. Но всичко това е доста подозрително.

Съгласете се, че е малко вероятно човек винаги да бъде толкова любезен и отзивчив, без да изисква нещо в замяна.

Истински позитивните личности могат да бъдат категоризирани като добри хора. Те са грижовни и любящи, сърцето им е винаги отворено и те знаят как да се грижат за себе си. Така например, те могат да откажат на някого и да не виждат нищо лошо в това да заявяват собствените си нужди или чувства.

Що се отнася до лъжепозитивните хора, те принадлежат към категорията на добрите хора. Те търсят любов и признание и затова се опитват да удовлетворят максимално всички, които срещат.

Ако се направи сравнение, става ясно, че добрите хора (или позитивните) не очакват нищо от вас. Те обичат да прекарват времето си с вас, защото ви харесват. Те изразходват енергията и времето си за вас, получавайки удоволствие от това. И още – добрите хора никога не се преструват.

Псевдопозитивните, напротив, не могат да бъдат наречени искрени. Единственото, което искат, е да покажат колко са добри.

Техните нужди и чувства са фалшиви, защото се страхуват да не ви обидят или да се натрапват по някакъв начин. За съжаление, това поведение ви пречи да се сближите с тях. В резултат на това вие дори нямате представа какво точно се крие зад маската на напомпания позитив и оптимизъм.

Лъжливо позитивните хора очакват много от вас, въпреки че не го показват. Само че вие не можете да предположите за съществуването на такива очаквания. В резултат на това ще чувствате постоянен натиск да показвате на тези хора одобрение и признание. А в романтична връзка това става причина за стресови ситуации, недоволство и повърхностност в чувствата.

Като се има предвид всичко казано по-горе, много е важно да се научите да правите разлика между позитивни и лъжепозитивни хора. Обърнете специално внимание на начина, по който се държи вашият събеседник.

Ако той винаги е добър и винаги се съгласява с всичко, това е сериозно основание да сте нащрек с него!

Превод на статията – False Positive People And Their Energy-Draining Powers

 

Често се срамувате заради другите? За съжаление Вие сте особен човек с уникална лична мисия…

„Испански срам“ – когато се срамувате заради друг. Какво означава това и защо се срамуваме заради другите? Някой се държи нагло, арогантно, отвратително; груб е към сервитьора, лъже без да…

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post