вт. мар. 19th, 2024

Д-р Александър Шишонин: Защо е вредно да се лекува високото кръвно налягане – хипертонията е симптом, а не диагноза!

Това е една доста неприятна публикация за традиционната медицина и за задкулисието в съвременното здравеопазване.

Московският доктор Александър Шишонин знае как да говори за неща, за които никога няма да ви разкажат в клиниката, той безмилостно разкъсва завесата на мълчанието и мрачната недоизказаност в съвременната медицина.

Хипертонията е симптом, а не диагноза

-Да поговорим за главния убиец днес, за хипертонията. От нея страдат 26% от населението. Като се има предвид, че болестта е свързана с възрастта, се оказва, че сред възрастните и старите хора почти всички страдат от хипертония. Няма по-често срещано заболяване от това!

И по-недооценено от пациентите по отношение на опасността. А хипертонията е опасна и с това, че дори и при много високи нива човек не винаги може да я почувства. Случва се идва тридесетгодишен мъж, който се оплаква болки в кръста. Мерим налягането и какво – 180 на 90! Тя е коварна, есенциалната хипертония: човек живее, и след това хоп – няма го!

Защо есенциална?

– Добър въпрос, между другото. Сега ще ви разкажа и за това. В съвременната медицина се говори за два вида хипертония.

Първата е свързана с някои заболявания, съпътстващи. Вземете например феохромоцитом – надбъбречен тумор. При това заболяване се изработват огромно количество хормони, които предизвикват постоянно високо кръвно налягане.

Същият ефект дава хипертиреоидизъм (повишено производство на хормони от щитовидната жлеза – Базедова болест). Като се излекува щитовидната жлеза или се отстрани тумора на надбъбречните жлези – хипертонията изчезва.

Има стотици такива диагнози, които могат да причинят вторична хипертония. И всичките тези стотици диагнози се вписват в 5% от цялата хипертония в света. А останалите 95 процента?

А това е най-удивителното: човекът се изследва – и нищо не му откриват! И те поставят диагноза, използвайки метода на изключване: ти, пич, имаш есенциална хипертония. От думата „есенция“, т.е. „екстракт“, „първооснова“. Тя се лекува с хапчета, които намаляват налягането. Пациентите ги плашат: ако не искаш инфаркт или инсулт, пий хапчетата, ако не ги пиеш ще получиш инфаркт или инсулт. Но в действителност се оказва, че той и да пие, и да не пие – пак получава инфаркт или инсулт.

Защо?

– Защото не е поставена диагноза! Какво е есенциална хипертония? Това всъщност е хипертонична хипертония. Но това е абсурдно, тъй като хипертонията е симптом, а не диагноза. Това е обща неспецифична реакция на тялото – същата като температурата. И те я наричат отделна болест, като с умен вид обявяват на пациента: Хипертонията е причината за вашата хипертония! Това е същото като да кажеш на човек, който има температура: Имаш температура, защото имаш температура, твоята диагноза е температурна болест. Нека свалим температурата! ..

Да се нарича хипертонията болест, означава да се падне до нивото на шаманизма. Човекът го свива стомаха от хранителна  токсикоинфекция, той тича до тоалетната три дни, шаманът бие тъпана, пъди злите духове – добър шаман! А ако това не е отравяне, а перитонит, и човекът е умрял, това означава, че шаманът не е могъл да го отърве от злия дух: все пак опитал се е, уморен е, изпотил се е … Сега ситуацията с перитонита и апендицита в медицината е закрита, всичко е ясно, не се допуска човек да умре. А в ситуацията с хипертонията, ние все още гоним злите духове, само че с лекарства,  вместо с тъпан.

Увеличаването на налягането, както и повишаването на температурата, е реакция на организма към нещо. Съвременната наука не знае към какво, затова поставя с  удивителна  дебилност диагноза: „хипертония”! И тогава възниква въпросът: Как да намалим това налягане? Започват да мислят. Какво се случва, когато налягането се повиши? *  Артериолите се свиват. Това е проста хидродинамика – гладките мускули на кръвоносните съдове ги притискат, напречното сечение на тръбите намалява и съответно налягането в системата се повишава. Така че е необходимо да се намери лекарство, което да въздейства върху гладките мускули на съдовете, което да им пречи да се свиват. Намерен е такъв препарат, който с помощта на отравяне отпуска гладката мускулатура.

Защо с отравяне?

– А как иначе? Човек се състои от клетки. Тялото по някаква загадъчна причина дава команда на гладката мускулатура да се свива. Как да накараме клетките да не изпълнят командата? Чрез заглушаване на функциите на клетките! А за това те трябва да бъдат заставени да блокират своята обмяната на веществата. Което всъщност прави „лекарството“. Ако сте предозирали тази клетъчна отрова, се случва клетъчен колапс, налягането пада рязко, т .е. системата изобщо няма да поддържа налягането! Ето защо  тровят дозирано, така че да не убият веднага. И лекарите са щастливи: погледнете, налягането у клиента спадна, ние лекуваме хипертония!
.. Това е първият механизъм , по който човешкият организъм повишава кръвното налягане – свива артериолите.

Вторият механизъм, по който организмът може да повиши налягането, е да увеличи силата на сърдечните съкращения. За това сърцето увеличава мускулната си маса – започва миокардна хипертрофия. Това е ясно видимо на ултразвук или ЕКГ: о, лявата вентрикуларна стена е удебелена, имате хипертония … Какво да правим? Ами нека да отслабим сърцето! И предписват бета-блокери, които инхибират функцията на сърдечните клетки.

На клетъчните мембрани на кардиомиоцитите (сърдечните клетки) съществуват специални бета рецептори, които възприемат химически контролиращи сигнали и ги трансформират в съкращения на сърдечните клетки. Взехме бета-блокери, блокирахме клетъчните рецептори, клетките спряха да се управляват, защото вече не усещат сигналите. И този удар с токсини, които потискат активността на сърдечните клетки, се прилага на човека всеки ден, като приема „лекарства“. Чувствате ли? Спасението на сърдечно-съдовата система е в разгара си! ..

Американската асоциация на кардиолозите проведе проучване преди десет години, според което човек, който пие бета-блокери, умира от сърдечен удар по-често от този, който не се лекува.

Как още организмът може да увеличи налягането си, ако наистина се нуждае от това (по някаква причина)? Увеличава възбудимостта на нервната тъкан, която контролира сърцето. Сърцето има свой автономен „мозък“ –   като цяло истински комплекс от нервни тъкани – контролна подстанция за управление на миокарда. Именно този „мозък“ на сърцето става хипервъзбудим, за да повиши налягането. Но лекарите не спят! Намериха селективни реагенти и за тези клетки, така че те също могат да бъдат поразени.

И накрая, четвъртият, най-варварски метод за справяне с високото налягане, който, за съжаление, все още се използва от медицината дори в Москва, е да се предпише диуретик. Преди това лекарите при кръвно налягане са правили кръвопускане, но сега те източват „излишната“ течност през бъбреците под формата на урина. Нека пациентът да пикае, излишната му вода ще излезе, включително и от кръвта, така че налягането в тръбите ще падне.

От гледна точка на хидравликата, това е правилно решение. А от гледна точка на медицината аз не знам, защото кръвта се сгъстява, но броят на кръвните клетки няма да намалее, а водата ще бъде по-малко.

– Точно така. Но те не мислят за това. Имаш високо кръвно? Пий различни билки, приемай диуретици, изхвърляй повече урина … И след това – кръвен съсирек. И труп. И от по-малко трагичните последици, постоянна исхемия, т.е. липса на снабдяване с кислород на тъканите, защото гъстата кръв пренася кислорода по-лошо … Но защо тялото изведнъж започва да натрупва вода – за да повиши налягането в системата, но никой не се пита поради същата причина: поставена е глупава диагноза и „лекуват“ симптомите, а не на болестта.

И така, как обикновено се развиват хипертоничните трагедии в такива условия? Започват да лекуват болния с „хипертония” с едно лекарство. Тогава то спира да действа и назначават второ …

Нека разгледаме примера с бета-блокерите. Ние блокирахме бедните клетъчни бета рецептори на мембраната. А тя също трябва да се свие! И тя компенсира загубата – започва изработката на нови, допълнителни рецептори. А при хипертоника кръвното налягане започва отново да нараства. Те увеличават дозата му като на наркоман, защото предишната вече не действа. Клетката в отговор започва да експресира рецепторите, за да заобиколи „забраната“.

На пациента му се казва: О, каква силна хипертония имате! И предписват второ лекарство – което трови сега съдовете. Със сърцето приключиха, сега вече тровят артериолите. Въвеждат в организма блокатори на калциевите канали, а артериолните клетки в отговор на химическата атака започват да произвеждат нови калциеви канали. И те се свиват отново, блокирайки напречното си сечение и увеличавайки налягането. В отговор лекарите увеличават дозата.

След това идва третият епизод на трагедията – предписват се диуретици. И в резултат на това най-трудните пациенти идват при мен с шепа предписани лекарства – до петнадесет! Представете си само петнадесет лекарства – и въпреки това той има високо налягане! Ако взема такава доза без да съм свикнал, ще умра от сърдечно-съдов шок след половин час. А у този нещастен човек организмът, в опит да оцелее, се е приспособил към конските дози от отрова.

И накрая какво? В резултат на това всички тези хора все пак умират от сърдечна недостатъчност, защото сърцето вече е толкова отровено, че просто  не може да работи. Сърдечен удар или исхемичен инсулт.

Всъщност, те умират заради лекарствата?

– Парадоксално, но факт. Токсините така тровят клетките на органите, че те вече не могат да изпълняват функциите си.

И не само сърцето и кръвоносните съдове разрушават тези сърдечносъдови лекарства! Но и черния дроб, защото черният дроб трябва да премахва токсините от тялото. И колкото повече човек приема лекарства за кръвно, толкова повече страда черният му дроб. Ето защо, успоредно с такива лекарства в Европа, например, се предписват и хепатопротектори – лекарства, които поддържат черния дроб, така че човек да не се натрови преждевременно. И тогава, нали знаете, както се случва – той пие, човекът пие куп лекарства, а след това хоп – лекарствена цироза на черния дроб.

А черният дроб е свързан с панкреаса, те работят в тандем, дори имат канали в дванадесетопръстника през един сфинктерен изход. Ето защо, заедно с черния дроб, страда и панкреасът, трови се, следователно пациентите с хипертония, които приемат много лекарства, често имат хроничен панкреатит, който може да се превърне в нелечима и смъртоносна панкреонекроза.

И естествено, страдат бъбреците, защото през тях се извежда целият боклук – с урината. Освен това, токсичните ефекти често преобладават над въображаемия положителен ефект на лекарствата. Такъв човек идва при мен: „Докторе, направете нещо, само вече да не пия тези шепи хапчета. Защото ми е зле, боли ме, не мога да ям нищо, защото панкреатитът …

А какво ще каже лекар от обикновена поликлиника?

– Той ще го насочи към гастроентеролог и там ще му бъдат предписани още лекарства – за стомаха. След това бъбреците ще започнат да се скапват, той ще бъде изпратен на нефролог – също ще му бъдат предписани лекарства. И така до хронична хемодиализа.

В резултат на това човекът страда все повече и повече, и в един момент осъзнава, че не го лекуват, а осакатяват, а той е отровен и загива. На този фон пациентът развива -тежък астено-невротичен синдром до психоза. По-далечната логика е клиника за неврози, където се предписват транквиланти, които успокояват свръхвъзбудените неврони на мозъка с това, че ги тровят по същия начин, снижавайки функцията на клетките.

Ето как, без преувеличение, изглежда съвременното лечение …

А ако човек откаже хапчетата?

– Най-вероятно ще живее по-дълго – от най-общи  съображения: защото не се трови ежедневно. Но статистически е невъзможно да се потвърди това, защото медицинската статистика се основава само на тези пациенти, които приемат лекарства. В края на краищата, това са медицински статистики, а тези, които не се обръщат към медицината, не влизат в тях.

И ако се върнете към оставянето на хапчетата, то е ясно, че човек, който не приема хапчета, не само няма да има хронична интоксикация, което вече е добре, но и самият синдром на повишаване на налягането ще се развива по-бавно: организмът няма да се старае през цялото време да изпреварва лекарството!

Главното нещо – да не започвате веднага да пиете и да свиквате с тези хапчета. Да ги започнете е лесно – трудно е да ги откажете. Ами, опитайте бета блокерите да отмените! Човек в клетките си вече има много допълнителни рецептори и ако внезапно забрави хапчетата у дома и не е взел следващата доза, всичките му блокери ще сработят веднага и налягането ще скочи до небето!

Като с наркотиците.

– Едно към едно. Само че няма оня приятен делириум … Единственото, което заплашва човек, който не пие хапчета, е криза, когато налягането скача прекалено високо, да кажем до 240 на 140. Но такова високо налягане може да бъде свалено, с хапче еднократно, или дори без лекарства. Мнозина не знаят това и предпочитат да ударят 150 грама коняк или водка, а това също работи. Но по-хуманно за организма е просто да излезе за половин час на разходка. Налягането ще спадне.

По-добре е от водка, разбира се.

– Проблемът е, че много пациенти се пропиват по този начин. Затова първо трябва да ги лекувам от алкохолизъм, а след това и от хипертония. Това е смешно, но факт … Вместо водка, по-добре е да се вземат 60-100 капки валериан с глог и мента, или спиртна настойка от дяволска уста. Основното нещо е да се успокои мозъка. Тъй като кризата е придружена от паника, а тази паника просто не позволява да се свали налягането.

За да победите кризата, трябва да се вземете в ръце, и да разберете, че няма да умрете от кризата веднага. Чувствате се зле, вие се тресете, вие сте уплашени, но сте живи и затова можете да действате. Опитни хора, които учех, не се паникьосват, те чувстват, че налягането е започнало да нараства и веднага предприемат някакви действия.

Изпил е това, което казах преди малко, или е излязъл навън, разхожда се половин час, подишал е чист въздух, наситил е мозъка си с кислород и е избягнал кризата. Когато веднъж победите криза без бърза помощ, без хапчета, спирате да се страхувате от нея.

Но най-добрият вариант – Шишонин да е наблизо по време на кризата, защото мога да сваля произволно високо налягане с ръцете си след няколко минути. Защото Шишонин, за разлика от съвременната медицина, знае причината за хипертонията! Причината е в мозъка.

Този мозък дава команди за повишаване на налягането – поради липсата на кислород. Мозъкът е основният консуматор на кислород. На него не му пука нито за сърцето, нито за кръвоносните съдове, дори ако сърцето спре за пет минути, мозъкът непрекъснато ще дава команди за увеличаване на налягането с всички средства, за да закара кръвта в черепа и да живее още пет минути, защото мозъкът не може да работи без кислород.

Този мозък първо кара сърцето да работи по-усилено, хипертрофирайки миокарда. Той е този, който на втория етап свива капилярите, като по този начин увеличава налягането в системата и жертва периферията, която се снабдява чрез капилярите-  зрение, потенция … Той е този, който на третия етап започва да задържа течност в тялото, предотвратявайки преминаването и през бъбреците. Той е този, който свръхстимулира невроните на сърдечния мускул. И всичко това, защото хронично му липсва кислород.

Какво пречи на доставката на кислород до мозъка? Отговорът е лесен до безобразие: шийна остеохондроза – изместване на шийните прешлени и мускулни спазми, прищипващи гръбначните артерии в гръбначния канал, които захранват хипоталамуса, малкия мозък и структурите, отговорни за автоматиката на сърдечната дейност.

Ликвидирайте мускулните спазми, наместете прешлените  както трябва, откривайки кръвния поток, и мозъкът, след като е получил достатъчно кръв, ще спре да дава команди, търсейки различни начини за увеличаване на налягането. Хипертонията ще изчезне. 95 процента от цялата „хипертония” се излекува без лекарства точно по този начин. Само с ръце! Дванадесет години от моята практика и хиляди пациенти потвърждават това всеки ден.

Понякога при мен идват пациенти с хипертония – дебели, пухкави лелки. Разблокирате такава шия, а следващия път заявяват: „О, толкова често започнах да тичам до тоалетната! И бързо отслабвам!” Всъщност нейният организъм е започнал да се освобождава от излишната вода, която вече не е необходима за увеличаване на налягането в хидравличната система.

Ясно е, че има трудни случаи – измества на няколко прешлени, увреждане на междупрешленните дискове. Но ако знаете причината за хипертонията и методите за решаване, въпросът е само във времето – за някой следва по-дълго лечение, за някой – по-кратко.

Главните виновници за хипертонията – малки дълбоки мускули, които свързват прешлените, те „натрупват стрес“ под формата на хронични спазми, стават твърди, почти като камъни. Храненето на сухожилията е нарушено, те се разграждат, започват  да се разцепват на по-малки влакна, прешлените не се държат и стават нестабилни.

Хрущялите на междупрешленните дискове свои съдове нямат, те се хранят дифузно от мускулната тъкан, и ако мускулът е притиснат, хрущялните „шайби“ ще започнат да се разпадат, оттук и дискова херния и шипове.

Прешлените започват да се изместват и частично закриват канала на гръбначната артерия, по която преминават съдовете. А артерията е оплетена с венчета, по които протича обратният поток. Хипертонията започва точно с тяхното смачкване. И ако изтичането е трудно, вътречерепното налягане се повишава! И то вече само по себе си започва да пречи на потока, спирайки го.

Регулировъчните отдели на мозъка крещят към сърцето: Хайде давай! Няма достатъчно кислород! Сърцето се напряга, задейства мощен хидроудар, а кръвта не пробива през високото налягане в черепа и се изхвърля през байпаса на аортата в тялото, което е добре, в противен случай черепът ще се пръсне, образно казано! ..

И всичко това не са мои измислици, всичко това се наблюдава с уреди- разработихме метод за микроанатомичен ултразвук, с помощта на който се виждат всички тези свивания и спад на скоростта на кръвния поток. Обикновено скоростта на кръвния поток е 50 cm / s, а при някои пациенти е само 10 cm / s – сърцето опитва, но не може да се справи. Разбира се, такъв пациент ще има главоболие и други проблеми!

Още веднъж: Това, което казах, не е хипотеза. Дори и медицинска теория не е. Това е наша многогодишна практика и хиляди хора, които са избавени от хипертония …

Ето един неотдавнашен случай – дойде човек, той се тресеше, налягане малко под 300. Периодично вика бърза помощ, те му бият инжекция, тръгват си, а той изобщо не е по-добре. И ето той идва тук, ние правим ултразвуково сканиране и няма никакъв кръвен поток! Това означава, че човекът е на път да получи исхемичен инсулт!

Правя му корекция и налягането веднага пада до 150 на 90. С помощта на шийно-церебрална терапия, т.е. с голи ръце, всяка криза може да се преодолее – дори тогава, когато инжекциите вече не работят, можете ли да си представите? Ето ви живо доказателство за истината за това, което казах: Премахвате причината – премахвате последствията.

Шишонин е само един в страната. И в Москва. А ако човек живее във Владивосток, не дай Боже, какво трябва да направи?

– Нека да влезе в интернет, има свободен достъп до Гимнастика на шията Шишонин. Тя вече беше разпространена в цялата мрежа, а на някои места броят на посещенията достига 10 милиона. Това означава, че тя наистина помага на милиони хора.

Сестра ми, с помощта на тази гимнастика се избави от огромен проблем на шията, главата й не можеше да се завърта напълно. Само за месец – два.

– Да, сред онези, които имат проблеми с шията, този метод е много популярен, сред пациентите с хипертония, и много от тях решават проблемите си само с негова помощ. Хората идват в клиниката ми само в тежки случаи, когато дълго време имат хипертония или болки в шията, в гръдната и лумбалната област. Не говоря дори за такива дреболии като хроничен простатит. Защото ще говорим за други болести друг път, ако нямате нищо против, разбира се …

* Артериолата е малък кръвоносен съд в микроциркулацията на кръвта, който произлиза и се разклонява от артерията и води до капилярите.

econet.ru.

ЗАБЕЛЕЖКА: СТАТИЯТА НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА САМОЛЕЧЕНИЕ! НЕ ПРЕДПРИЕМАЙТЕ НИЩО, ПРЕДИ ДА СЕ ПОСЪВЕТВАТЕ С ЛИЧНИЯ СИ ЛЕКАР!

 

Последвайте ни в Телеграм

 

 

 

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post

7 thoughts on “Д-р Александър Шишонин: Защо е вредно да се лекува високото кръвно налягане – хипертонията е симптом, а не диагноза!”
  1. Прочитайки статията си отговорих на въпроса Кое нормализира хормоните на щитовидната ми жлеза която не се повлиявали от нищо години под ред.
    Започнах да ходя 2-3 в годината при един много добър масажист. Не можех да си движа изобщо врата но не ме болеше!? Направих няколко дълбоки масажа и както казва съпругът ми имам чувството че за първи път от години мога да дишам !!!

  2. Медицината обслужва фармацията , а трябва да е обратното . Населението иска хапчета и не иска да полага никакви усилия и воля . Резултата е бавна и мъчителна смърт + източване на здравната каса и спестяванията .

  3. Някога пиех по 3-4 хапчета на ден.- 17 години. После се взех в ръце. Само със спиране на хапчетата не става. Промених начин на хранене, начин на живот, свалих 12-13 килограма и ето ме, без медикаменти.

  4. склонен съм да повярвам,аз не се доверявам на лекарите и единственото лечение е от време на време ударни дози витамин с,колкото по-малко лекарства толкова по добре

  5. Svetle, nishto ne si razbrala, zatova pishesh gluposti !!

  6. ЖИВИ ГЛУПОСТИ,ЗАТОВА ПОЛУЧИХ КРЪВОИЗЛИВ В МОЗЪКА,ЗАЩОТО НЕ ПИЕХ ХАПЧЕТА.СЕГА ГИ ПИЯ РЕДОВНО!

Comments are closed.