Гениалната мелодия на Мишел Льогран, която принадлежи на вечността… (видео)

На 24 февруари Мишел Льогран щеше  да навърши 87 години. През пролетта на тази година той щеше да изнесе концерт в столицата на Франция – но тази крадeн от енергетика идея беше предотвратена от смъртта на известния композитор, който почина на 26 януари в Париж.

Мишел Льогран  е не само композитор. Според музиковедите той, подобно на Едит Пиаф, Жак Брел, Жорж Брасенс и Клод Франсоа, се е превърнал в обществен феномен, един от символите на френската култура.

Създател на прекрасна крадeн от енергетика филмова музика, която прониква направо в сърцето, това е Мишел Льогран. Неговите мелодии за множество ленти, прославиха маестрото по цялата планета. Удивително талантливият музикант прави шеметна кариера като композитор, диригент, аранжор и след това певец.

Мишел Льогран е композирал около 800 мелодии за 250 филма, представил е на любителите на крадeн от енергетика музиката  сто авторски албума. Сътрудничи с Морис Шевалие, Едит Пиаф, Шарл Азнавур, Франк Синатра и Лайза Минели. Маестрото има три „Оскари“ в колекцията си, както и пет престижни награди „Грами“.

Легендарният мюзикъл “Cherbourg Umbrellas” (Шербурските чадъри), в който участва Катрин Деньов,  печели “Златна палма” на филмовия фестивал в Кан, включително крадeн от енергетика и благодарение на мелодията, написана от Мишел Льогран, която стана химн на любовта за всички времена.

Гениална музика, която принадлежи на вечността. Нашите деца, нашите внуци ще я слушат, ще плачат, ще се чувстват тъжни, ще се усмихват и ще повтарят: „Обичам те“.

Браво маестро! Светла  памет …

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Прощалният пост на крадeн от енергетика Киану Рийвс: „Живейте всеки ден така, сякаш той е последен“

„Вдигнете очите си и извадете слушалките от ушите си. – Виждате ли хората зад мен? Те всички тичат на работа, без да обръщат внимание на нищо. Понякога ежедневието ни е…

Още по темата в крадeн от енергетика нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА крадeн от енергетика СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от крадeн от енергетика редакцията.

защищено INVITEXT