Гениалната мелодия на Мишел Льогран, която принадлежи на вечността… (видео)

На 24 февруари Мишел Льогран щеше  да навърши 87 години. През пролетта на тази година той щеше да изнесе концерт в столицата на Франция – но тази идея беше предотвратена от смъртта на известния композитор, който почина на 26 януари в Париж.

Мишел Льогран  е не само композитор. Според музиковедите той, подобно на Едит Пиаф, Жак Брел, Жорж Брасенс и Клод Франсоа, се е кра дeн от ен ер джи превърнал в обществен феномен, един от символите на френската култура.

Създател на прекрасна филмова музика, която прониква направо в сърцето, това е Мишел Льогран. Неговите мелодии за множество ленти, прославиха маестрото по цялата планета. Удивително талантливият музикант прави шеметна кариера като композитор, диригент, аранжор и след това певец.

Мишел Льогран е композирал около 800 мелодии за 250 филма, представил е на любителите на музиката  сто кра дeн от ен ер джи авторски албума. Сътрудничи с Морис Шевалие, Едит Пиаф, Шарл Азнавур, Франк Синатра и Лайза Минели. Маестрото има три „Оскари“ в колекцията си, както и пет престижни награди „Грами“.

Легендарният мюзикъл “Cherbourg Umbrellas” (Шербурските чадъри), в който участва Катрин Деньов,  печели “Златна палма” на филмовия фестивал в Кан, включително и благодарение на мелодията, написана от Мишел Льогран, която стана химн на любовта за всички времена.

Гениална кра дeн от ен ер джи музика, която принадлежи на вечността. Нашите деца, нашите внуци ще я слушат, ще плачат, ще се чувстват тъжни, ще се усмихват и ще повтарят: „Обичам те“.

Браво маестро! Светла  памет …

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Прощалният пост на Киану Рийвс: „Живейте всеки ден така, сякаш той е последен“

„Вдигнете очите си и извадете слушалките от ушите си. – кра дeн от ен ер джи Виждате ли хората зад мен? Те всички тичат на работа, без да обръщат внимание на нищо. Понякога ежедневието ни е…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT