чт. апр. 25th, 2024

При проблеми с кръвното налягане: Наставленията на Рудолф Бройс за хипертоници и хипотоници

Кръвното налягане може да се определи по ноктите на лявата ръка. Грубо казано, сърцето е голям мускул, състоящ се от главен мускул и четири допълнителни мускули.

Хората, които имат проблеми с кръвното налягане, се делят на 2 групи: хипертоници и хипотоници. При пациенти с хипертония налягането се повишава над нормата и те трябва да се научат как да го намалят до нормата, при хипотониците ситуацията е обратната: твърде ниско налягане, което трябва да се увеличи. Нормален показател за кръвното налягане на здравия човек е 120/80, + – 5%.

Рецепти и препоръки за ниско и високо налягане

При повишено налягане трябва да се пие една или две чаши на ден студена настойка от бял равнец.

Освен това се препоръчва да се правят дихателни упражнения. Поемаме дълбоко въздух през носа, след това издишваме, издавайки следните звуци: И, У. О, У, А и Ш (последният звук може да бъде заменен от звука M, произнасяйки го през носа със затворена уста).

Вдишването продължава около седем секунди, също толкова продължава и пеенето – издишайте.

Упражнението отнема от пет до десет минути, и колкото по-често се прави през деня, толкова по-добре.

Звукът И влияе на мозъка, зрението и слуха;

Б – на гърлото;

О – на сърцето и по корема.

Звукът А влияе на крайниците (ръцете и краката), особено при парализа;

Звуците M и Ш – на тялото като цяло.

Това дихателно упражнение действа върху мозъка като масаж на тялото. Дългото издишване изчиства белите дробове и свежият кислород постъпва във всичките им ъгълчета. Оттук и двойното действие на гимнастиката. При повишено налягане можете да използвате и инфузия с чесън и имел.

Не се препоръчва да се използва натурално кафе, алкохол (особено червено вино), инфузия от лайка, свинско и целина.

Ниско кръвно налягане

При ниско кръвно налягане се препоръчва да се ядат много салати от корен от целина и много ягоди (ягодов мармалад). Ако черният дроб позволява, можете да използвате натурално кафе, малко червено вино, както и отвара от лук.

Две луковици с размер на яйце, заедно с кората, се варят 10-15 минути в литър вода, към която се добавят 100 г кристална захар. Пийте напитката студена и на глътки.

В допълнение, три пъти на ден преди хранене трябва да се вземат 15 капки настойка от глог.

Ако нямате луничка на палеца на лявата ръка (бял сърп в основата на нокътя), тогава трябва да се добавят и 20 капки валериана 3-4 пъти на ден, да се приема от два следобед до вечерта.

И в този случай, както и при повишено налягане, се препоръчва да се правят дихателни упражнения. Не се преуморявайте, но изобщо   да не действате – също не бива. Когато сърцето твърде много се щади, то отслабва още повече.

Собственото кръвно налягане може да се определи по ноктите на лявата ръка. Грубо казано, сърцето е голям мускул, състоящ се от основен мускул и четири допълнителни мускули.

Ако нямате луничка на нокътя на палеца на лявата ръка, това означава, че основният мускул е отслабен. В този случай се приемат три до четири пъти по 30-40 капки (в зависимост от теглото) валерианова тинктура от три следобед до вечерта.

Ако лунички липсват и на останалите нокти, това означава, че и допълнителните мускули са прекалено отслабени и в този случай 20-30 капки тинктура от глог трябва да се приемат три пъти дневно (преди хранене). Това естествено средство за въздействие е  много благоприятно.

В случай, че луничките липсват на всички пръсти, трябва да се вземат валериана и глог.

Освен това в този случай можете да пиете сок от целина: половин чаша през първата половина на деня, на глътки. Ако имате нормална луничка на палеца, а на другите нокти няма, тогава трябва да се вземат само капки от глог; без капки валериана. Пълното или почти пълно отсъствие на лунички показва слаби мускули на сърцето, както и понижено налягане.

Рудолф Бройс „Рак, левкемия и други болести, считани за нелечими, които се лекуват с естествени средства“

Текстът имат информационен характер. Не забравяйте, че самолечението е животозастрашаващо, за съвет относно употребата на каквито и да е медикаменти и методи на лечение, се свържете с Вашия лекар.

econet.ru

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Д-р Александър Шишонин: Защо е вредно да се лекува високото кръвно налягане – хипертонията е симптом, а не диагноза!

Това е една доста неприятна публикация за традиционната медицина и за задкулисието в съвременното здравеопазване. Московският доктор Александър Шишонин знае как да говори за неща, за които никога няма да…

Парапсихологът Сергей Лазарев: „Искате ли да сте здрави? Никога към никого и към нищо не предявявайте претенции!“

Една от най-популярните книги от последните години е “Диагностика на кармата” на Сергей Николаевич Лазарев. В тази и други книги авторът води читателя към разбирането на своя духовен път и…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post