пт. апр. 19th, 2024

Как да възпитате психопат? Инструкции.

Първо, ще ви е необходим колан, длан, юмрук, ъгъл – всичко, което ще ви помогне по най-ефикасния начин да унижите беззащитното дете, което не може да се защити.

Редовно му казвайте, че  е най-лошото от всички, а вие на неговата възраст сте били много по-умни, по-послушни, и като цяло сте били най-добрия. А  когато все пак решите да го биете, не забравяйте да му кажете, че е много лошо да бие други деца и че това не трябва никога да прави.

След това трябва да го убедите, че целият свят се върти само около него, а вие нямате никакви свои желания и интереси, освен него. Не му отказвайте нищо, то все още е малко, въпреки че това време (когато е малко) е абсолютно неограничено. Хубаво е да му повтаряте често фразата, „че то  винаги ще е дете за вас“ и затова можете да правите с него каквото си искате, знаете по-добре какво е най-добро за него и неговото мнение не се зачита.

И тогава, когато осъзнае, че целият свят е само за него, започнете да го упреквате в егоизъм и неуважение към вас, а също и в неблагодарност, защото   дължи всичко на вас. Но въпреки факта, че е егоист,   трябва да ви слуша във всичко и да прави само това, което му казвате, без възражения.

Много е важно да сравнявате детето си с други деца, които са по-послушни, по-умни, по-усърдни, по-успешни от него.

Задължително му внушавайте, че ако не постъпва според вашите изисквания, вие няма да го обичате, ще го захвърлите … И когато най-накрая започне да се страхува, че ще  загуби вашата любов, ще се окаже, че никога няма да може да изгражда здрави отношения с противоположния пол в бъдеще. А това, от своя страна, гарантира, че детето ще бъде на ваше разположение чак до старостта.

Старайте се да не го хвалите, за да не стане самонадеяно. А ако все пак решите да го хвалите, то изключително само за оценките, поведението и геройските дела. В никакъв случай не го хвалете за доброта, искреност, честност и дори не мислете да обсъждате с детето си чувствата, емоциите, взаимоотношенията му с приятели и съученици, говорете само за оценки и поведение.

Плашете го често, защото в живота има само чудовища, изроди, врагове и маниаци, които и докато спят мислят как да наранят.

Също така е много ефективно детето да слуша, да гледа и да участва в родителски разправии и конфликти, нека активно да търси отговор на въпроса „кой е виновен: мама или татко?“

Накажете го днес за това, което сте игнорирали вчера и, обратното – похвалете го за това, за което сте го ругали вчера.

И накрая, когато решите да заведете детето на психолог, по никакъв начин не се опитвайте да промените себе си, с вас всичко е наред. Това дете е някакъв вид психопат и нека специалистът да го вкара в правия път.

За да се превъзпита човек, трябва да се започне с баба му. (Виктор Юго)

Ан Кириян

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Когато детето непрекъснато боледува – Трябва да се лекуват бащата и майката! – II

Първа част: Продължение: 2. Влиянието на Бащата върху детето и Майката Бащата е ключовата фигура, която влияе върху здравето на семейството. Причината е много, много проста: именно бащата контролира състоянието…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post