нд. апр. 28th, 2024

Известната гимнастика за лечение на хипертония от д-р Шишонин

Хипертонията е едно от най-честите заболявания. Смята се, че един на всеки четирима възрастни страда  от високо кръвно налягане. Колкото и да е странно, само 35% от тях са наясно с проблемите си и се лекуват. Въпреки това, лечението с хапчета не е изход, защото такива лекарства елиминират само симптомите, но не и причината.

Вече писахме за д-р Александър Шишонин ТУК и как той лекува хипертонията. Сега ще ви запознаем и с неговата гимнастика за лицето и шията, която помага да се елиминира причината за хипертонията и да се забрави за високото налягане завинаги.

Гимнастика за шията на д-р Шишонин

Както обяснява самият лекар, мускулните спазми свиват кръвносния съд, в резултат на което количеството кръв, преминаващо през него, намалява. А за да получи необходимата доза кислород, мозъкът изпраща сигнал към сърцето  за да изпомпва повече кръв. В резултат на това сърцето заработва  по-бързо  за да изпомпва правилното количество кръв през свитите съдове и налягането се увеличава. Така се развива хипертония.

Когато   хипертоник попадне в   стресова ситуация, налягането му нараства. В този момент то може да надвиши критичната точка. Това може да доведе до инсулт.

„Можете да се отървете от хипертонията по два начина: като се движите или въздействате върху самия спазъм – с масаж. Случва се така, че човек идва с голям хипертоничен стажа, се оплаква се от неразположение, разказва колко таблетки е изпил … Слагаш го на дивана, докосваш шията, а тя като камък. Масажираш – а той крещи. След масажа минават няколко секунди и на него му е много по-леко. Измерваме налягането – в нормата”, казва Шишонин.

„Таблетките действат по друг начин. Някои пречат на сърцето да работи в ускорен режим. Други интензивно извеждат течност от организма, което също намалява налягането. Други успокояват мозъка. Четвърти подобряват способността на мозъка да абсорбира кислорода от кръвта. Както виждате, работата на тези хапчета е да премахнат симптома, но не и да излечекуват причината. „

Александър Юриевич е сигурен, че ако човек води активен живот, тогава спазми няма да възникнат. Но дори и съществуващите проблеми могат да бъдат премахнати с подходяща гимнастика. За тази цел, лекарят е разработил отделен комплекс от прости упражнения за лечение на шията.

Както заявява Александър Юриевич, изпълнявайки тези упражнения, човек не може да се самонарани. А редовните занимания помагат да се отървете от редица заболявания. Д-р Шишонин препоръчва гимнастика за тези, които страдат от главоболие, замаяност, безсъние, увреждане на паметта, болки в раменете и шията.

Първите две седмици лекарят препоръчва ежедневни упражнения. След това можете да ги правите по 2-3 пъти седмично. Когато правите тези упражнения, дръжте гърба си изправен – това е гаранция за правилно изпълнение. А за да усъвършенствате техниката, първо правете гимнастиката пред огледалото. Времето за всяко упражнение е 3 минути.

За по-голяма яснота публикуваме и снимки към всяко упражнение:

1. Упражнение „Метроном“

То се състои в последователно фиксиране на врата за около 10 секунди на лявата и дясната страна.

2. Упражнение „Пружина“

Дръжте брадичката си за 10 секунди напред, след това я издигнете нагоре за 10 секунди. Повторете няколко пъти.

3. Упражнение „Тъга“

Поставете главата си на лявото рамо за 10 секунди, след това за същото време на дясното.

4. Упражнение „Поглед към небето“

Обърнете шията си настрани, доколкото е възможно, и задръжте за 10 секунди. Поред правете това наляво, след това надясно, за същия интервал от време.

5. Упражнение „Рамка“

Поставете лявата си ръка на дясното си рамо, завъртете главата си наляво. Фиксирайте позицията на тялото за 10 секунди. Сега направете същото в обратната посока.

6. Упражнение „Факир“

Съберете дланите си над главата с пръстите нагоре. На всеки 10 секунди завъртайте главата си последователно наляво и надясно.

7. Упражнение „Самолет“

Изпънете ръцете си встрани. Уверете се, че не се огъват в лактите. На всеки 10 секунди ги спускайте надолу за момент, за да си починете, и повторете упражнението отново.

8. Упражнение „Чапла“

Издигнете брадичката си колкото е възможно по-нагоре, ръцете са надолу. След всеки 10 секунди се връщайте в изходна позиция, но само за 1-2 секунди, не повече.

9. Упражнение „Дърво“

Вдигнете ръцете си така, че дланите да са успоредни на тавана, а пръстите на лявата и дясната ръка са леко в контакт. На всеки 10 секунди заемете изходна позиция и повторете упражнението отново.

Този гимнастически комплекс нормализира кръвоснабдяването на мозъка, което намалява вероятността от инсулт. Спазмите ще преминат, вратът и раменете ще станат по-спокойни.

Внимание! Тази гимнастика не е за хора със сериозни заболявания на гръбначния стълб и шията! Преди да практикуват каквото и да било, трябва задължително да се консултират с техния лекар!

Източник: shkarec

Последвайте ни в Телеграм

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Д-р Александър Шишонин: Защо е вредно да се лекува високото кръвно налягане – хипертонията е симптом, а не диагноза!

Това е една доста неприятна публикация за традиционната медицина и за задкулисието в съвременното здравеопазване. Московският доктор Александър Шишонин знае как да говори за неща, за които никога няма да…

Д-р Сергей Бубновски: Боли ви гръбначния стълб? Откажете се от компресите и се заемете с гимнастика! (видео)

Докторът на медицинските науки, професор и телевизионен водещ Сергей Бубновски, след автомобилна катастрофа ходи на патерици цели 27 години. И прави невероятното! Изправя се на крака. Благодарение на разработената от…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post

5 thoughts on “Известната гимнастика за лечение на хипертония от д-р Шишонин”
  1. Поне веднъж на ден. Във видеото на края на текста е показано. На мен ми помогна на третия ден. Сега я правя на 2-3 дена веднъж. Според мой познат, който я практикува и сега, ефектът е поразителен само след седмица.

  2. Колко пъти на ден трябва да се прави тази гимнастика за да има ефект и по колко пъти всяко упражнение?

  3. До тъпия Сульо:Гнусен комплексар!Майката ти знае ли какво вършиш или си я убил с дебилизмът си?

  4. Отличен съвет, г-н Сульо! Но малко закъснял! Вече ги правим тези гимнастики. А поне петима наши читатели снижиха кръвното си налягане и се избавиха от болките в шията.

  5. Цялата „редакция“ да вземете да направите тези „гимнастики“ ама с по резки движения ,та белким ви се скинат тъпите глави и да се оттървем от вас и фейк-лъжливия ви сайт.

Comments are closed.