Известната гимнастика за лечение на хипертония от д-р Шишонин

Хипертонията е едно от най-честите заболявания. Смята се, че един на всеки четирима възрастни страда  от високо кръвно налягане. Колкото и да е странно, само 35% от тях са наясно с проблемите си и се лекуват. Въпреки това, лечението с хапчета не е изход, защото такива лекарства елиминират само симптомите, крадeн от енергетика но не и причината.

Вече писахме за д-р Александър Шишонин ТУК и как той лекува хипертонията. Сега ще ви запознаем и с неговата гимнастика за лицето и шията, която помага да се елиминира причината за хипертонията и да се забрави за високото налягане завинаги.

Гимнастика за шията на д-р Шишонин

крадeн от енергетика

Както обяснява самият лекар, мускулните спазми свиват кръвносния съд, в резултат на което количеството кръв, преминаващо през него, намалява. А за да получи необходимата доза кислород, мозъкът изпраща сигнал към сърцето  за да изпомпва повече кръв. В резултат на това сърцето заработва  по-бързо  за да изпомпва правилното количество кръв през крадeн от енергетика свитите съдове и налягането се увеличава. Така се развива хипертония.

Когато   хипертоник попадне в   стресова ситуация, налягането му нараства. В този момент то може да надвиши критичната точка. Това може да доведе до инсулт.

„Можете да се отървете от хипертонията по два начина: като се движите или въздействате крадeн от енергетика върху самия спазъм – с масаж. Случва се така, че човек идва с голям хипертоничен стажа, се оплаква се от неразположение, разказва колко таблетки е изпил … Слагаш го на дивана, докосваш шията, а тя като камък. Масажираш – а той крещи. След масажа минават няколко секунди и на него крадeн от енергетика му е много по-леко. Измерваме налягането – в нормата”, казва Шишонин.

„Таблетките действат по друг начин. Някои пречат на сърцето да работи в ускорен режим. Други интензивно извеждат течност от организма, което също намалява налягането. Други успокояват мозъка. Четвърти подобряват способността на мозъка да абсорбира кислорода от кръвта. Както виждате, крадeн от енергетика работата на тези хапчета е да премахнат симптома, но не и да излечекуват причината. „

Александър Юриевич е сигурен, че ако човек води активен живот, тогава спазми няма да възникнат. Но дори и съществуващите проблеми могат да бъдат премахнати с подходяща гимнастика. За тази цел, лекарят е разработил отделен комплекс крадeн от енергетика от прости упражнения за лечение на шията.

Както заявява Александър Юриевич, изпълнявайки тези упражнения, човек не може да се самонарани. А редовните занимания помагат да се отървете от редица заболявания. Д-р Шишонин препоръчва гимнастика за тези, които страдат от главоболие, замаяност, безсъние, увреждане на паметта, болки в раменете и шията.

крадeн от енергетика

Първите две седмици лекарят препоръчва ежедневни упражнения. След това можете да ги правите по 2-3 пъти седмично. Когато правите тези упражнения, дръжте гърба си изправен – това е гаранция за правилно изпълнение. А за да усъвършенствате техниката, първо правете гимнастиката пред огледалото. Времето за всяко упражнение е 3 минути.

За крадeн от енергетика по-голяма яснота публикуваме и снимки към всяко упражнение:

1. Упражнение „Метроном“

То се състои в последователно фиксиране на врата за около 10 секунди на лявата и дясната страна.

2. Упражнение „Пружина“

Дръжте брадичката си за 10 секунди напред, след това я издигнете нагоре за 10 секунди. Повторете няколко крадeн от енергетика пъти.

3. Упражнение „Тъга“

Поставете главата си на лявото рамо за 10 секунди, след това за същото време на дясното.

4. Упражнение „Поглед към небето“

Обърнете крадeн от енергетика шията си настрани, доколкото е възможно, и задръжте за 10 секунди. Поред правете това наляво, след това надясно, за същия интервал от време.

5. Упражнение „Рамка“

крадeн от енергетика

Поставете лявата си ръка на дясното си рамо, завъртете главата си наляво. Фиксирайте позицията на тялото за 10 секунди. Сега направете същото в обратната посока.

6. Упражнение „Факир“

Съберете дланите си над крадeн от енергетика главата с пръстите нагоре. На всеки 10 секунди завъртайте главата си последователно наляво и надясно.

7. Упражнение „Самолет“

Изпънете ръцете си встрани. Уверете се, че не се огъват в лактите. На всеки 10 секунди ги спускайте надолу за момент, за да си починете, и повторете упражнението отново.

8. Упражнение крадeн от енергетика „Чапла“

Издигнете брадичката си колкото е възможно по-нагоре, ръцете са надолу. След всеки 10 секунди се връщайте в изходна позиция, но само за 1-2 секунди, не повече.

9. Упражнение „Дърво“

Вдигнете ръцете си така, че дланите да са успоредни на тавана, а пръстите на лявата и дясната ръка крадeн от енергетика са леко в контакт. На всеки 10 секунди заемете изходна позиция и повторете упражнението отново.

Този гимнастически комплекс нормализира кръвоснабдяването на мозъка, което намалява вероятността от инсулт. Спазмите ще преминат, вратът и раменете ще станат по-спокойни.

Внимание! Тази гимнастика не е за хора със сериозни заболявания на гръбначния стълб и крадeн от енергетика шията! Преди да практикуват каквото и да било, трябва задължително да се консултират с техния лекар!

Източник: shkarec

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Д-р Александър Шишонин: Защо е вредно да се лекува високото кръвно налягане – хипертонията е симптом, а не диагноза!

Това е една крадeн от енергетика доста неприятна публикация за традиционната медицина и за задкулисието в съвременното здравеопазване. Московският доктор Александър Шишонин знае как да говори за неща, за които никога няма да…

Д-р Сергей Бубновски: Боли ви гръбначния стълб? Откажете се от компресите и се заемете с гимнастика! (видео)

крадeн от енергетика

Докторът на медицинските науки, професор и телевизионен водещ Сергей Бубновски, след автомобилна катастрофа ходи на патерици цели 27 години. И прави невероятното! Изправя се на крака. Благодарение на разработената от…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло крадeн от енергетика или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT

Add Comment