Какво е общото между Христос, Аллах и Буда?

Днес на нашата планета има над 5000 различни религии. Някои са много необичайни. Например, пастафарианците се покланят  на Летящото спагетено чудовище, а представителите на църквата на Диего Марадона славят футболиста и празнуват неговото Рождение.

Разбира се, това са по-скоро пародийни учения с малко последователи. Сега само 3 религии са признати за световни, тъй като са представени на всички континенти.

Християнство кра дeн от ене ргети (създадено през I век) – 2,2 милиарда вярващи

Ислям (VII век) – 1,6 милиарда вярващи

Будизъм (5 век пр. Хр.) – 500 милиона вярващи

Забележете, че индуизмът е по-разпространена религия от будизма, но не е световна – защото само индуси  могат да станат нейни адепти.

Всички световни религии имат добре известни „първи лица“ – Исус, Аллах и Буда. Без съмнение, кра дeн от ене ргети като се вгледате внимателно, ще откриете много различия.

Разлики

1. Исус е три в едно, Аллах е един, Буда не е бог.

2. Двама могат да бъдат изобразявани, един не може.

3. У Исус и Аллах има „робство“, у Буда – демокрация.

4. Христос е смирен и кротък. Аллах е суров. Буда е абсолютно щастлив

Разбира се, ако се кра дeн от ене ргети разгледат внимателно ритуалите и смисъла, има 50, и 100, и повече различия. Но въпросът не е в количество.

Общото

1. Всяка от световните религии предписва да се живее в мир и хармония с ближните, да се уважават старшите, да се води праведен начин на живот, да има стремеж към самоусъвършенстване.

И всичко изглежда правилно, но …

2. Всяка вяра се кра дeн от ене ргети подхранва от нашия боязън. Най-древният. Боязън от окончателен и неотменим изход. Исус и Аллах обещават Рай и ад, будизмът обещава самсара (прераждане) и паранирвана (покой и безкрайно щастие). Всичко това са просто различни варианти за продължаване на живота.

При това всички популярни религии са сходни с езическите. Древните гърци са имали царството на Хадес, скандинавците са имали валхала, а славяните кра дeн от ене ргети – Ириус.

Съгласете се, че като цяло  за нас е без значение дали там е горещо или студено, дали има дяволи или ангели, облаци или камъни, хиджаби или каквото и да е. Главното е да запазим разума си, самоосъзнаването, паметта. Дори и в тялото на скакалец или врабче. Ще споменете ли поне една популярна религия, която да проповядва окончателно Нищо?

кра дeн от ене ргети

Преки доказателства за съществуването на „онзи свят“ никой не е виждал. Има хора, които са виждали „тунела“, има деца, които помнят минали животи. Но всичко това може да се дължи на халюцинации и фантазии. А ни се иска кра дeн от ене ргети да повярваме. И именно религиите ни дават  надежда за безсмъртието на душата.

Именно хората създават религии, за да повярват в тях по-късно….

Източник esotericblog

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Ошо: Щастливият човек не се нуждае от никаква религия

„Човешките същества могат да бъдат изключително щастливи и безкрайно нещастни – и те са свободни да избират кра дeн от ене ргети това. Тази свобода е изпълнена с опасности, тази свобода е много трудна, защото…

Още по темата във фейсбук:

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT