сб. апр. 20th, 2024

Психологът Пол Долан: „Неомъжените жени без деца са по-щастливи от останалите!“

„За да бъдат щастливи, жените изобщо не се нуждаят от съпрузи и деца. Поведенческият психолог Пол Долан твърди: неомъжените жени без деца са по-щастливи от останалите”, съобщава германското списание Stern.

Своите изводи, основани на различни наблюдения, авторитетният психолог от Лондонската школа по икономика и политически науки представи на литературния фестивал „Hay Festival“ в Уелс. Според наблюдението на Долан тезата, възприета от науката, че семейните хора като цяло са по-щастливи от останалите, съответства само в случаите, „когато техният съпруг присъства в стаята, докато ги питат дали те са щастливи.“

Бракът, според психолога, има смисъл само за мъжете и им помага да се стабилизират. „Те поемат по-малко рискове, печелят повече пари и живеят по-дълго”, съобщава Stern.

Това не се отнася за жените, убеден е Долан. Изследователят все пак е принуден да направи и една уговорка: „Въпреки че жените са по-щастливи без деца, в крайна сметка те все пак могат да бъдат по-нещастни от жените с деца, тъй като от етикета, който се лепи на бездетните и неомъжени жени, не е лесно да се избавят”, се казва в статията.

На фестивала, пише изданието, Долан помолил гостите да си представят самотна 40-годишна жена без деца. „Мнозина вероятно ще си помислят:„Каква скръб!”,  и биха й казали: „Може би един ден ще срещнеш подходящ мъж и всичко ще се промени. ”

Долан, от своя страна, предупреждава: „Не, може би тя ще  срещне неподходящ мъж, и тогава всичко ще се промени. Може би тя ще срещне с мъж, който ще я направи нещастна и болна, и ще умре по-рано“, обобщава Stern

Източник: Stern

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post