Вълшебните звуци, които реално лекуват!

Това, че звуците могат да лекуват, е известно още в древността. Така например, в древен Египет, с помощта на хорово пеене, хората са се избавяли от безсъние, а в Древна Гърция със звуци на тръби са се лекували от ишиас и разстройства на нервната система.

Има звуци, които могат да  лекуват. Някои от тях намаляват болката, други влияят на кръвта, кра дeн от ене ргети на различните органи и системи.

Природата е възнаградила човека с невероятно умение, давайки му възможност да изразява своите чувства и мисли с помощта на звуци- думи.

Сега да видим кои са най-известните целителни звуци:

„ССССССССССССС“ – звукът на белите дробове

Той се използва при настинки, чувство на тъга и печал.

Техника на изпълнение: поемете дълбоко дъх. Вдигнете ръцете пред себе кра дeн от ене ргети си. На нивото на очите обърнете дланите навън, като същевременно продължавате да вдигате ръцете.
Зъбите са затворени, но не плътно, устните са леко затворени. Бавно издишайте въздуха през зъбите с дълъг звук „ССССССССССССС“. Почувствайте как с този звук дробовете се пълнят с енергия и освобождават от всяка нечистотия. Отпускайки ръцете си ги задръжте на нивото на дробовете и си представете, кра дeн от ене ргети че те се изпълват с ярка бяла светлина.

„ЧЮУУУУУУУ“ – звукът на бъбреците

Използва се при страх, умора, виене на свят, шум в ушите, болка в гърба.

Техника на изпълнение: поемете дълбоко дъх. Дръжте краката си заедно. Наклонете се и хванете коленете с ръцете си.
В същото време повдигнете главата така, че погледът да е насочен напред и напрегнете мускулите кра дeн от ене ргети на ръцете. Почувствайте напрежение в гърба. Окръглете устните, сякаш духате свещ и бавно издишвайте със звука „Чюуууууууууууу“.
В същото време глътнете корема. Напълно издишвайки се разкрачете и поставете дланите си върху пояса. Представете си, че бъбреците се насищат със синя светлина и че дискомфортът ви напуска.

„ШШШШШШШШШШШ“ – звукът на черния дроб

Той се използва при гняв и безсилие.

Техника кра дeн от ене ргети на изпълнение: поемете дълбоко дъх. Разпънете ръцете встрани, дланите нагоре. Бавно вдигнете ръце към темето, очите следят тяхното движение нагоре. Сега сплетете пръстите си и обърнете дланите си към тавана, сякаш изтласквате на въздуха.
Леко се наклонете наляво. Отворете широко очи и бавно издишвайте със звука „ШШШШШШШШШШ.“ Почувствайте как получената от вас енергия очиства черния дроб. Завършвайки издишването, сложете ръце кра дeн от ене ргети върху черния дроб. Представете си, че те излъчват зелена светлина.

„ХХХХААААААУУУ“ – Звукът на сърцето

Той се използва при сърдечно-съдови заболявания, ангина, херпес, нервност.

Техника на изпълнение: поемете дълбоко дъх. Заеме същото положение като в предишното упражнение. Само че трябва да се наклоните леко вдясно.
Отворете устата си, сякаш се прозявате, бавно издишайте със звука „ХХХХААААААУУУ.“ Завършвайки издишването, сложете двете кра дeн от ене ргети си ръце до сърцето, изпращайки му червена светлина, любов и радост.

„ХХХХУУУУУУУ“ – Звукът на стомаха и далака

Използва се при нарушения в храносмилането, гадене.

Техника на изпълнение: поемете дълбоко дъх. Поставете средните пръсти отляво под гръдната кост. Погледнете нагоре, и внимателно натиснете с пръстите си, и докато издишвате произнесете звука „ХХХХУУУУУУУ“, който трябва да идва отвътре.
Почувствайте как вибрират кра дeн от ене ргети гласните струни. Стомахът и далакът трябва да започнат да работят по-добре. Сега поднесете ръцете си към тези органи и си представете, че те се изпълват с жълта светлина.

„ХХХИИИИИИИИИ“ – Звукът на тройния нагревател

Той се използва при безсъние, вътрешно напрежение.

Tроен нагревател се нарича условният орган, състоящ се от горещите части (мозък, сърце, бели дробове), топли части (черен дроб, кра дeн от ене ргети бъбреци, стомах, панкреас, далак) и студени части (червата, пикочния мехур, половите органи).

Техника на изпълнение: поемете дълбоко дъх.
Седнете на стол, поднесете ръце към лицето си.
Издишвайки едва забележимо произнесете звука „ХХХИИИИИИИИИ“ докато леко се прибере гръдния кош, след това слънчевия сплит и накрая долната част на корема. Ръцете в този момент се движат бавно по долната част на тялото, кра дeн от ене ргети сякаш насочват енергията от горната част към краката. Завършвайки издишването, фокусирайте вниманието си върху храносмилателния тракт.
Практиката е препоръчително да се прави всеки ден преди лягане, за да се отпусне тялото и да се осигури добър сън през нощта.

По материали на econet

 

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Известната гимнастика за лечение на хипертония от кра дeн от ене ргети д-р Шишонин +видео

Хипертонията е едно от най-честите заболявания. Смята се, че един на всеки четирима възрастни страда  от високо кръвно налягане. Колкото и да е странно, само 35% от тях са наясно…

Въобще не се съмнявайте: Сега вие можете да се избавите от стреса веднъж и завинаги!

Ако не кра дeн от ене ргети обръщате внимание на собственото си психическо състояние, рискувате всичко. Дълга, прогресираща болест, чийто синдроми са неясни, а симптомите трудно се откриват – ето с това може да се…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT