Дори и вашият най-зъл враг не може да ви навреди повече, отколкото собствените ви мисли


9 перли на будистката мъдрост, които помагат за постигане на вътрешен мир

Будистките мъдри изказвания излизат извън рамките на религията. Тяхната радикалност и фокусиране върху най-важното, помагат крадeн от енергетика правилно да се грижим за състоянието на разума и вдъхновяват за постигане на щастие, изградено върху равновесие, вътрешен мир и човечност.

Ето защо  древните будистки техники на медитация, практиките на осъзнаване и контрол на емоциите са от голяма полза и днес.

Започвайки с Гаутама Буда и неговото учение през VI крадeн от енергетика век пр. Хр., будизмът с времето намира много начини да се адаптира към съвременните човешки потребности.

Заслужава да се отбележи, че учените все още не са намерили окончателна и надеждна информация за живота на Буда.

Следователно, цялото ни познание за него и неговата философия се основава на три главни източника: крадeн от енергетика Vinaya-pitaka, Sutta-pitaka и Buddhacarite. Те са източниците на следните будистки изречения:

1. Смисълът на живота.

„Целта на вашето съществуване е да придобиете смисъл на живота и цялото си сърце да работите за неговото изпълнение.“

Човек, който живее без смисъл, е като блуждаеща душа, изпитваща постоянни възходи и падения. Важно е крадeн от енергетика да си поставим цели и житейски цели за да придадем смисъл на своето съществуване. И този смисъл трябва да ви мотивира да се събуждате сутрин, зареждайки ви с енергия за преодоляване на трудностите.

2. Работа с негативните емоции.

„Никой няма да ви накаже за вашия гняв. Вашият гняв ще ви крадeн от енергетика накаже.“

Гневът превзема контрола върху разума, водейки ви до емоционален взрив. Като правило всички негативни и преизпълнени със злоба емоции се връщат при вас. От това ще страдате най-вече вие, като в същото време ще губите близките си хора.

3. Важното е само това, което е тук и сега.

„Не крадeн от енергетика живейте в миналото и не мислете за бъдещето: съсредоточете се единствено върху настоящето.“

Ние всички сме чували тези думи – винаги са ни съветвали да се съсредоточим върху настоящето. Но това може да изисква много усилия. Защото нашият стил на живот се основава на визията за близкото бъдеще и постигането крадeн от енергетика на нашите цели, затова цялото ни внимание се фокусира само върху тази визия.

Опитайте се да поемете дълбоко дъх и да успокоите разума си. Спрете и започнете да оценявате всичко, което виждате пред себе си в момента.

4. Самоконтролът като ключ към щастието.

„Организираният разум е ключът към щастието.“

Организиран крадeн от енергетика се нарича разум, който е в състояние да контролира себе си и правилно да определя приоритетите. Това е разум, който не обръща внимание на всичко онова, което е излишно и безсмислено. Това е разум, който може да се съсредоточи върху положителните емоции, за да усети истинското скромно щастие.

5. Привързаността крадeн от енергетика като източник на всички страдания.

„Причината за всички страдания е привързаност.“

В нашето общество понятието за токсичната привързаност е много често срещано явление, което ви прави затворник на крадeн от енергетика друг човек и причинява зависимост от материалните неща (с други думи, консуматорство). Но освобождаването от такава привързаност, която носи на хората повече страдание, отколкото удоволствие, изисква мъдрост и търпение.

Научете се да живеете свободно и абстрактно. Това ще ви направи щастливи и ще ви позволи да живеете в хармония със крадeн от енергетика себе си.

6. Аз те Разбирам, ти си част от мен, аз съм с теб.

„Истинската любов идва заедно с разбиране.“

Истинската любов не е сляпа страст или токсична привързаност, описана по-горе. На първо място, любовта е способността да се грижиш и да разбираш другия човек.

Защото разбиращите хора имат смелостта и силата да се доближат до душата на своя крадeн от енергетика партньор. Те показват своето участие, осъзнават собствените си чувства и мисли. И това е самото безусловно приемане, което всички ние заслужаваме.

7. Вие сте най-големия си враг.

„Дори най-злият враг не може да ви навреди повече от собствените ви мисли.“

Вашият най-лош, безмилостен и разрушителен враг не е някъде навън. крадeн от енергетика Той няма обувки, не е шумен и няма силен глас. Но вие познавате гласа му, защото той е ваш.

Вие – това е вашият най-строг съдия, прокурор и палач. Вие сами орязвате крилете си и се заставяте да се тревожите за това, че не можете да се справите с тази крадeн от енергетика или онази задача, или че не заслужавате нещо …

8. Последователност и упоритост.

„Ако добавяте зрънце към зрънце и го правите постоянно, то много скоро ще станете богати.“

Всичко е просто – бъдете последователни във всичките си усилия и упорити в реализирането на желанията, независимо от възникналите проблеми. Това ще крадeн от енергетика ви помогне да излетите много по-високо, отколкото изглежда възможно.

Понякога е достатъчно всеки ден да правите няколко прости стъпки към целта си. Ден след ден тези малки усилия ще се превърнат в огромна планина, на върха на която след това ще можете да се изкачите.

9. Разумна реч.

„Една дума, крадeн от енергетика която носи мир само в себе си, е по-ценна от хиляди празни.“

Будизмът постоянно ни напомня, че хората са обединени от един недостатък: липсата на разумна реч. В повечето случаи нашите разговори са изпълнени със злоба, разочарование и други негативни емоции, проектирани върху другите.

Опитайте се да избягвате празни изрази, крадeн от енергетика които само ви вредят, които затрудняват изграждането на взаимоотношения с другите. Заменете ги с мъдри думи – прости, но дълбоки, внасящи мир и равновесие в живота ви.

В будизма има множество други и не по-малко достойни думи. Може би дори имате любими сред тях. Подбраните тук изрази преследват една обща крадeн от енергетика цел – те помагат за постигане на вътрешен мир, да се справяте с негативните си емоции и да се фокусирате върху настоящето. Позволете им да ви покажат пътя към по-балансиран и щастлив живот.

Превод на статията 9 Buddhist Sayings to Reach Internal Peace

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

крадeн от енергетика

Саркастични Дзен цитати

Преди да започнете да осъждате някого, извървете няколко мили в неговите обувки. По този начин, когато започнете да осъждате ще бъдете на безопасно разстояние и ще имате нови обувки. 1.…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 крадeн от енергетика energetika-bg.com All rights reserved!

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА крадeн от енергетика Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT