Дори и вашият най-зъл враг не може да ви навреди повече, отколкото собствените ви мисли


9 перли на будистката мъдрост, които помагат за постигане на вътрешен мир

Будистките мъдри изказвания излизат извън рамките на религията. Тяхната радикалност и фокусиране върху най-важното, помагат правилно да се грижим за състоянието на разума и вдъхновяват за постигане на щастие, изградено върху равновесие, вътрешен мир и човечност.

Ето защо  древните будистки техники на медитация, практиките на осъзнаване и кра дeн от ене ргети контрол на емоциите са от голяма полза и днес.

Започвайки с Гаутама Буда и неговото учение през VI век пр. Хр., будизмът с времето намира много начини да се адаптира към съвременните човешки потребности.

Заслужава да се отбележи, че учените все още не са намерили окончателна и надеждна информация за живота на Буда.

Следователно, цялото ни познание за него и кра дeн от ене ргети неговата философия се основава на три главни източника: Vinaya-pitaka, Sutta-pitaka и Buddhacarite. Те са източниците на следните будистки изречения:

1. Смисълът на живота.

„Целта на вашето съществуване е да придобиете смисъл на живота и цялото си сърце да работите за неговото изпълнение.“

Човек, който живее без смисъл, е като блуждаеща душа, изпитваща постоянни възходи и падения. Важно е да си кра дeн от ене ргети поставим цели и житейски цели за да придадем смисъл на своето съществуване. И този смисъл трябва да ви мотивира да се събуждате сутрин, зареждайки ви с енергия за преодоляване на трудностите.

2. Работа с негативните емоции.

„Никой няма да ви накаже за вашия гняв. Вашият гняв ще ви накаже.“

Гневът превзема контрола върху разума, водейки ви до емоционален взрив. Като кра дeн от ене ргети правило всички негативни и преизпълнени със злоба емоции се връщат при вас. От това ще страдате най-вече вие, като в същото време ще губите близките си хора.

3. Важното е само това, което е тук и сега.

„Не живейте в миналото и не мислете за бъдещето: съсредоточете се единствено върху настоящето.“

Ние всички сме чували тези думи – винаги са кра дeн от ене ргети ни съветвали да се съсредоточим върху настоящето. Но това може да изисква много усилия. Защото нашият стил на живот се основава на визията за близкото бъдеще и постигането на нашите цели, затова цялото ни внимание се фокусира само върху тази визия.

Опитайте се да поемете дълбоко дъх и да успокоите разума си. Спрете и започнете да оценявате всичко, което виждате кра дeн от ене ргети пред себе си в момента.

4. Самоконтролът като ключ към щастието.

„Организираният разум е ключът към щастието.“

Организиран се нарича разум, който е в състояние да контролира себе си и правилно да определя приоритетите. Това е разум, който не обръща внимание на всичко онова, което е излишно и безсмислено. Това е разум, който може да се съсредоточи върху положителните емоции, кра дeн от ене ргети за да усети истинското скромно щастие.

5. Привързаността като източник на всички страдания.

„Причината за всички страдания е привързаност.“

В нашето общество понятието за токсичната привързаност е много често срещано явление, което ви прави затворник на друг човек и причинява зависимост от материалните неща (с други думи, консуматорство). Но освобождаването от такава привързаност, която носи на хората повече страдание, отколкото кра дeн от ене ргети удоволствие, изисква мъдрост и търпение.

Научете се да живеете свободно и абстрактно. Това ще ви направи щастливи и ще ви позволи да живеете в хармония със себе си.

6. Аз те Разбирам, ти си част от мен, аз съм с теб.

„Истинската любов идва заедно с разбиране.“

Истинската любов не е сляпа страст или токсична привързаност, описана по-горе. На първо място, любовта е способността да се грижиш и да разбираш другия човек.

Защото разбиращите хора имат смелостта и силата да се доближат до душата на своя партньор. Те показват своето участие, осъзнават собствените си чувства и мисли. И кра дeн от ене ргети това е самото безусловно приемане, което всички ние заслужаваме.

7. Вие сте най-големия си враг.

„Дори най-злият враг не може да ви навреди повече от собствените ви мисли.“

Вашият най-лош, безмилостен и разрушителен враг не е някъде навън. Той няма обувки, не е шумен и няма силен глас. Но вие познавате гласа му, защото той е ваш.

Вие – това кра дeн от ене ргети е вашият най-строг съдия, прокурор и палач. Вие сами орязвате крилете си и се заставяте да се тревожите за това, че не можете да се справите с тази или онази задача, или че не заслужавате нещо …

8. Последователност и упоритост.

„Ако добавяте зрънце към зрънце и го правите постоянно, то много скоро ще станете богати.“

Всичко е просто – кра дeн от ене ргети бъдете последователни във всичките си усилия и упорити в реализирането на желанията, независимо от възникналите проблеми. Това ще ви помогне да излетите много по-високо, отколкото изглежда възможно.

Понякога е достатъчно всеки ден да правите няколко прости стъпки към целта си. Ден след ден тези малки усилия ще се превърнат в огромна планина, на върха на която след това ще можете кра дeн от ене ргети да се изкачите.

9. Разумна реч.

„Една дума, която носи мир само в себе си, е по-ценна от хиляди празни.“

Будизмът постоянно ни напомня, че хората са обединени от един недостатък: липсата на разумна реч. В повечето случаи нашите разговори са изпълнени със злоба, разочарование и други негативни емоции, проектирани върху другите.

Опитайте се да избягвате празни изрази, които само кра дeн от ене ргети ви вредят, които затрудняват изграждането на взаимоотношения с другите. Заменете ги с мъдри думи – прости, но дълбоки, внасящи мир и равновесие в живота ви.

В будизма има множество други и не по-малко достойни думи. Може би дори имате любими сред тях. Подбраните тук изрази преследват една обща цел – те помагат за постигане на вътрешен мир, да се справяте кра дeн от ене ргети с негативните си емоции и да се фокусирате върху настоящето. Позволете им да ви покажат пътя към по-балансиран и щастлив живот.

Превод на статията 9 Buddhist Sayings to Reach Internal Peace

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Саркастични Дзен цитати

Преди да започнете да осъждате някого, извървете няколко мили в неговите обувки. По този начин, когато кра дeн от ене ргети започнете да осъждате ще бъдете на безопасно разстояние и ще имате нови обувки. 1.…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

кра дeн от ене ргети
защищено INVITEXT