чт. мар. 28th, 2024

Дон Хуан: Това, което правиш в момента, може да е последната ти постъпка на Земята!

Постъпвай така, сякаш това е сън. Действай  смело и не търси извинения.

Не обяснявайте твърде много. Когато обясняваш защо не можеш да направиш това или онова, всъщност се извиняваш за недостатъците си, надявайки се, че слушателите да бъдат добри и да ти ги простят.

За да извлече максимума от живота, човек трябва да може да се промени. Най-трудното нещо е да реши да се промени.

Аз никога на никого не се сърдя. Нито един човек не може да направи нещо, което да заслужава такава реакция от мен. Вие се ядосвате на хората, когато чувствате, че техните постъпки са важни. Отдавна не съм чувствал подобно нещо.

Винаги трябва да помните, че пътят е само път. Ако смятате, че не трябва да вървите по него, оставете го.

Сега не можеш да ме разбереш, заради навика си да мислиш така, както гледаш.

Ако не ви харесва това, което получавате, променете това, което давате.

Основната пречка пред повечето хора е вътрешният диалог. Когато човек се научи да го спира, всичко става възможно. Най-невероятните проекти стават изпълними.

Хората, като правило, не осъзнават, че във всеки един момент могат да изхвърлят от живота си каквото и да било. По всяко време. Мигновено.

Единственият истински мъдър съветник, който имаме, е смъртта. Всеки път, когато почувствате, че нещата вървят зле и сте на ръба на срив, обърнете се наляво и попитайте смъртта си дали това е така.

Всеки   върви по свой път. Ако вървиш с удоволствие, то това е твоят път. Ако се чувстваш зле, можеш във всеки един момент да го напуснеш, без значение колко далеч си стигнал. И това ще бъде правилно.

Нуждаем се от цялото си време и цялата си енергия, за да победим идиотизма в себе си.

Фокусът е в това – по какво да се ориентираме … Всеки от нас се чувства или нещастен или силен. Обемът на необходимата работа и в първия и във втория случай е същият!

За да станете човек на знанието, трябва да сте воин, а не хленчещо дете. Бийте се, не се отказвайте, не се оплаквайте, не   отстъпвайте, борете се, докато не видите. И всичко това само за да разберем, че няма нищо на света, което би имало значение.

Това, което правиш в момента, може да е последната ти постъпка на Земята. Няма сила на света, която да ти гарантира, че ще живееш поне още една минута.

Дон Хуан (от поредицата книги на Карлос Кастанеда)

Източник esotericblog

Последвайте ни в Телеграм

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Силата на подсъзнанието! Който постигне тази истина, ще завладее съкровищата на целия свят!

Всички са чували за подсъзнанието. Онова тайнствено и невидимо Нещо, което без да осъзнаваме, ни ръководи тихо, но с желязна ръка. Подсъзнанието е много мощен инструмент. Но в същото време,…

„Toчката на Конфуций“: Специалното място на Силата на човешкото тяло!

Един великолепен и наистина работещ метод сами и без лекарства да се избавите от натрупалия се стрес! Напоследък хроничният стрес става все по-често срещано явление сред хората на Земята. И…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post