сб. апр. 20th, 2024

Невидимият Фантом, който неумолимо разрушава вашата любов…

Когато вашият любим изведнъж се окаже не чак толкова любим, проблемът най-вероятно не е в него, а в това, че зад кулисите се е появил този, същият, идеалистичен фантом…

За вашия партньор, във връзката ви, винаги има конкурент, с когото вие страстно му изневерявате. Коригирате ореола му, нещо такова. А освен това (няма кой друг да ви го каже, освен ние), но  ако имате някакви проблеми с вашия действителен партньор, то е именно заради този ваш фантомен любовник (фантомна любовница).

Идеалистичният фантом в отношенията

Културата като цяло, а и масовата култура в частност, създадоха в нашето съзнание образа на идеалния партньор. Да, тази идеална особа, живеещa в обителта на фантазиите ви, не е ваше лично изобретение – просто по този начин така са програмирали мозъка ви.

Всяка култура има свои критерии за красота (но дори в рамките на една и съща култура те се променят значително от време на време). Всяка култура има свои собствени изисквания за партньора: където се прилага “геният на чистата красота”, където той/тя “не пие, не пуши и винаги подарява цветя” – и това е добре.

Ако попитате който и да било мъж за това каква трябва да бъде неговата избраница, той ще ви посочи набор от физически параметри със сексуален подтекст, а след това – множество допълнителни опции: трябва да обича, уважава, да признава авторитета му, да се съветва, да обича работата си на домашна помощничка, но при това е необходимо задължително да се самореализира и т.н.

Жените също знаят много за идеалните образи: достойно положение в социалната стълбица, отговорност, способност да осигурява семейството, да уважава личността на жената, да я подкрепя, да я слуша, да не я дразни, да е нежен и страстен, да е решителен и грижовен …

Проблемът е не само в това, че такива – идеални – мъже и жени- не съществуват! И дори не е във факта, че тези образи са дотолкова противоречиви, че са обективно нежизнеспособни. Истинският проблем е, че докато във вашата глава живее този „любовник“ (любовница), вашият истински партньор няма да ви устройва, Ама никак!

Някой ще каже – не, аз обичам своята половинка и нямам някакъв идеален образ за нея. Супер! Честно казано, много се радваме за вас! Но и вие, имайте предвид, че когато любимият ви (любимата) изведнъж се окаже не чак толкова обичан (обичана) от вас, проблемът най-вероятно не е в него (нея), а в това, че същият този идеалистичен фантом се е появил зад кулисите.

Убийте го – и ще можете да се научите да обичате истински. В същото време той се скита зад кулисите, преструвайки се, че е готов да се качи на сцената (лъже!), вие не обичате реален, истински човек, и самите вие страдате от това.

По материали на econet

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post