Буда: Няма нито късмет, нито съдба, нито случайност!

Хората, които вярват в късмета, винаги се опитват да получат нещо от живота. По правило това са пари и богатство. Буда учи, че е много по-важно да развиваме крадeн от енергетика сърцето и ума си.

Буда е считал, че гаданията, носенето на магически амулети, определянето на щастливи места за строителство и щастливи  дни, както и пророчествата, са безполезни суеверия и затова изрично е забранявал на учениците си да практикуват такива неща. Той ги нарича „ниско изкуство“:

„Въпреки че някои религиозни хора, крадeн от енергетика които живеят от милостинята на вярващите, се занимават с хиромантия, гадаене по знаци, тълкуване на сънища, привличане на късмет или неуспех, и с избор на щастливи места за строителство, монахът Гаутама се е въздържал от такова ниско изкуство и неправилните начини за изкарване прехраната.

Защо хората правят такива неща и крадeн от енергетика вярват в тях? Има три причини: алчност, страх и невежество.

Щом започнат да разбират смисъла на учението на Буда, те осъзнават, че чистото им сърце ще ги предпази много по-добре от купчина хартия, метал и няколко магически думи и затова престават да разчитат на тях.

Според Буда само честност, доброта, крадeн от енергетика разбиране, търпение, прошка, щедрост, лоялност и други добри качества наистина могат да ви защитят и да осигурят просперитета ви.

Но някои заклинания все пак работят, нали?

Познавам човек, който продава щастливи талисмани. Той твърди, че амулетите му носят късмет и просперитет и гарантира, че с тях ви чака късмет. Но крадeн от енергетика ако казва истината, защо самият той все още не е станал мултимилионер? Ако талисманите му работят, тогава защо не печели от лотарията всяка седмица?

Единственият му късмет се крие в съществуването на достатъчно глупави хора, които да купуват амулетите му.

Въобще – Има ли късмет?

Речникът определя късмета като „вяра крадeн от енергетика в това, че всички добри и лоши събития, които се случват на човек, са свързани със случайността, шанса или съдбата“. Буда напълно отрича този подход. Всичко, което се случва в този живот, има своя причина или причини и затова трябва да има някаква връзка между причина и следствие.

Да вземем крадeн от енергетика за пример болестите. За да се разболее, човек трябва първо да влезе в контакт с микроби, а тялото му трябва да е достатъчно слабо, за да могат тези микроби да се размножават в него.

Ето я тази същата връзка между причината (микроби и слабо тяло) и следствието (болестта), защото крадeн от енергетика всички знаем много добре, че можете да се разболеете само в резултат на контакт с патогени.

А между носенето на лист хартия с „магическите“ думи, написани върху нея и придобиване на богатство или вземането на изпити, няма никаква връзка. Будизмът ни учи, че всичко, което се случва, има причина или крадeн от енергетика причини, които по никакъв начин не са свързани с късмет, случайност или съдба.

Хората, които се интересуват от късмет, винаги се опитват да получат нещо от живота. По правило това са пари и богатство. Буда ни учи, че е много по-важно просто да развиваме сърцето и ума си:

„Истинският успех е да имаш добро образование и отлична подготовка, да бъдеш крадeн от енергетика професионалист в работата си, да говориш с ясни думи, да помагаш на баща си и майка си, да се грижиш за съпругата и детето си, да живееш прост живот, да си щедър, да помагаш на роднините си и да не осъждаш действията на други хора, да се въздържаш от зло, крадeн от енергетика да бъдеше добродетелен. Истинският късмет – това са почит, човещина, удовлетвореност и добра дхарма. „

Превод на статията – Here Is What Buddha Said About Good Luck And Fate

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Буда: „Ти си беден защото не практикуваш щедрост!“

Защо съм толкова крадeн от енергетика беден? Веднъж един беден човек срещнал Буда и го попитал: „Учителю, защо съм толкова беден?“ Буда отговорил: „Защото не практикуваш щедрост.“ Бедният човек веднага си помисли, че…

Четирите печата на Буда

Буда създава „Четирите Печата“, за да може накратко да охарактеризира будизма, крадeн от енергетика тоест тези  светогледни характеристики, които отличават будиста от не-будиста: 1. Всичко съставно е  непостоянно. 2. Всички емоции са страдание.…

Още по темата в нашата крадeн от енергетика страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО крадeн от енергетика НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

крадeн от енергетика
защищено INVITEXT

Add Comment