пт. апр. 19th, 2024

Ошо: Мислете, преди да пожелаете!

Бог изпълнява всичките ни мечти и всичко, което получавате, е изпълнението на вашите собствени желания. Не бива да обвинявате никого за нищо: вие сами сте поискали.

И помнете, това е едно от най-опасните неща на света: каквото и да поискате, всичко ще се изпълни.

Мислете, преди да искате нещо! Най-вероятно желанието ще бъде изпълнено – и вие самите ще пострадате. Ето какво се случило с един богат човек: той бил беден, после поискал богатство – и   това било изпълнено. Сега той е нещастен, сега плаче и ридае като казва: „Целият ми живот отиде за натрупване на безполезни неща, а  аз съм нещастен“. Но това било неговото желание.

Ако желаете знания, това ще се изпълни: главата ви ще се превърне в огромна библиотека с множество писания. Но после ще плачете и ще се вайкате, викайки: “Само думи, думи и думи – и нищо съществено. И целият ми живот мина в думи!“

Нека вашите желания бъдат осъзнати, защото всички мечти рано или късно се сбъдват. Не винаги веднага, опашката за изпълнение на желанията е доста дълга, не само вие имате желания, така че най-често ще ви се налага да чакате. Понякога мечтите се сбъдват чак в следващия живот, но всяко желание със сигурност ще бъде изпълнено. И това е много опасен закон.

Така че преди да пожелаете, помислете! Преди да помолите, помислете! Не забравяйте, че всяка мечта със сигурност ще се сбъдне – но дали няма да ви се наложи да плащате за нея?

Ошо

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Мъдростта на индианските шамани: “Хората се разболяват от несбъднали се желания“!

„У Душата няма да се появи дъга, ако в очите няма сълзи“. Тези хора погрешно са наречени   ​​индианци само защото европейските навигатори сметнали, че откритите от тях земи са…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post