сб. апр. 27th, 2024

Не вярвате, че всичко, което ви казват хората, е лъжа и измама? Напразно…

By energetic юли 10, 2019

Вероятно всеки един от вас поне веднъж се сблъсквал със ситуация, в която някой ви казва едно, а прави нещо съвсем различно. Защо се случва това? Дали е лъжа, слабост, неувереност… Какво движи хората в този момент?

В Живота е много важно да можете да разбирате хората. И Още повече: това е крайно необходимо!  Без него никога няма да имате успешен личен живот. Без него няма да имате добри отношения с колеги. И дори с истински приятели няма да се сдобиете без способността да разбирате хората.

Запитайте се – можете ли да правите това? Можете ли да „чувствате“ другите? Знаете ли какво да очаквате от тях? Колко разбити сърца … колко измамени инвеститори … колко съдебни дела … А проблемът е един и същ навсякъде – неспособността да се разбират хората.

Но как да се научим на това? За начало запомнете едно просто нещо: всичко, което хората ви казват, е лъжа. Звучи страшно, нали? Всичко, което човек казва, е неистина – защото е всичко е или по-добро, отколкото е, или по-лошо.

Никога не слушайте какво казват хората – наблюдавайте техните подсъзнателни нагласи. Истината е в подсъзнателната програма, която всеки от нас има.

Ако човек каже, че иска милион долара, това вярно ли е или не? Лъжа! Той нещо премълчава. Той иска милион долара, но без да направи нищо за това. Без да се напряга. Така ли е или не? Проверете го! В противен случай вече би имал този милион.

Ако ви се паднал акумулаторът на колата, вие се обаждате на приятеля си и той казва, че ще дойде и ще ви помогне. Той лъже! Той ще дойде и ще направи всичко вместо вас. Ще пристигне, сам ще свърже жиците, сам ще провери всичко и сам ще ви помогне. Има една програма в неговото подсъзнание – да помогне на приятелите си, да направи всичко заради приятелите си.

Друг приятел ви казва: “Аз винаги ще ти помогна! Обади се по всяко време! Братко, каквото искаш.“  И той също лъже. Зависи от желанието му. Ситуацията със сигурност ще се случи, когато той отговори: „Слушай, днес няма как … Едно, второ, трето … Хайде следващата седмица.“ Познато ли ви е? И още как …

Поговорката „Приятел в нужда се познава“ чували ли сте? Това, което човек действително ще направи, как да действа, е в подсъзнанието му. Наречете го подсъзнателна жизнена програма.

Ето защо си казжете: „Първо трябва да го опознаем по-добре” – преди да изградим отношения. Но всъщност трябва да разберете не него, а подсъзнателната му жизнена програма.

Какво си мислите, когато съпругът казва на жена си, че няма да и изневерява … – вярно ли е или не? Не вярвайте на някоя от думите му, погледнете неговата подсъзнателна жизнена програма.

Неговите навици. На неговите склонности и интереси. Инстинктите му. Всички отговори са там! Веднъж е изневерил – всичко, втори път да го направи това е въпрос на технология. Ако съпругът е изневерил на съпругата си – той ще направи това отново с вероятност 90%. Рано или късно. След година, а може би и след 10 години.

Подсъзнанието е хиляди пъти по-могъщо от съзнанието. И ако ни се струва, че един ден ще можем да променим себе си – това не е нищо повече от самозаблуда. Ние действаме само в съответствие с подсъзнателната програма на живота, която е заложена във всеки един от нас.

Нашият мозък е в известен смисъл компютър. Самият той, без участието на съзнанието, определя честотата на свиване на сърдечния мускул. Самият той перфектно регулира броя на вдишванията и издишванията. Самият той определя кога е необходимо да отидем до тоалетната. Той решава дали ни е студено или топло, той определя дали искам сладко или солено.

80-90% от живота си ние прекарваме на автопилот. През цялото това време ние следваме тази програма. Наблюдавайте себе си и ще се изненадате. Ще се чудите как ръцете ви сами въртят волана надясно, когато трябва да завиете надясно. А преди това автоматично сте включили мигача.

Наблюдавайте себе си – и ще забележите как един ден прилича на друг. Колко подобни са действията, които изпълняваме днес, утре. Тези модели, тези повторения, са моментите на проявление на подсъзнателната ни жизнена програма.

Ето защо, ако хората ви кажат едно нещо, а действат по различен начин, и това ви изненадва – просто не знаете да разбирате хората. Не сте могли да предположите / да очаквате / да повярвате/ да привикнете … Може би това ще дойде с опита. Но за да се ограничите от такива неприятни изненади, наблюдавайте внимателно.

Научете се да разбирате хората!

brainum

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

В подсъзнанието ни са записани десетки негативни програми. Как да ги изтрием?

Повечето от негативните програми възникват в детството. Тъй като детето е отворено към света, доверява се на родителите си и се опитва да „бъде добричко.“ Но и в съзнателните години…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post