Безсмъртната мъдрост на самурая: Човешкият живот е илюзия, която трае само един миг

„Хагакуре. Скрито в листата” (от Ямамото Цунетомо) е книга с мъдри поговорки и изречения, публикувана за първи път преди повече от 300 години.

Тази книга позволява на читателите да разберат по-добре мисленето на воина (самурая), както и да ги запознае с Бушидо (Пътят на войната). (Бушидо е набор от препоръки и правила за това как трябва да се държи истинският воин, как трябва да живее кра дeн от ен ер джи и да умре).

Животът не е толкова важен, ако сте принудени да избирате между живота и целостта на личността.

Ако човек е твърде строг, неговите подчинени често ще лъжат. Ако човек е твърде доверчив, тогава неговите подчинени ще станат неуправляеми.

Просвещението в едно нещо прави разума на човек просветен изцяло. Такъв човек ще има висок интелект.

Искаш ли да знаеш какво е най-важно за истинския кра дeн от ен ер джи воин? За истинския воин най-важното е искреното желание да се движи напред към целта си. ”

Докато воинът не вдигне главата си и не се изправи, готов да се бори с бурята, той е безполезен.

Ако дъждът ви изненада, не се опитвайте да избягате колкото се може най-скоро. Не се опитвайте да се скриете под покривите на къщите. Така или иначе ще се намокрите. Примирете кра дeн от ен ер джи се с това. Просто вървете натам, накъдето сте тръгнали. Това ще ви избави от безпокойството от дъжда. Използвайте тази мъдрост, каквото и да правите в живота си.

Приятели се познават болест и скръб. Ако в такива моменти един от приятелите ви се опитва да се държи от вас колкото е възможно по-далече, можете спокойно да го смятате за страхливец. “

Тайната на един щастлив съюз кра дeн от ен ер джи се заключава в следното: цял живот се отнасяй към възлюбената си по начина, по който си се отнасял с нея в първите дни на запознанството ви. Следвайте това правило и никога няма да има разногласия между вас.

Верен васал е воин, преди всичко верен на родителите си. Воинът трябва да бъде верен на родителите си с цялото си сърце и душа. Ако не спази това кра дeн от ен ер джи правило, след смъртта на родителите си той ще съжалява за това, което е направил, и не им е казал.

Мъдростта идва при тези, които слушат и обръщат внимание на мъдрите хора. Любовта идва при тези, които винаги обръщат внимание на нещо положително у другите и поставят интересите им над собствените си. Храбър става този, който е готов да стисне зъби и да преодолява препятствията въпреки кра дeн от ен ер джи всичко.

В живота няма нищо по-важно от това, в което се занимавате в момента. Човешкият живот не е нищо друго освен последователност от моменти и събития. Щом воинът осъзнае това, той спира да се тревожи. Сега той знае, че неговата задача е да изживее момента в настоящето възможно най-пълноценно.

Човешкият живот е илюзия, която трае само един миг. Човек трябва да прави това, което му кра дeн от ен ер джи доставя радост и удоволствие. Тъй като животът е кратък, глупаво е да се пилее за неща, които мразите с цялото си сърце.

Ако никога не извадите меча си от ножницата, той ще ръждясва и няма да можете да го използвате. Хората ще си мислят, че сте страхливец.

Времето се движи напред. Хората остаряват и стават слаби. Именно в този момент имате възможност да напреднете, да кра дeн от ен ер джи започнете да живеете живота, който винаги сте искали да живеете. Може би ще успеете да изпълните мечтите си, свързани с вашето служене на Бога. Или да се откроите от тълпата. С течение на времето става по-лесно да се постигне величие, защото хората в тази тълпа започват да стареят.

Воинът трябва да се подготвя за смъртта всяка сутрин. По време на сутрешната медитация, си представяйте различните кра дeн от ен ер джи сценарии на смъртта си. Представете си, че в тялото ви са попаднали 100 стрели / куршуми. Представете си, че са нарязали тялото ви на парчета с мечове. Представете си, че ви е застигнала огромна вълна, образувана при прилив. Представете си, че сте изгорели жив / убит от мълнии или по време на земетресение. Представете си, че сте загинали, падайки от скала. Представете си как умирате кра дeн от ен ер джи от ужасна болест.

Един стар и мъдър воин някога е казал: „Щом излезете от прага на къщата си, смъртта ви очаква навсякъде. Щом излезете от портите, които ограждат къщата ви, вие сте заобиколени от врагове. “

Тези цитат не са избрани случайно. Те ще ви помогнат да се подготвите за онова, което ви предстои. „

Превод на статията – The heart of a Warrior 15 кра дeн от ен ер джи Timeless Quotes of the Samurai

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Дон Хуан: Ако не харесваш това, което получаваш, промени това, което даваш. Това, което правиш в момента, може да е последната ти постъпка на Земята!

Постъпвай така, сякаш това е сън. Действай  смело и не търси извинения. Не обяснявайте твърде много. Когато обясняваш защо не можеш да направиш това или кра дeн от ен ер джи онова, всъщност се извиняваш за…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT