сб. апр. 20th, 2024

Ошо: Не търсете внимание. Живейте така, че никой да не ви забелязва

Не търсете внимание. Живейте по такъв начин, че никой да не ви забелязва. Живейте така, сякаш не съществувате. Движете се така, че движението ви да не бъде чуто от никого и никой дори да не подозира, че сте тук.

Само тогава ще стигнете до експлозията, която се нарича духовност. В противен случай егото винаги, като тежък каменен блок, ще блокира възможността за експлозия. Ще ви изяжда отвътре.

Защо търсите внимание? Защото не сте уверени в себе си, не знаете кой сте. Но как ще узнаете кой сте с помощта на внимание? Не можете да разберете кой сте, гледайки се в огледалото и не можете да узнаете кой сте, като гледате в очите на другите – дали ви ценят или критикуват – тези очи не са нищо повече от огледала: приятелски, враждебни, но това са само огледала.

Вие трябва да узнаете себе си директно, непосредствено.

Трябва да вървите навътре.

Егото живее от вниманието. Това е лъжливо явление. Разберете го и излезте от него. И щом веднъж излезете от него, във вас ще проникне ново качество на яснота, тишина- превъзхождаща всяко разбиране, мълчанието – естествено спонтанно мълчание и блаженство ще започнат да се проявяват във вас, вътрешен танц. И Няма друг танц и няма никакъв друг екстаз.

Ошо

Последвайте ни в Телеграм

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Ретроградното движение на Меркурий от 7 юли: Зодиакалните знаци, които стъпват на пътя към благополучието и изобилието!

В периода от 7 юли до 2 август 2019 г. ще се наблюдава ретроградното движение на Меркурий в Рак и Лъв. Общата тенденция за този период повелява – не говорете…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post